Про вибори народних депутатів України (24.09.97), Детальна інформація

Про вибори народних депутатів України (24.09.97)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 19
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 55.6
Скачувань: 1471
1. Особи, які перешкоджали шляхом насильства, обману, погроз, підкупу або іншим шляхом вільному здійсненню громадянином України права обирати і бути обраним народним депутатом України, вести передвиборну агітацію, публічно закликали або агітували за бойкотування виборів, а також члени виборчих комісій, посадові та службові особи органів державної влади, органів місцевого самоврядування, органів об'єднань громадян, які вчинили підлог виборчих документів, приписку або завідомо неправильний підрахунок голосів виборців, порушили таємницю голосування або допустили інше порушення цього Закону, несуть відповідальність, встановлену законами України.

2. До відповідальності притягуються також особи, які опублікували або іншим способом поширили завідомо неправдиві відомості про кандидата в депутати.

Стаття 53. Зберігання виборчої документації

1. Після опублікування результатів голосування та підсумків виборів Центральна виборча комісія передає виборчу документацію до відповідної центральної державної архівної установи, окружні та дільничні виборчі комісії - до відповідних місцевих державних архівних установ.

2. Виборчі бюлетені зберігаються чотири роки в місцевих державних архівних установах.

3. Державні архівні установи забезпечують доступ до виборчої документації відповідно до законодавства України.

Р о з д і л XI

ПРИКІНЦЕВІ ПОЛОЖЕННЯ

1. Цей Закон набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Висування до списків кандидатів у депутати від політичних партій, виборчих блоків партій для участі у виборах по багатомандатному загальнодержавному виборчому округу на виборах народних депутатів України у березні 1998 року розпочинається з дня опублікування цього Закону.

2. Визнати такими, що втратили чинність, Закон України "Про вибори народних депутатів України" ( 3623-12 ), прийнятий Верховною Радою України 18 листопада 1993 року, з наступними змінами, і Постанову Верховної Ради України "Про застосування законів України "Про вибори народних депутатів України", "Про вибори Президента України", "Про вибори депутатів і голів сільських, селищних, районних, міських, районних у містах, обласних Рад" ( 99/94-ВР ) від 13 липня 1994 року в частині, що стосується виборів народних депутатів України.

Президент України Л.КУЧМА

м. Київ, 24 вересня 1997 року

N 541/97-ВР

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes