Керівництво малим бізнесом і підприємництво, Детальна інформація

Керівництво малим бізнесом і підприємництво
Тип документу: Реферат
Сторінок: 12
Предмет: Менеджмент
Автор: Холявко Олексій
Розмір: 25.5
Скачувань: 2928


Придбання товарно-матеріальних цінностей на ваше бажання без чіткого узгодження з нестатками замовників і кінцевою продукцією, що випускається для них, (чи послугами) може серйозно обмежувати ваш доход від збуту. Знайте добре характеристики ринку, на який ви намагаєтеся виходити. Не допускайте "повільного" переміщення товарно-матеріальних запасів, що приведе до росту відсотка "омертвлених" засобів. Уважно стежите за описом товарно-матеріальних запасів, щоб визначити які товари не реалізовуються, а які були реалізовані у виробництві.



15. Чому самооплатність так необхідна для малого бізнесу



Недооцінка важливості обчислення беззбиткового рівня збуту різко ускладнює прийняття рішень по асигнуваннях і аналіз виконання планів. Беззбитковий рівень збуту повинний визначатися для кожного року, місяця і дня. Власники бізнесу, хто не використовує аналіз беззбитковості (самооплатності), ігнорують дуже корисну допомогу для прийняття рішень, яку вони можуть одержати з фінансової документації.



16. Важливість регулювання трудової зайнятості



Регулювання використання праці службовців, щоб одержати найбільш високу їхню продуктивність, є дуже необхідним, особливо для трудомістких бізнесів таких як ресторани й ін. Визначайте пікові і "повільні" періоди збуту протягом кожного дня тижня і плануйте роботу службовців, щоб максимізувати збут за робочу годину. Робіть регулярні оцінки частки витрат праці у відсотках до загального обсягу реалізації.



17. Відсутність (прогули) власника



Ризик зривів у бізнесі різко зростає в зв'язку з відсутністю підприємця - власника. Службовці часто ображаються на власника такого типу, і починають демонструвати втрату інтересу, зменшення старань і цілеспрямованості дій. Можливості дрібних крадіжок, розтрат і потурання крадіжок у магазинах зростають і стають звабними для деяких службовців під час відсутності власника. Серйозно переоцініть ваші плани інвестування в бізнес, якщо ви не можете вести його регулярно.



18. Перевитрата коштів на реконструкцію чи модернізацію



Одержіть точні технічні дані (специфікації) і гарантовані пропозиції з боку постачальників чи підрядчиків. Не одержавши таких даних ви не повинні починати реконструкцію чи модернізацію.



19. Погана угода про оренду



Квапливо підписаний орендний договір може бути причиною непередбачених витрат на виплату ренти в самий невідповідний для вас момент. Попросіть вашого юриста проаналізувати й обговорити контракти й орендні договори перш, ніж ви їх підпишете. Ваш юрист може запропонувати зміни до проекту орендного договору. Терміни й умови орендних договорів звичайно залишають відкритими для подальших погоджень.



20. Недостатні стартові засоби



Недостатність стартових засобів звичайно виникає, коли планування нового бізнесу проведено не повно. Завжди намагайтеся одержати тверді котирування на матеріально-технічні запаси, устаткування і транспортні витрати й укласти гарантовані договори з постачальниками для будь-якого будівництва. Оцінюйте перед стартові витрати як наступні:



o Оплата комунальних послуг

o Оплата ренти

o Передоплата страховки

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes