Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення (23.09.97), Детальна інформація

Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення (23.09.97)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 11
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 23.3
Скачувань: 755
Верховна Рада України призначає членів Національної ради шляхом голосування.

Пропозиції щодо кандидатур на посаду членів Національної ради вносить Голова Верховної Ради України за поданням відповідного комітету Верховної Ради України з урахуванням пропозицій депутатських груп (фракцій) Верховної Ради України та об'єднань громадян.

Призначеними на посаду членів Національної ради вважаються кандидати, які набрали при рейтинговому голосуванні найбільшу кількість голосів народних депутатів від конституційного складу Верховної Ради України. Якщо кілька кандидатів набрали однакову кількість голосів, що перевищує необхідну кількість членів Національної ради, щодо цих кандидатів проводиться повторне рейтингове голосування.

За результатами голосування Головою Верховної Ради України підписуються постанови про призначення членів Національної ради.

Стаття 7. Призначення членів Національної ради

Президентом України

Президент України проводить консультації з Прем'єр-міністром України та керівниками відповідних міністерств щодо кандидатур на посаду членів Національної ради.

Призначеною на посаду члена Національної ради Президентом України вважається особа, про призначення якої видано відповідний указ Президента України.

Стаття 8. Ротація членів Національної ради

За поданням Голови Верховної Ради України чи Президента України здійснюється ротація частини складу членів Національної ради.

Одночасній ротації можуть підлягати лише два члени Національної ради від частини складу Національної ради, призначеної Верховною Радою України, та два члени Національної ради від частини складу Національної ради, призначеної Президентом України.

Стаття 9. Член Національної ради

Члени Національної ради призначаються з числа кваліфікованих фахівців у галузі журналістики, юриспруденції, телерадіомовлення, управління, представників науки, культури, мистецтва.

Членом Національної ради може бути призначений громадянин України, який на момент призначення не досяг загальновстановленого пенсійного віку та володіє державною мовою України.

На членів Національної ради поширюється правовий статус державних службовців.

Посада члена Національної ради належить до першої категорії державного службовця.

Усі члени Національної ради з моменту призначення працюють у Національній раді на постійній основі.

Член Національної ради за дорученням голови Національної ради здійснює підготовку питань на її розгляд і зобов'язаний брати участь у всіх засіданнях Національної ради та виконувати обов'язки, покладені на нього Національною радою.

Член Національної ради має право:

пропонувати включити до порядку денного засідання Національної ради питання, які належать до компетенції Національної ради;

виступати на засіданнях Національної ради і висловлювати пропозиції щодо питань, які обговорюються;

здійснювати контроль за діяльністю телерадіоорганізацій відповідно до чинного законодавства України.

За членом Національної ради після закінчення терміну його повноважень, а також у разі їх дострокового припинення за особистою заявою про відставку зберігається право на повернення на попередню посаду, а в разі неможливості цього (ліквідація підприємства, установи, організації, скорочення посади або чисельності працівників тощо) - право на надання Державною службою зайнятості іншої рівноцінної роботи за його згодою.

Час виконання членом Національної ради своїх повноважень зараховується до загального, безперервного стажу роботи за фахом.

Стаття 10. Дострокове припинення повноважень члена

Національної ради

Повноваження члена Національної ради достроково припиняються у разі:

подання особистої заяви про відставку;

припинення громадянства України;

порушення ним вимог, передбачених статтею 11 цього Закону;

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes