Про вибори депутатів і голів сільських, селищних, районних, міських, районних у містах, обласних Рад (24.02.94), Детальна інформація

Про вибори депутатів і голів сільських, селищних, районних, міських, районних у містах, обласних Рад (24.02.94)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 13
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 0
Скачувань: 1646
3. Для виборів депутатів сільської, селищної, міської (міста районного підпорядкування) Ради дільничні виборчі комісії можуть не утворюватись, а їх функції виконують відповідні територіальні виборчі комісії.

4. У разі вибуття депутата або голови Ради менш як за шість місяців до закінчення строку повноважень вибори нового депутата або голови Ради замість вибулого не проводяться.

Стаття 51. Проведення виборів у разі дострокового

припинення повноважень Ради та у новоутворених

адміністративно-територіальних одиницях

1. У разі дострокового припинення повноважень Ради і призначення відповідно до чинного законодавства нових виборів вони проводяться у порядку, встановленому статтею 50 цього Закону. При цьому відповідні виборчі комісії утворюються вищестоящою Радою або її виконавчим органом.

2. Вибори депутатів Рад у новоутворених адміністративно-територіальних одиницях проводяться у випадках, коли на території, що увійшла до складу новоутворених сільради, селища, району, міста, району у місті, області утворення Ради та її органів є неможливим через відсутність або недостатню кількість депутатів, обраних до Ради.

3. Вибори депутатів і голови обласної Ради призначаються Верховною Радою України, депутатів і голови районної, міської (міста обласного підпорядкування) Ради - обласною Радою, депутатів і голови районної у місті Ради - міською Радою, депутатів і голови міської (міста районного підпорядкування), селищної, сільської Ради - районною Радою не пізніш як у двомісячний термін з дня утворення адміністративно-територіальної одиниці і проводяться в порядку, встановленому статтею 50 цього Закону. Відповідні виборчі комісії утворюються на третій день після призначення виборів органом, який призначив вибори.

XII. ВИБОРЧІ ДОКУМЕНТИ І ПОРЯДОК ЇХ ЗБЕРІГАННЯ.

ВИБОРЧА СКРИНЬКА

Стаття 52. Форми виборчих документів, зразок виборчої

скриньки

1. Форми підписного листа для збирання підписів виборців на підтримку кандидата на посаду голови районної, міської (міста республіканського і обласного підпорядкування), обласної Ради, списку виборців, протоколів виборчих комісій, виборчих бюлетенів, посвідчень кандидата в депутати і кандидата на голову Ради, довіреної особи кандидата, посвідчень про обрання депутатом, головою Ради, посвідчення депутата, голови Ради, а також зразок виборчої скриньки встановлюються Верховною Радою України або за її дорученням Президією Верховної Ради України.

2. Форми інших виборчих документів встановлюються відповідною територіальною виборчою комісією.

Стаття 53. Порядок і строки зберігання виборчих документів

1. Діловодство окружних і дільничних виборчих комісій після закінчення їх повноважень передається відповідним територіальним виборчим комісіям.

2. Порядок і строки зберігання виборчих документів встановлюються Верховною Радою України або за її дорученням Президією Верховної Ради України.

XIII. ЗАКЛЮЧНІ ПОЛОЖЕННЯ

Стаття 54. Витрати, пов'язані з виборами

1. Витрати, пов'язані з підготовкою і проведенням виборів, здійснюються виборчими комісіями з виборчих фондів, які створюються територіальними виборчими комісіями за рахунок коштів, що виділяються на проведення виборів. Територіальна виборча комісія має статус юридичної особи і є розпорядником виборчого фонду. Розмір цього фонду затверджується відповідною Радою.

2. Громадяни України, їх об'єднання, юридичні особи, зареєстровані в Україні, за винятком підприємств з іноземними інвестиціями, а також підприємств, установ і організацій, що утримуються за рахунок відповідного місцевого бюджету, можуть вносити до виборчого фонду територіальної комісії свої пожертвування.

3. Для передвиборної агітації кандидат може використовувати кошти особистого виборчого фонду, який створюється за рахунок власних коштів кандидата, коштів політичних партій, громадських організацій, пожертвувань громадян України, юридичних осіб, зареєстрованих в Україні, за винятком підприємств з іноземними інвестиціями. Розмір особистого виборчого фонду кандидата встановлюється територіальною виборчою комісією, але не повинен перевищувати: для сільських, селищних, міських (міст районного підпорядкування) Рад - 30 розмірів мінімальної заробітної плати, для районних, міських (міст обласного підпорядкування без районного поділу) Рад - 50 розмірів мінімальної заробітної плати, для міських (міст з районним поділом) і обласних Рад - 100 розмірів мінімальної заробітної плати.

4. За письмовою заявою кандидата місцеве відділення Ощадбанку України зобов'язане відкрити рахунок з грифом "Виборчий фонд" на ім'я відповідного кандидата, якому видається окрема чекова книжка на суму виборчого фонду.

5. Контроль за формуванням і використанням коштів особистих виборчих фондів кандидатів здійснюється окружною (територіальною) виборчою комісією.

Стаття 55. Відповідальність за порушення цього Закону

Особи, які перешкоджають шляхом насильства, обману, погроз або іншим способом вільному здійсненню громадянином України права обирати і бути обраним, вести передвиборну агітацію, публічно закликають або агітують за бойкотування виборів, а також члени виборчих комісій, посадові особи, які допустили порушення цього Закону, несуть відповідальність, встановлену чинним законодавством.

Президент України Л. КРАВЧУК

м.Київ, 24 лютого 1994 року

N 3996-XII

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes