Типове Положення про дитячий будинок-інтернат (29.01.2002), Детальна інформація

Типове Положення про дитячий будинок-інтернат (29.01.2002)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 6
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 16.5
Скачувань: 693
5. Керівництво будинком-інтернатом

5.1. Будинок-інтернат очолює директор, який призначається і звільняється із займаної посади рішенням обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій за поданням відповідно Міністерства праці та соціального захисту Автономної Республіки Крим, головних управлінь праці та соціального захисту населення обласних держадміністрацій, Головного управління соціального захисту населення Київської міської держадміністрації, Управління праці та соціального захисту населення Севастопольської міської держадміністрації, погодженим з Міністерством праці та соціальної політики України.

5.2. Директор будинку-інтернату, весь обслуговувальний персонал несуть відповідальність за збереження життя та здоров'я вихованців.

5.3. Директор будинку-інтернату:

5.3.1. Несе персональну відповідальність за результати діяльності будинку-інтернату.

5.3.2. Представляє будинок-інтернат без довіреності в усіх установах, підприємствах і організаціях, розпоряджається у встановленому законодавством порядку його майном і коштами, укладає договори.

5.3.3. У межах своєї компетенції видає накази по будинку-інтернату, затверджує функціональні обов'язки працівників будинку-інтернату, вирішує питання добору кадрів, уживає заходів заохочення, а в разі порушень трудової дисципліни та невиконання функціональних обов'язків накладає стягнення на працівників.

5.3.4. За рекомендацією лікаря (медико-педагогічної комісії) визначає умови проживання, виховання і навчання дітей у будинку-інтернаті.

5.3.5. Затверджує правила внутрішнього розпорядку.

5.3.6. Координує роботу педагогічної ради та атестаційної комісії.

5.3.7. Визначає структуру виробничих підрозділів.

5.3.8. Координує заходи із забезпечення виробничих підрозділів матеріально-технічними ресурсами, запчастинами, насінням, племінним поголів'ям та кормами.

5.3.9. Здійснює заходи щодо поліпшення умов праці, дотримання правил техніки безпеки, вимог виробничої санітарії і протипожежної безпеки.

5.3.10. Контролює збереження, облік сировини та продукції виробничих підрозділів, її використання та реалізацію.

5.3.11. Разом з профспілковим органом або уповноваженими трудовим колективом на представництво особами:

розробляє Положення про будинок-інтернат, що затверджується відповідно Міністерством праці та соціального захисту Автономної Республіки Крим, головними управліннями праці та соціального захисту населення обласних держадміністрацій, Головним управлінням соціального захисту населення Київської міської держадміністрації, Управлінням праці та соціального захисту населення Севастопольської міської держадміністрації;

розробляє Положення про преміювання працівників будинку-інтернату, що затверджується відповідно Міністерством праці та соціального захисту Автономної Республіки Крим, головними управлінням праці та соціального захисту населення обласних держадміністрацій, Головним управлінням соціального захисту населення Київської міської держадміністрації, Управлінням праці та соціального захисту населення Севастопольської міської держадміністрації.

5.3.12. Відповідає за ведення бухгалтерського та статистичного обліку, складання звітності за затвердженими формами і подання її в установлені терміни відповідним органам.

6. Формування та ведення особових справ вихованців

6.1. Формування та ведення особової справи розпочинається з дати приймання вихованця на проживання до дитячого будинку-інтернату.

6.2. Особові справи вихованців належать до числа документів постійного зберігання.

6.3. В особовій справі повинні міститися такі документи:

путівка на влаштування до будинку-інтернату, яка видана відповідно Міністерством праці та соціального захисту Автономної Республіки Крим, головними управліннями праці та соціального захисту населення обласних держадміністрацій, Головним управлінням соціального захисту населення Київської міської держадміністрації, Управлінням праці та соціального захисту населення Севастопольської міської держадміністрації;

копія наказу по будинку-інтернату про приймання вихованця на державне утримання в дану установу (постійне, тимчасове проживання із зазначенням терміну);

заява батьків (опікунів, піклувальників чи установи, де перебувала дитина) про приймання дитини до будинку-інтернату;

копія рішення суду про стягнення аліментів, позбавлення батьківських прав (за наявності);

копія рішення місцевих органів виконавчої влади або місцевого самоврядування про встановлення опіки чи піклування над дитиною, яка цього потребує;

довідка про склад сім'ї за встановленою формою;

свідоцтво про народження;

висновок зональної психолого-медико-педагогічної консультації;

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes