Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення (23.09.97), Детальна інформація

Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення (23.09.97)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 11
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 23.3
Скачувань: 754
додержанням чинного законодавства в галузі телебачення і радіомовлення суб'єктами правовідносин України;

додержанням телерадіоорганізаціями умов ліцензії;

розподілом та ефективним використанням радіочастотного ресурсу для потреб телерадіомовлення;

додержанням телерадіоорганізаціями вимог чинного законодавства України щодо іноземного інвестування;

додержанням телерадіоорганізаціями порядку мовлення під час виборів і референдумів;

додержанням стандартів та норм технічної якості телерадіопрограм;

додержанням телерадіоорганізаціями чинного законодавства України щодо реклами, авторського права та суміжних прав, кінематографії, державної мови, спонсорської діяльності. ( Абзац восьмий статті 30 із змінами, внесеними згідно із Законом N 998-XIV ( 998-14 ) від 16.07.99 )

Стаття 31. Щорічний звіт Національної ради про свою

діяльність

Національна рада щорічно, не пізніше 1 листопада, подає Верховній Раді України та Президентові України звіт про свою діяльність.

Щорічний звіт Національної ради має бути переданий Верховній Раді України не пізніш як за 15 днів до його розгляду на засіданні Верховної Ради України.

У разі незатвердження щорічного звіту Національної ради Верховною Радою України та Президентом України розглядається питання про висловлення недовіри голові Національної ради або всьому її складу, що має наслідком їх відставку.

У разі відставки голови Національної ради у зв'язку з висловленням йому недовіри достроково припиняються його повноваження як члена Національної ради.

До обрання нового голови Національної ради виконання його обов'язків покладається на першого заступника голови Національної ради.

Національна рада, відставку якої прийнято Верховною Радою України та Президентом України, за їх дорученням продовжує виконувати свої обов'язки до призначення нового складу Національної ради.

Щорічний звіт Національної ради, затверджений Верховною Радою України та Президентом України, підлягає обов'язковому опублікуванню у засобах масової інформації.

Стаття 32. Права Національної ради та санкції, які нею

застосовуються

Національна рада має право:

здійснювати перевірку діяльності телерадіоорганізацій щодо умов та порядку використання каналів мовлення;

отримувати від усіх телерадіоорганізацій документи, відомості та положення щодо їх діяльності відповідно до чинного законодавства України, а також щорічний аудиторський висновок про господарську діяльність;

розглядати справи про порушення телерадіоорганізаціями чинного законодавства України та умов, зазначених у ліцензії, і, залежно від тяжкості порушення, повторюваності і ступеня потенційної небезпеки, вживати за результатами розгляду такі міри покарання:

оголошувати попередження (термін для виправлення порушень - не більше одного календарного місяця);

застосовувати штрафні санкції (норма застосовується після винесеної раніше міри покарання; розмір штрафу не може перевищувати 25 відсотків розміру грошового (ліцензійного) збору, сплаченого відповідною телерадіоорганізацією); штраф не накладається, якщо після виявленого порушення пройшло більше року; доходи від штрафу надходять до Державного бюджету України;

тимчасово (строком до двох місяців) зупиняти дію ліцензії (застосовується після винесеної раніше міри покарання, крім випадків порушення вимог частини другої статті 2 Закону України "Про телебачення і радіомовлення");

подавати до суду справи про позбавлення ліцензії телерадіоорганізації, якщо телерадіоорганізація після винесеного попередження та однієї із зазначених мір покарання продовжує порушувати чинне законодавство та умови, зазначені у ліцензії;

передавати справи про порушення законодавства про телебачення і радіомовлення на розгляд прокуратури, суду та арбітражного суду.

Національна рада розробляє та організовує виконання заходів, спрямованих на запобігання порушенню законів про телебачення і радіомовлення.

Рішення Національної ради щодо застосування санкцій до телерадіоорганізацій може бути оскаржено у судовому порядку.

Р о з д і л IV

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes