Про вибори депутатів і голів сільських, селищних, районних, міських, районних у містах, обласних Рад (24.02.94), Детальна інформація

Про вибори депутатів і голів сільських, селищних, районних, міських, районних у містах, обласних Рад (24.02.94)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 13
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 0
Скачувань: 1645
Стаття 34. Звільнення кандидата від виконання виробничих

або службових обов'язків для участі у виборчій

кампанії

Кандидат після реєстрації за його бажанням може звільнятися у дні проведення зустрічей з виборцями та інших заходів, передбачених цим Законом, від виконання виробничих або службових обов'язків із збереженням середньої заробітної плати за останні три місяці або окладу з урахуванням індексації. Заробітна плата виплачується за основним місцем роботи з наступною компенсацією підприємству, установі, організації за рахунок коштів, що виділяються на проведення виборів.

Стаття 35. Право кандидата на безплатний проїзд

Кандидат має право на безплатний проїзд всіма видами пасажирського транспорту (за винятком таксі) в межах території відповідної Ради.

Стаття 36. Недоторканність кандидата

Кандидат на території відповідної Ради не може бути притягнутий до кримінальної відповідальності, заарештований або підданий заходам адміністративного стягнення, які накладаються в судовому порядку, без згоди відповідної територіальної виборчої комісії.

VIII. ПЕРЕДВИБОРНА АГІТАЦІЯ

Стаття 37. Передвиборна програма кандидата

Кандидат може виступати з програмою своєї майбутньої діяльності. Програма не повинна суперечити Конституції і законам України.

Стаття 38. Передвиборна агітація

1. Громадяни України, об'єднання громадян, трудові колективи мають право вільно і всебічно обговорювати передвиборні програми кандидатів, їх політичні, ділові і особисті якості, а також платформи партій, які висунули кандидатів, вести агітацію за або проти кандидата у бесідах, на зборах, мітингах і відповідно до чинного законодавства - у пресі, на телебаченні і радіо.

2. Кандидати, їх довірені особи проводять зустрічі з виборцями як на зборах, так і в іншій зручній для виборців формі. Про час і місце проведення зборів та зустрічей виборці сповіщаються завчасно.

3. Організатори і учасники зборів та інших передвиборних заходів несуть відповідальність за додержання під час їх проведення чинного законодавства, громадського порядку.

Стаття 39. Матеріали передвиборної агітації

1. Окружна (територіальна) виборча комісія за рахунок коштів, виділених для проведення виборів, забезпечує друкування матеріалів про кандидатів. Тираж визначається територіальною комісією і повинен бути однаковим для всіх кандидатів.

2. Для друкування передвиборних матеріалів про кандидата він не пізніш як за 30 днів до дня виборів має подати до окружної (територіальної) виборчої комісії основні положення своєї передвиборної програми і автобіографію загальним обсягом до двох сторінок машинописного тексту, друкованого через півтора інтервала.

3. Органи місцевого самоврядування відводять місця та обладнують стенди, дошки у прилюдних місцях для розміщення матеріалів передвиборної агітації, забезпечують наявність на них матеріалів, видання яких здійснює окружна (територіальна) виборча комісія, а також опублікованих нею передбачених цим Законом повідомлень. Вони можуть приймати рішення про заборону розміщення цих матеріалів в інших місцях.

Стаття 40. Обмеження у проведенні передвиборної агітації

1. Використання кандидатами або їх довіреними особами для організації агітаційної роботи засобів масової інформації, які знаходяться в їх підпорядкуванні як посадових осіб, забороняється. У разі порушення цих вимог виборча комісія, яка зареєструвала відповідного кандидата, може звернутись до суду із заявою про скасування рішення про реєстрацію, який розглядає заяву протягом п'яти днів, але не пізніш як за один день до дня виборів.

2. В організаціях, з'єднаннях і частинах Міністерства оборони, Національної гвардії, Міністерства внутрішніх справ, Державного комітету охорони державного кордону, Служби безпеки, Цивільної оборони України передвиборна агітація обмежується. Зустрічі кандидатів з виборцями з числа військовослужбовців зазначених відомств організує окружна (територіальна) виборча комісія з обов'язковим запрошенням не пізніш як за три дні до зустрічі всіх зареєстрованих кандидатів. З початку виборчої кампанії відвідання організацій, з'єднань і військових частин окремими кандидатами, їх довіреними особами, представниками партій, громадських організацій забороняється. Допускається лише розповсюдження друкованих агітаційних матеріалів, виготовлених окружною (територіальною) виборчою комісією.

3. Засоби масової інформації зобов'язані утримуватись від обнародування неперевірених матеріалів, що компрометують кандидатів, партію чи громадську організацію, які висунули кандидатів. При оголошенні засобами масової інформації компрометуючих матеріалів про кандидата, партію, громадську організацію вони зобов'язані не пізніш як за п'ять днів до виборів надати відповідному кандидату, представнику партії, громадської організації можливість для їх спростування.

4. Всі спори щодо передвиборної агітації вирішуються окружною (територіальною) виборчою комісією, а також у судовому порядку.

5. Агітація в день виборів (розповсюдження виборчих листівок, плакатів, заклики до виборців голосувати за чи проти кандидатів або бойкотувати вибори в будь-якій формі) забороняється.

IX. ПОРЯДОК ГОЛОСУВАННЯ І ВСТАНОВЛЕННЯ

РЕЗУЛЬТАТІВ ВИБОРІВ

Стаття 41. Час і місце голосування

1. Голосування проводиться у день виборів з 7 до 20 години. Про час і місце голосування дільнична виборча комісія сповіщає виборців не пізніш як за п'ятнадцять днів до виборів.

2. На виборчих дільницях, утворених в лікарнях та інших стаціонарних лікувальних закладах, у військових частинах, важкодоступних районах, а також на суднах, які перебувають у день виборів у плаванні, дільнична виборча комісія може оголосити голосування закінченим раніше 20 години, якщо проголосували всі виборці, включені до списку.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes