Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення (23.09.97), Детальна інформація

Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення (23.09.97)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 11
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 23.3
Скачувань: 749
З метою координації діяльності місцевих телерадіоорганізацій та забезпечення виконання законодавства України в галузі телебачення і радіомовлення, нормативних актів Національної ради в Автономній Республіці Крим, областях України, містах Києві та Севастополі створюються представництва Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

Представництва Національної ради в областях (регіонах) очолює представник Національної ради в області (регіоні).

Представник Національної ради представляє інтереси Національної ради в області (регіоні).

Представники Національної ради в областях (регіонах) призначаються на посаду на конкурсній основі рішенням Національної ради за поданням її голови шляхом таємного голосування за списком у порядку, встановленому Національною радою, терміном на три роки з подальшим подовженням контракту.

Представник Національної ради в області (регіоні) є державним службовцем і не може обіймати будь-яку іншу оплачувану посаду, бути засновником (співзасновником) телерадіоорганізацій, виконувати іншу оплачувану роботу, крім наукової, викладацької та творчої.

(

<

¦

1/4



\x02DC

B*

\x0152

\x3700$\x2438\x4800$\x6467\x7783d\x1C00 Представник Національної ради в області (регіоні) має бути громадянином України, мати вищу освіту, володіти державною мовою України і бути фахівцем у сфері телерадіоінформаційних відносин.

Положення про представництва (представника) в області (регіоні) приймається Національною радою.

Стаття 15. Апарат Національної ради

З метою здійснення систематичного аналізу стану телерадіоінформаційного простору України, розвитку телебачення і радіомовлення, практики виконання телерадіоорганізаціями чинного законодавства України у сфері телерадіомовлення, підготовки аналітичних, інформаційних та інших матеріалів, проектів актів Національної ради, систематичної перевірки виконання нормативних актів суб'єктами телерадіоінформаційних відносин України створюється апарат Національної ради.

Апарат Національної ради здійснює організаційне та матеріально-технічне забезпечення діяльності Національної ради.

Права, обов'язки і відповідальність працівників апарату Національної ради визначаються Законом України "Про державну службу" ( 3723-12) і положенням про апарат Національної ради, яке приймається Національною радою.

Припинення повноважень членів Національної ради не є підставою для розірвання трудових угод з працівниками апарату Національної ради.

Апарат Національної ради очолює виконавчий секретар. ( Частина п'ята статті 15 в редакції Закону N 2680-III ( 2680-14 ) від 13.09.2001 )

Основними структурними підрозділами Національної ради є: секретаріат; обласні (регіональні) представництва; юридична, ліцензійна, науково-технічна, контрольно-аналітична та радіочастотна служби.

Відповідно до організаційно-правового рівня Національної ради та функцій, покладених на неї цим Законом, категорії посад працівників апарату Національної ради прирівнюються до посад працівників апарату Верховної Ради України, Адміністрації Президента України, апарату Кабінету Міністрів України.

Стаття 16. Робочі групи Національної ради

Національна рада може створювати робочі групи та комісії під керівництвом членів Національної ради для підготовки проектів рішень з питань, віднесених до їх компетенції, групи експертів, консультантів із залученням на договірній основі вчених та фахівців (у тому числі з іноземних держав) для виконання завдань, покладених на Національну раду, які затверджуються Національною радою.

Положення про робочі групи приймаються Національною радою.

Р о з д і л III

КОМПЕТЕНЦІЯ, ПОВНОВАЖЕННЯ ТА ФУНКЦІЇ НАЦІОНАЛЬНОЇ РАДИ

Стаття 17. Компетенція Національної ради

До компетенції Національної ради належить:

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes