Про затвердження Положення про порядок накладення адміністративних штрафів (25.01.2002), Детальна інформація

Про затвердження Положення про порядок накладення адміністративних штрафів (25.01.2002)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 14
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 26.5
Скачувань: 963
8.6. Не підлягає виконанню постанова про накладення адміністративного стягнення, якщо її не було звернуто до виконання протягом трьох місяців з дня винесення. У разі зупинення виконання постанови відповідно до пункту 7.5 цього Положення перебіг строку давності зупиняється до розгляду скарги або протесту.

8.7. Питання, пов'язані з виконанням постанови про накладення адміністративного стягнення, вирішуються посадовою особою, яка винесла постанову.

8.8. Контроль за правильним і своєчасним виконанням постанови про накладення адміністративного стягнення здійснюється посадовою особою, яка винесла постанову.

Контроль за своєчасністю, правильністю, повнотою виконання рішень державним виконавцем у разі забезпечення ним примусового виконання постанови про адміністративне правопорушення, винесеної посадовою особою, здійснюється відповідно до Закону України "Про Державну виконавчу службу" ( 202/98-ВР ).

8.9. Штраф має бути сплачений порушником не пізніше ніж через 15 днів з дня вручення йому постанови про накладення штрафу, а в разі оскарження або опротестування такої постанови - не пізніше ніж через 15 днів з дня повідомлення про залишення скарги або протесту без задоволення.

Штраф, накладений за вчинення адміністративного правопорушення, уноситься порушником через установу Ощадного банку України до Державного бюджету України.

Після перерахування суми штрафу порушник зобов'язаний подати оригінал квитанції про його сплату або іншого платіжного документа посадовій особі, яка винесла постанову про накладення адміністративного стягнення, для внесення до постанови запису про її виконання (зазначаються назва та реквізити документа, що підтверджує сплату, установа банку, що його видала, сума) та копію зазначеної квитанції або іншого платіжного документа, що підшивається до справи.

8.10. У разі несплати штрафу порушником у строк, установлений абзацом першим пункту 8.9 цього Положення, постанова про накладення штрафу надсилається для стягнення суми штрафу в примусовому порядку з його заробітної плати чи іншого заробітку до відділу державної виконавчої служби за місцем роботи порушника.

Якщо стягнення штрафу із заробітної плати чи іншого заробітку порушника є неможливим з будь-яких причин, в тому числі і в зв'язку з поверненням постанови без виконання відділом державної виконавчої служби за місцем роботи, постанова про накладення штрафу надсилається для стягнення суми штрафу в примусовому порядку до відділу державної виконавчої служби за місцем проживання порушника або за місцезнаходженням його майна в порядку, встановленому законом.

8.11. Постанова про накладення штрафу, за якою стягнення штрафу проведено повністю, з відміткою про виконання повертається посадовій особі, яка винесла постанову.

9. Порядок оформлення справи

про адміністративне правопорушення

9.1. Ведення справи про адміністративне правопорушення забезпечує посадова особа, яка склала протокол.

Провадження в справі про адміністративне правопорушення вважається закінченим після виконання постанови про накладення штрафу, про що має бути зроблена відповідна відмітка в цій постанові, або винесення постанови про закриття справи у випадках, установлених чинним законодавством.

9.2. Справа про адміністративне правопорушення зброшурована, з описом документів, що в ній є (додаток 6), прошнуровується, скріплюється гербовою печаткою, засвідчується підписом посадової особи, яка винесла постанову, і здається на зберігання до архіву установи.

Справи про адміністративні правопорушення зберігаються в архіві в установленому порядку протягом трьох років.

Директор

Юридичного департаменту В.В.Пасічник

Додаток 1

до Положення про

порядок накладення

адміністративних

штрафів

НАЦІОНАЛЬНИЙ БАНК УКРАЇНИ

Протокол

про вчинення адміністративного правопорушення

"___"____________ 20__ р. _________________

(місце складання)

Складено ____________________________________________________

(посада, структурний підрозділ, __________________________________________________________________

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes