Про вибори депутатів і голів сільських, селищних, районних, міських, районних у містах, обласних Рад (24.02.94), Детальна інформація

Про вибори депутатів і голів сільських, селищних, районних, міських, районних у містах, обласних Рад (24.02.94)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 13
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 0
Скачувань: 1644
Стаття 26. Порядок висування кандидатів

1. Висування кандидатів починається за 70 і закінчується за 45 днів до дня виборів.

2. Партії, громадські організації можуть висувати кандидатів:

- до сільських, селищних і міських (міст районного підпорядкування) Рад - на зборах місцевих осередків, які діють на території відповідної Ради і нараховують не менше 15 членів;

- до районних, міських, районних у місті Рад - на зборах (конференціях), засіданнях районних (міських, районних у місті) органів партій, громадських організацій, які об'єднують не менше 50 членів;

- до обласних Рад - на зборах (конференціях), засіданнях обласних органів партій, громадських організацій, які об'єднують не менше 100 членів.

Партія, громадська організація має право висунути лише одного кандидата в депутати по кожному виборчому округу і одного кандидата - на посаду голови Ради.

3. Трудові колективи можуть висувати кандидатів на зборах (конференціях) колективів. При цьому право висувати кандидатів надається трудовим колективам чисельністю:

- до сільської, селищної, міської (міста районного підпорядкування) Ради - не менш як 20 чоловік;

- до районної, міської (міста обласного підпорядкування), районної у місті Ради - не менш як 100 чоловік;

- до обласної, Київської, Севастопольської міської Ради - не менш як 200 чоловік.

Трудовий колектив має право висунути лише одного кандидата у депутати по виборчому округу, на території якого знаходиться колектив, і одного кандидата - на посаду голови Ради.

4. Збори виборців, які проживають на території відповідних Рад, правомочні висувати кандидатів, якщо у них беруть участь:

- до сільської, селищної, міської (міста районного підпорядкування) Ради - не менш як 20 виборців;

- до районної, міської (міста обласного підпорядкування), районної у місті Ради - не менш як 100 виборців;

- до обласної, Київської, Севастопольської міської Ради - не менш як 200 виборців.

Збори виборців мають право висунути лише одного кандидата у депутати по виборчому округу, на території якого проживають учасники зборів, і одного кандидата - на посаду голови Ради.

5. Кожний учасник зборів (конференції), засідання, де висуваються кандидати, має право пропонувати для обговорення свою кандидатуру.

6. Одна і та ж особа не може бути кандидатом у депутати і кандидатом на посаду голови однієї і тієї ж Ради.

7. Кандидат вважається висунутим, якщо за нього проголосували більше половини учасників відповідних зборів (конференції), засідання. Про прийняте рішення повідомляється кандидату.

8. Про висунення кандидата складається протокол. У протоколі вказуються дата і місце проведення зборів (конференції), засідання, кількість учасників, кількість голосів, поданих "за" і поданих "проти" висунення кандидата, а також дані про кандидата (прізвище, ім'я, по батькові, число, місяць і рік народження, громадянство, партійність, посада (заняття), місце роботи і проживання).

9. Протокол надсилається до відповідної окружної (територіальної) виборчої комісії у встановленому нею порядку.

10. Особи, висунуті кандидатами, вносять грошову заставу в розмірах:

- кандидати у депутати районної, міської (міста республіканського і обласного підпорядкування), обласної Ради - п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;

- кандидати на посаду голови районної, міської (міста обласного підпорядкування без районного поділу) Ради - десяти, голови міської (міста з районним поділом), обласної Ради - п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Грошова застава повертається особі, яка внесла її, якщо кандидат одержав на виборах не менш як п'ять відсотків голосів виборців, які взяли участь у голосуванні. Застава, що не підлягає поверненню, зараховується до відповідного місцевого бюджету. ( Частина десята статті 26 із змінами, внесеними згідно із Законом N 54/96-ВР від 20.02.96 )

Стаття 27. Особливі вимоги до кандидата на посаду голови

районної, міської (міста республіканського і

обласного підпорядкування) та обласної Ради

1. Кандидат на посаду голови районної, міської (міста республіканського і обласного підпорядкування) та обласної Ради, висунутий відповідно до цього Закону, може бути зареєстрований виборчою комісією, якщо його кандидатуру підтримали своїми підписами виборці, які становлять не менше одного відсотка населення, що проживає на території відповідної Ради. При цьому для кандидата на посаду голови районної Ради кількість підписів на його підтримку має бути не більше однієї тисячі, на посаду голови обласної Ради - не більше десяти тисяч.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes