Про вибори народних депутатів України (24.09.97), Детальна інформація

Про вибори народних депутатів України (24.09.97)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 19
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 55.6
Скачувань: 1470
ПОВТОРНЕ ГОЛОСУВАННЯ, ПОВТОРНІ ВИБОРИ,

ПОРЯДОК ЗАМІНИ НАРОДНИХ ДЕПУТАТІВ, ПОЗАЧЕРГОВІ ВИБОРИ

Стаття 46. Повторне голосування

1. Якщо в одномандатному виборчому окрузі найбільшу і водночас однакову кількість голосів набрали два або більше кандидатів у депутати, окружна виборча комісія приймає рішення про проведення в окрузі повторного голосування по цих кандидатурах.

2. Про це рішення окружна виборча комісія повідомляє Центральну виборчу комісію та інформує виборців округу не пізніше ніж на другий день після підведення результатів першого туру виборів.

3. Повторне голосування проводиться не пізніш як у двотижневий строк після загальних виборів з додержанням вимог цього Закону.

Стаття 47. Визнання виборів недійсними

1. Центральна виборча комісія може визнати вибори недійсними, якщо в ході їх проведення або при підрахунку голосів мали місце порушення цього Закону, що вплинули на підсумки виборів.

2. Заява до Центральної виборчої комісії про визнання виборів недійсними може бути подана особою, яка балотувалася кандидатом у депутати, політичною партією, виборчим блоком партій, списки кандидатів у депутати від яких були зареєстровані відповідно до цього Закону, або їх уповноваженими особами, а також органами прокуратури протягом десяти днів з дня опублікування результатів виборів окружною виборчою комісією.

3. Рішення Центральної виборчої комісії про визнання виборів недійсними, про відмову у визнанні виборів недійсними або неприйняття рішення з цього питання може бути оскаржене до суду в установленому законом порядку. ( Частина третя статті 47 в редакції Закону N 801/97-ВР від 30.12.97 )

Стаття 48. Повторні вибори

1. Повторні вибори проводяться в багатомандатному загальнодержавному та одномандатних виборчих округах у випадках, коли вибори по відповідному виборчому округу визнані недійсними або такими, що не відбулися.

2. Рішення про проведення повторних виборів приймає Центральна виборча комісія.

3. Повторні вибори призначаються не пізніш як через місяць від дня визнання виборів недійсними або такими, що не відбулися. Голосування проводиться на тих же виборчих дільницях і за списками виборців, що використовувалися для проведення чергових виборів. Висування і реєстрація кандидатів у депутати та інші виборчі процедури проводяться в порядку, встановленому цим Законом.

4. На повторних виборах у будь-якому одномандатному виборчому окрузі не можуть балотуватися громадяни, щодо яких було скасовано рішення про реєстрацію їх як кандидатів у депутати, а також ті, щодо яких набрав законної сили обвинувальний вирок суду у зв'язку з вчиненням ними дій, внаслідок яких вибори або повторне голосування в будь-якому окрузі були визнані недійсними.

Стаття 49. Порядок заміни депутатів, які вибули

1. У разі коли депутат, якого обрано у багатомандатному загальнодержавному виборчому окрузі, втратив депутатський мандат або його повноваження достроково припинені на підставах і в порядку, передбачених Конституцією України ( 254к/96-ВР ) і законами України, за рішенням Центральної виборчої комісії обраним народним депутатом України визнається перший за черговістю кандидат, включений до списку тієї ж політичної партії, виборчого блоку партій, який не був визнаний обраним народним депутатом України відповідно до статті 42 цього Закону. Якщо в списку кандидатів у депутати від політичної партії, виборчого блоку партій не залишилося кандидатів для заміщення вакантного мандата, такий мандат залишається вакантним до чергових або позачергових виборів. ( Частина перша статті 49 в редакції Закону N 801/97-ВР від 30.12.97 )

2. У разі втрати депутатського мандата або дострокового припинення повноважень депутата, який обирався в одномандатному виборчому окрузі, в цьому окрузі проводяться вибори замість депутата, який вибув.

Стаття 50. Проведення виборів замість депутатів, які вибули

1. В одномандатних виборчих округах вибори замість депутатів, які вибули, призначаються Центральною виборчою комісією не пізніше ніж за три місяці до їх проведення і організовуються з додержанням вимог цього Закону.

2. Окружна виборча комісія утворюється не пізніш як за 50 днів до дня виборів, виборчі дільниці - не пізніш як за 40 днів до дня виборів, дільничні виборчі комісії - не пізніш як за 30 днів до дня виборів, реєстрація кандидатів у депутати закінчується не пізніш як за 30 днів до дня виборів.

Списки виборців, складені відповідно до вимог статті 18 цього Закону, передаються дільничним виборчим комісіям не пізніш як за 30 днів до дня виборів, а подаються для ознайомлення не пізніш як за 10 днів до дня виборів. ( Частина друга статті 50 в редакції Закону N 1668-III ( 1668-14 ) від 20.04.2000 )

3. Протягом четвертого року повноважень діючого складу Верховної Ради України вибори нового депутата замість вибулого не проводяться.

Стаття 51. Проведення позачергових виборів депутатів

1. Позачергові вибори депутатів проводяться в період шістдесяти днів з дня опублікування рішення про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України.

2. Рішення про початок виборчої кампанії приймає Центральна виборча комісія не пізніш як за 60 днів до дня виборів.

3. При цьому окружні виборчі комісії утворюються за 50 днів до дня виборів, дільничні виборчі комісії - за 30 днів. Реєстрація кандидатів у депутати закінчується за 20 днів до дня виборів. Списки виборців подаються для загального ознайомлення за сім днів до дня виборів.

Р о з д і л X

ЗАКЛЮЧНІ ПОЛОЖЕННЯ

Стаття 52. Відповідальність за порушення виборчого Закону

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes