Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення (23.09.97), Детальна інформація

Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення (23.09.97)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 11
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 23.3
Скачувань: 749
контроль за додержанням законодавства в галузі телебачення і радіомовлення України;

участь у реалізації державної політики у сфері телебачення і радіомовлення та концепції розвитку телерадіоінформаційного простору України;

забезпечення прав громадян і захист інтересів національних телерадіовиробників.

Стаття 18. Державна політика щодо телебачення і радіомовлення

Національна рада бере участь у реалізації державної політики в галузі телебачення і радіомовлення, яка визначається законами України.

Національна рада розробляє та здійснює державну політику щодо ліцензування телерадіомовлення.

Стаття 19. Концепція розвитку телерадіоінформаційного

простору України

Національна рада бере участь у розробці концепції розвитку телерадіоінформаційного простору України, координує цю розробку та забезпечує її реалізацію.

Стаття 20. Міжнародна діяльність Національної ради

у сфері телебачення і радіомовлення

Національна рада за погодженням з Верховною Радою України та Президентом України бере участь в укладанні міждержавних угод, розробці міжнародних проектів і програм, а також здійснює співробітництво з державними органами і неурядовими організаціями з питань телебачення і радіомовлення.

Стаття 21. Нормативні документи (акти) Національної ради

Національна рада відповідно до чинного законодавства України в межах своїх повноважень приймає рішення, розробляє положення, правила та інструкції, організовує та контролює їх виконання, видає рекомендації.

Національна рада узагальнює практику застосування законодавства з питань, що входять до її компетенції, розробляє пропозиції щодо його вдосконалення, бере участь у розробці та вносить у встановленому порядку пропозиції до проектів актів законодавства, що регулюють питання телерадіоінформаційних відносин.

Національна рада в межах своїх компетенції та повноважень приймає рішення, що регламентують організацію її внутрішньої роботи відповідно до чинного законодавства України.

Національна рада може разом з органами державної виконавчої влади видавати спільні акти.

Рішення Національної ради, прийняті в межах її повноважень, є обов'язковими для органів місцевої влади та самоврядування, підприємств, установ, організацій та громадян.

Положення, правила та інструкції, розроблені і затверджені рішенням Національної ради в межах її компетенції, є обов'язковими для виконання телерадіоорганізаціями.

Виняток становлять положення, правила та інструкції, які затверджуються або погоджуються у порядку, встановленому цим Законом та Законом України "Про телебачення і радіомовлення" ( 3759-12 ).

Стаття 22. Порядок ліцензування телерадіомовлення

Національна рада видає телерадіоорганізаціям на конкурсній основі ліцензії на мовлення, кабельне мовлення, ретрансляцію, проводове (кабельне) мовлення та час мовлення.

Порядок видачі ліцензій визначається Законом України "Про телебачення і радіомовлення" та положенням про порядок ліцензування телерадіомовлення, яке розробляється Національною радою і підлягає реєстрації у Міністерстві юстиції України.

Положення про порядок ліцензування телерадіомовлення публікується у засобах масової інформації.

Ліцензія Національної ради є єдиним і достатнім документом, що надає телерадіоорганізації право мовлення згідно з умовами, зазначеними у ліцензії. Телерадіоорганізації не підлягають іншим спеціальним реєстраціям, крім реєстрації як суб'єкта господарської діяльності, передбаченої чинним законодавством України, та реєстрації як суб'єкта інформаційної діяльності, передбаченої цим Законом та Законом України "Про телебачення і радіомовлення".

Кожна телерадіоорганізація України вноситься до Державного реєстру телерадіоорганізацій України.

Стаття 23. Порядок використання каналів мовлення

Використання каналів мовлення визначається виключно законами.

Національна рада розробляє правила використання каналів мовлення відповідно до чинного законодавства України та міжнародних нормативно-правових актів, ратифікованих Україною.

Правила використання каналів мовлення публікуються у засобах масової інформації.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes