Про вибори народних депутатів України (24.09.97), Детальна інформація

Про вибори народних депутатів України (24.09.97)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 19
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 55.6
Скачувань: 1470
10. Списки від політичних партій, виборчих блоків партій, які мають більші порівняно з іншими дробові залишки, після ділення отримують по одному додатковому мандату, починаючи із списку, що має найбільший дробовий залишок. У випадку рівності дробових залишків у двох чи більше списках, першим отримує додатковий мандат список, за який віддано більшу кількість голосів виборців. У випадку, якщо після цієї процедури залишаються мандати, вони розподіляються шляхом повторного застосування цієї методики.

( Положення частини одинадцятої статті 42 згідно з яким при встановленні результатів виборів у багатомандатному загальнодержавному виборчому окрузі в списку кандидатів у народні депутати України від політичної партії, виборчого блоку партій "пропускаються кандидати, обрані в одномандатних виборчих округах" втратило чинність, як таке, що не відповідає Конституції України (є неконституційним) на підставі Рішення Конституційного Суду України N 1-рп/98 ( v001p710-98 ) від 26.02.98 ) 11. Кандидати від політичної партії, виборчого блоку партій вважаються обраними в порядку їх черговості у списку. У списку пропускаються кандидати, обрані в одномандатних виборчих округах.

12. Грошова застава повертається політичним партіям, виборчим блокам партій, які отримали право на участь у розподілі депутатських мандатів.

13. Кількість мандатів, отриманих політичними партіями, виборчими блоками партій є результатом виборів.

14. Рішення щодо результатів виборів у багатомандатному загальнодержавному виборчому окрузі можуть бути оскаржені до суду протягом десяти днів після їх опублікування Центральною виборчою комісією. Суд розглядає скарги і приймає рішення по них протягом десяти днів. ( Офіційне тлумачення до статті 42 див. в Рішенні Конституційного Суду України N 3-рп/98 ( v003p710-98 ) від 25.03.98 )

Стаття 43. Встановлення результатів виборів у одномандатних

виборчих округах

1. На підставі протоколів дільничних виборчих комісій окружна виборча комісія визначає:

1) загальну кількість виборців у виборчому окрузі;

2) кількість виборців, які отримали виборчі бюлетені;

3) кількість виборців, які взяли участь у голосуванні;

4) кількість виборчих бюлетенів, визнаних недійсними;

5) кількість голосів, поданих за кожного кандидата у депутати;

6) особу кандидата, який набрав найбільшу кількість голосів.

2. Протоколи окружних виборчих комісій складаються в трьох примірниках, які підписуються головою, заступником голови, секретарем і всіма членами окружної виборчої комісії і скріплюються печаткою окружної виборчої комісії. До протоколу долучаються окремі думки членів окружної виборчої комісії, викладені письмово, письмові заяви і скарги, що надійшли до комісії, та рішення, які комісія ухвалила в результаті їх розгляду. Перший примірник протоколу негайно надсилається до Центральної виборчої комісії, другий - зберігається у секретаря окружної виборчої комісії, третій - відразу вивішується для загального ознайомлення у приміщенні окружної виборчої комісії.

3. Кандидату або його довіреній особі на їх прохання відразу ж видається копія протоколу.

4. Обраним вважається кандидат у депутати, який одержав більшість голосів виборців, які взяли участь у голосуванні відносно інших кандидатів, які балотувалися в даному виборчому окрузі. У випадку, коли до виборчого бюлетеня було включено лише одного кандидата у депутати, він вважається обраним, якщо кількість голосів, поданих за нього перевищує кількість голосів "не підтримую жодного з кандидатів у депутати" по одномандатному виборчому округу.

5. Якщо найбільшу і водночас однакову кількість голосів набрали два або більше кандидатів у депутати, проводиться повторне голосування по цих кандидатурах.

( Частина шоста статті 43 втратила чинність щодо унеможливлення оскарження до суду рішення окружної виборчої комісії про визнання народного депутата України обраним та визнання виборів недійсними, як така, що не відповідає Конституції України (є неконституційною) на підставі Рішення Конституційного Суду України N 1-рп/98 ( v001p710-98 ) від 26.02.98 ) 6. Рішення про визнання народного депутата обраним приймає окружна виборча комісія. Це рішення може бути у тижневий термін оскаржене до Центральної виборчої комісії.

7. Вибори визнаються такими, що не відбулися, у зв'язку з вибуттям усіх зареєстрованих у виборчому окрузі кандидатів.

( Частина восьма статті 43 втратила чинність щодо унеможливлення оскарження до суду рішення окружної виборчої комісії про визнання народного депутата України обраним та визнання виборів недійсними, як така, що не відповідає Конституції України (є неконституційною) на підставі Рішення Конституційного Суду України N 1-рп/98 ( v001p710-98 ) від 26.02.98 ) 8. Окружна виборча комісія може визнати вибори недійсними, якщо в ході їх проведення або під час підрахунку голосів мали місце порушення цього Закону, що вплинули на результати виборів. Це рішення може бути оскаржене у тижневий строк до Центральної виборчої комісії.

Стаття 44. Реєстрація народних депутатів України і

опублікування підсумків виборів

1. Центральна виборча комісія реєструє осіб, обраних народними депутатами України, і відповідно до цього Закону видає їм тимчасове посвідчення народного депутата України.

2. Підсумком виборів вважається встановлення особи, обраної депутатом.

3. Підсумки виборів народних депутатів публікуються Центральною виборчою комісією в газеті "Голос України", повідомляються по телебаченню і радіо не пізніше ніж на двадцять перший день після виборів.

4. Повідомлення про підсумки виборів і список обраних народних депутатів України публікуються в алфавітному порядку із зазначенням прізвища, імені, по батькові, року народження, професії, посади (заняття), місця роботи і проживання, партійності та виборчого округу, від якого обрано депутата.

Стаття 45. Посвідчення народного депутата України

Після складення обраними народними депутатами України присяги Центральна виборча комісія в тижневий строк видає їм депутатські посвідчення встановленого зразка.

Р о з д і л IX

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes