Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення (23.09.97), Детальна інформація

Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення (23.09.97)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 11
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 23.3
Скачувань: 751
набрання законної сили обвинувальним вироком суду щодо нього;

неможливості виконувати свої обов'язки за станом здоров'я протягом шести і більше місяців;

визнання його у встановленому порядку недієздатним або обмежено дієздатним, безвісти відсутнім або померлим;

ротації;

зловживання службовим становищем;

висловлення недовіри Верховною Радою України призначеному нею члену Національної ради або Президентом України призначеному ним члену Національної ради.

Національна рада може порушити перед Верховною Радою України чи Президентом України питання щодо дострокового припинення повноважень члена Національної ради у разі, якщо член Національної ради не бере участі у засіданнях Національної ради без поважних причин протягом двох місяців.

Повноваження члена Національної ради припиняються в разі його смерті.

У разі дострокового припинення повноважень члена Національної ради відповідно Верховна Рада України або Президент України у місячний термін призначають нового члена Національної ради.

Стаття 11. Вимоги до члена Національної ради

Члени Національної ради на час виконання своїх службових обов'язків не можуть обіймати будь-які посади в державних та недержавних органах, організаціях, установах та на підприємствах, одержувати винагороди та разові гонорари за іншу роботу, крім наукової та творчої, бути засновниками (співзасновниками) телерадіоорганізацій.

Члени Національної ради припиняють членство у політичних партіях, не можуть мати представницький мандат, брати участь у будь-якій політичній діяльності.

Не може бути членом Національної ради громадянин, який має судимість за вчинення умисного злочину, якщо ця судимість не погашена і не знята у встановленому законодавством порядку.

Не допускається членство у Національній раді пайовика або акціонера теле- або радіомовної компанії.

Призначення члена Національної ради можливе лише за умови підписання ним зобов'язання про те, що його особисті інтереси не можуть вступати у конфлікт з принципами діяльності Національної ради.

Стаття 12. Голова Національної ради

Голова Національної ради обирається таємним голосуванням членами Національної ради за спільним поданням Верховної Ради України та Президента України.

Кандидатуру голови Національної ради письмово погоджують Президент України і Голова Верховної Ради України.

Якщо протягом місяця з початку функціонування Національної ради або з появою вакансії на посаду голови Національної ради не запропоновано погодженої кандидатури на посаду голови Національної ради чи голову Національної ради не обрано відповідно до частини першої цієї статті, кандидатура на посаду голови Національної ради визначається рейтинговим голосуванням у Верховній Раді України або Президентом України при неприйнятті рішення в установлений термін Верховною Радою України.

Голова Національної ради:

організує діяльність Національної ради та її апарату;

здійснює керівництво підготовкою питань до розгляду;

вносить на розгляд Національної ради питання порядку денного;

головує на засіданнях Національної ради;

скликає позачергові засідання Національної ради на вимогу Верховної Ради України, Президента України, за власною ініціативою або на вимогу не менше трьох членів Національної ради;

подає Верховній Раді України та Президентові України щорічний звіт про діяльність Національної ради;

представляє Національну раду в органах державної влади і місцевого самоврядування та у відносинах з фізичними та юридичними особами в Україні та за кордоном;

видає накази і розпорядження, які не суперечать рішенням Національної ради;

підписує спільно з відповідальним секретарем рішення Національної ради;

підписує ліцензії на телерадіомовлення;

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes