Типове Положення про дитячий будинок-інтернат (29.01.2002), Детальна інформація

Типове Положення про дитячий будинок-інтернат (29.01.2002)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 6
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 16.5
Скачувань: 693
засобами медичної корекції слуху та зору, зубопротезуванням, протезно-ортопедичними виробами, немоторизованими засобами пересування (інвалідними колясками), медикаментами та життєво-необхідними ліками відповідно до медичного висновку;

комунально-побутовим обслуговуванням (опалення, освітлення, тепло-, водопостачання, радіофікація тощо);

засобами навчання і виховання у будинку-інтернаті першого та відділеннях другого профілю;

засобами корекції і виховання у відділеннях третього профілю;

спортивним інвентарем для проведення оздоровчо-спортивної корекції фізичних вад вихованців;

придбанням сільськогосподарської техніки та інвентарю для виробничих підрозділів і молодіжних відділень будинку-інтернату;

організацією працетерапії у виробничих підрозділах будинків-інтернатів;

умовами, що сприяють адаптації вихованців у новому середовищі, організацією культурно-масової роботи.

2.3. Забезпечення навчального, корекційно-виховного та психологічно-реабілітаційного процесу дітей-інвалідів здійснюють педагогічні та медичні працівники будинку-інтернату.

2.4. Для удосконалення навчального, реабілітаційно-корекційно-виховного процесу та медичного обслуговування вихованців у будинку-інтернаті може створюватися на громадських засадах з числа його працівників медико-педагогічна комісія.

3. Умови приймання, утримання і відрахування

з будинку-інтернату

3.1. До будинку-інтернату приймаються на державне утримання діти віком від 4 до 18 років з вадами фізичного або розумового розвитку, які за станом здоров'я потребують стороннього догляду, побутового обслуговування, медичної допомоги і яким згідно з медичним висновком не протипоказано перебування в цій установі незалежно від наявності родичів, зобов'язаних за законом їх утримувати.

3.2. Профіль будинку-інтернату чи профіль відділення будинку-інтернату, до якого підлягає влаштуванню дитина з вадами фізичного або розумового розвитку, визначається обласною (міською у містах Києві і Севастополі) психолого-медико-педагогічною комісією.

3.3. Документи для влаштування дітей до будинку-інтернату оформлюються за місцем їх постійного проживання батьками, опікунами (піклувальниками) чи установами, де діти перебувають на утриманні та лікуванні і подаються відповідно Міністерству праці та соціального захисту Автономної Республіки Крим, головним управлінням праці та соціального захисту населення обласної держадміністрації, Головному управлінню соціального захисту населення Київської міської держадміністрації, Управлінню праці та соціального захисту населення Севастопольської міської держадміністрації.

3.4. Якщо над дітьми, які влаштовані до будинку-інтернату, опікунство чи піклування не встановлено, адміністрація будинку-інтернату виконує обов'язки опікуна (піклувальника) та одночасно вживає заходів щодо встановлення опіки (піклування) над дитиною згідно з чинним законодавством.

3.5. Прийняття до будинку-інтернату здійснюється за наявності путівки, виданої відповідно Міністерством праці та соціального захисту Автономної Республіки Крим, головними управліннями праці та соціального захисту населення обласних держадміністрацій, Головним управлінням соціального захисту населення Київської міської держадміністрації, Управлінням праці та соціального захисту населення Севастопольської міської держадміністрації виданої на підставі:

заяви батьків (опікунів, піклувальників чи установи, де перебувала дитина) про прийняття дитини до будинку-інтернату;

копії рішення суду про стягнення аліментів, позбавлення батьківських прав (за наявності);

копії рішення місцевих органів виконавчої влади або місцевого самоврядування про встановлення опіки і піклування над дітьми, які цього потребують;

довідки про склад сім'ї за встановленою формою;

акта обстеження матеріально-побутових умов проживання батьків (опікунів, піклувальників);

свідоцтва про народження;

висновку зональної психолого-медико-педагогічної консультації;

виписки з історії розвитку дитини;

медичної довідки про стан здоров'я;

довідки про розмір призначеної допомоги або пенсії;

довідки про освіту для дітей, які навчалися в закладах Міністерства освіти і науки України;

трьох фотокарток розміром 3 х 4 см.

3.6. Вихованцям, які досягли 16-річного віку, адміністрація будинку-інтернату оформляє паспорт і документи про інвалідність.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes