Про вибори депутатів і голів сільських, селищних, районних, міських, районних у містах, обласних Рад (24.02.94), Детальна інформація

Про вибори депутатів і голів сільських, селищних, районних, міських, районних у містах, обласних Рад (24.02.94)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 13
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 0
Скачувань: 1646
2. Обраним вважається кандидат у депутати, який одержав на виборах найбільшу порівняно з іншими кандидатами кількість голосів виборців, які взяли участь у голосуванні, але не менш як десять відсотків голосів виборців, внесених до списку виборців. Кандидат на посаду голови Ради вважається обраним при додержанні вимог, передбачених для кандидата у депутати, за умови, якщо за нього проголосувало не менш як 25 відсотків виборців, внесених до списку виборців.

У разі, коли по виборчому округу (території Ради) балотувався один кандидат, він вважається обраним, якщо кількість голосів, поданих за нього, більша кількості голосів, поданих проти нього. ( Частина друга статті 46 в редакції Закону N 60/94-ВР від 17.06.94)

3. Вибори депутатів, голови Ради визнаються такими, що не відбулися, якщо в них взяло участь менше половини від загальної кількості виборців, внесених до списків виборців, а також у зв'язку з вибуттям усіх зареєстрованих по округу (території Ради) кандидатів.

4. Окружна (територіальна) виборча комісія може визнати вибори недійсними як по окремих виборчих дільницях, так і в цілому по округу (території Ради), якщо в ході голосування або під час підрахунку голосів допущено порушення цього Закону, яке вплинуло на результати виборів. Скарги про такі порушення подаються до окружної (територіальної) виборчої комісії не пізніш як наступного дня після виборів і розглядаються нею не пізніш як у триденний термін. Рішення окружної (територіальної) комісії протягом трьох днів може бути оскаржено до суду, який зобов'язаний розглянути скаргу в п'ятиденний термін. Право оскарження рішення окружної (територіальної) виборчої комісії мають кандидати та їх довірені особи.

5. Результати виборів по виборчому округу встановлюються на засіданні окружної (територіальної) виборчої комісії і заносяться до протоколу. Протокол підписується головою, заступником голови, секретарем і членами комісії та скріплюється печаткою відповідної виборчої комісії або органу, який утворив виборчу комісію. Протокол не пізніш як наступного дня після виборів надсилається до територіальної виборчої комісії у встановленому нею порядку.

6. Окружна (територіальна) виборча комісія не пізніш як на п'ятий день після проведення виборів повідомляє населення про результати виборів депутата по виборчому округу і голови Ради. У повідомленні вказується: загальна кількість виборців, включених до списків виборців; кількість виборців, які взяли участь у голосуванні; кількість голосів, поданих "за", і кількість голосів, поданих "проти" кожного кандидата; кількість недійсних бюлетенів; назва і номер виборчих дільниць або округу в цілому, де вибори визнано недійсними або такими, що не відбулися.

X. ВСТАНОВЛЕННЯ ТА ОПУБЛІКУВАННЯ ПІДСУМКІВ ВИБОРІВ

Стаття 47. Прийняття рішення про підсумки виборів, доведення

їх до відома населення

1. Територіальна виборча комісія на підставі протоколів про результати виборів депутатів по виборчих округах і голови Ради приймає рішення про підсумки виборів у цілому по Раді, визнає повноваження обраних депутатів і голови Ради.

2. Повідомлення про підсумки виборів і список обраних депутатів в алфавітному порядку з зазначенням прізвища, імені, по батькові, партійності, посади (заняття), місця роботи і проживання кожного депутата, виборчого округу, від якого його обрано, а також прізвища, імені, по батькові, партійності і місця проживання обраного голови Ради публікується в пресі або доводиться до відома населення відповідної території іншим способом не пізніш як на десятий день після проведення виборів.

3. Рішення територіальної виборчої комісії про підсумки виборів може бути оскаржено кандидатом або його довіреною особою в судовому порядку протягом трьох днів після обнародування територіальною виборчою комісією підсумків виборів. Суд повинен розглянути скаргу у п'ятиденний термін з моменту її надходження. За рішенням суду територіальною виборчою комісією у дводенний термін приймається рішення відповідно до цього Закону.

4. Територіальна виборча комісія інформує Раду про підсумки виборів депутатів і голови Ради на першій сесії Ради нового скликання.

XI. ПОВТОРНЕ ГОЛОСУВАННЯ, ПОВТОРНІ ВИБОРИ, ВИБОРИ

ДЕПУТАТІВ І ГОЛІВ РАД ЗАМІСТЬ ВИБУЛИХ. ВИБОРИ

У НОВОУТВОРЕНИХ АДМІНІСТРАТИВНО-ТЕРИТОРІАЛЬНИХ

ОДИНИЦЯХ

Стаття 48. Повторне голосування

1. Якщо по виборчому округу (території Ради) балотувалося більше двох кандидатів і жодний з них не одержав необхідної для обрання кількості голосів виборців, або два чи більше кандидатів одержали найбільшу у порівнянні з іншими кандидатами, але рівну між собою кількість голосів, що не дає можливості визначити обраного депутата (голову Ради), відповідна окружна (територіальна) виборча комісія приймає рішення про проведення в окрузі (на території Ради) повторного голосування по двох (або більше) кандидатах, які одержали більшу порівняно з іншими (або рівну) кількість голосів виборців.

У разі, коли один з кандидатів, по яких проводиться повторне голосування, не пізніш як за сім днів до дня голосування зняв свою кандидатуру, виборча комісія приймає рішення про включення до виборчого бюлетеня наступного за кількістю одержаних голосів кандидата. Якщо кандидатура знята пізніше зазначеного строку або в окрузі немає інших кандидатів, голосування проводиться по одній кандидатурі. ( Частина перша статті 48 в редакції Закону N 60/94-ВР від 17.06.94)

2. Повторне голосування проводиться не пізніш як у двотижневий термін з додержанням вимог цього Закону. Повідомлення про проведення повторного голосування доводиться до відома виборців.

3. Обраним вважається кандидат, який одержав при повторному голосуванні найбільшу порівняно з іншими кандидатами кількість голосів виборців, які взяли участь у голосуванні.

Стаття 49. Повторні вибори

1. Якщо в результаті загальних виборів і повторного голосування по виборчому округу (території Ради) жодного кандидата не було обрано, або вибори було визнано такими, що не відбулися, чи недійсними, територіальна виборча комісія приймає рішення про проведення в окрузі (на території Ради) повторних виборів. При цьому вона може звернутись до відповідної Ради з пропозицією про проведення виборів окружними і дільничними виборчими комісіями в новому складі. ( Частина перша статті 49 в редакції Закону N 60/94-ВР від 17.06.94 )

2. Повторні вибори призначаються не пізніш як через місяць після загальних виборів. Голосування відбувається на тих же виборчих дільницях і за списками виборців, складеними для проведення загальних виборів. Утворення виборчих комісій, висування і реєстрація кандидатів, інші заходи проводяться у порядку, встановленому статтею 50 цього Закону. Повідомлення про проведення повторних виборів доводиться до відома виборців.

3. Кандидати, які зняли свою кандидатуру або не обрані на виборах, що відбулися і не були визнані недійсними, на повторних виборах балотуватися не можуть. На повторних виборах також не можуть балотуватися громадяни, щодо яких було скасовано рішення про реєстрацію їх як кандидатів, або громадяни, внаслідок дій яких вибори були визнані недійсними, а також громадяни, визнані судом винними у вчиненні правопорушень, зазначених у статті 55 цього Закону, і щодо яких вирок суду набрав законної сили.

Стаття 50. Проведення виборів депутатів,

голів Рад замість вибулих

1. У разі визнання відповідною територіальною виборчою комісією повноважень окремих депутатів або голови Ради недійсними, а також у разі відкликання депутата або голови Ради, дострокового припинення їх повноважень з інших причин у відповідних виборчих округах (по території Ради) у двомісячний термін з моменту вибуття депутата (депутатів) або голови Ради проводяться нові вибори.

2. Вибори призначаються не пізніш як за місяць до їх проведення і організуються з додержанням вимог цього Закону. При цьому окружні виборчі комісії і виборчі дільниці утворюються на п'ятий день, дільничні виборчі комісії - на сьомий день після призначення виборів; висування кандидатів починається на сьомий і закінчується на десятий день після призначення виборів; реєстрація кандидатів починається за двадцять і закінчується за п'ятнадцять днів до виборів. Списки виборців подаються для загального ознайомлення за десять днів до виборів. З цього часу виборці, які змінюють місце свого перебування до дня виборів, мають право проголосувати достроково.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes