Типове Положення про дитячий будинок-інтернат (29.01.2002), Детальна інформація

Типове Положення про дитячий будинок-інтернат (29.01.2002)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 6
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 16.5
Скачувань: 689
3.7. Дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, які не мають опікунів (піклувальників), при досягненні ними 16-річного віку адміністрація будинку-інтернату оформляє пенсійну справу, сприяє присвоєнню йому ідентифікаційного номера фізичної особи - платника податків та інших обов'язкових платежів і відкриттю особистого рахунку у відділеннях банку.

3.8. Вихованцям, які мають батьків або опікунів (піклувальників), пенсійна справа оформляється батьками, опікунами (піклувальниками) за їх постійним місцем проживання.

3.9. Вихованцям, які проживають у будинку-інтернаті, соціальна грошова допомога та пенсія виплачуються відповідно до чинного законодавства.

3.10. При влаштуванні до будинку-інтернату діти проходять санітарно-гігієнічну обробку зі зміною одягу та взуття і розміщуються в приймально-карантинне відділення на 14 днів для подальшого спостереження, після чого переводяться на постійне місце проживання у відповідні кімнати.

3.11. Розміщення дітей по житлових кімнатах проводиться за рекомендацією лікаря або медико-педагогічної комісії будинку-інтернату з урахуванням індивідуальних особливостей, віку та діагнозу основного захворювання.

3.12. Власний одяг та інші речі дітей, які влаштовуються до будинку-інтернату, повертаються батькам, опікунам (піклувальникам). Якщо батьки не забирають із собою дитячих речей, вони здаються за списком, складеним у чотирьох примірниках черговою медсестрою і підписаним сестрою-господаркою, до комори будинку-інтернату, продезинфіковані, випрані і приведені в належний вигляд. Одна копія опису власних речей вихованців видається батькам, опікунам (піклувальникам), а інші зберігаються при речах, у бухгалтерії та в особовій справі вихованця.

Повернення речей проводиться з дозволу адміністрації на вимогу батьків, опікунів (піклувальників) або при виписці вихованця.

3.13. Для організації навчально-виховного та трудового процесів виховні, навчально-виховні групи формуються з урахуванням індивідуальних можливостей дітей відповідно до нормативів наповнюваності, які встановлюються у таких межах:

3.13.1. У дитячих будинках-інтернатах I профілю:

у виховних групах для дітей дошкільного віку - до 8 чоловік;

у навчальних класах для дітей шкільного віку - до 10 чоловік.

3.13.2. У відділеннях II профілю:

у виховних групах для дітей дошкільного віку - до 8 чоловік;

у навчально-виховних групах для дітей шкільного віку - до 10 чоловік.

3.13.3. У відділеннях III профілю:

у виховних групах для дітей дошкільного віку - до 8 чоловік,

у виховних групах для дітей шкільного віку - до 16-20 чоловік;

у навчально-виховних групах (у разі потреби та при умові створення) для дітей шкільного віку - до 10 чол.

3.13.4. При необхідності, у відділеннях IV профілю для лежачих дітей різного ступеня розумової відсталості виховні групи комплектуються по 6 чоловік.

3.14. Навчально-виховний процес організовується і проводиться за програмами, затвердженими Міністерством освіти і науки України, Міністерством праці та соціальної політики України.

3.15. Навчально-виховний процес будується за педагогічно обгрунтованим вибором педагогами змісту, форм і методів навчання, які забезпечують одержання вихованцями необхідних умінь і навичок та корекцію вад їх психофізичного розвитку.

3.16. Розпорядок дня інтернату складається на літній та осінньо-зимово-весняний періоди і затверджується директором.

3.17. Тривалість нічного сну для вихованців установлюється директором за рекомендацією лікаря (медико-педагогічної комісії будинку-інтернату) і становить не менше ніж 8 годин, а також 1,5 - 2 години післяобіднього сну в групах дітей дошкільного віку.

3.18. Приймання їжі вихованцями проводиться при обов'язковому нагляді вихователів, медичного персоналу та чергового по будинку-інтернату.

Проміжки часу між прийманням їжі не повинні бути більше ніж чотири години, останнє приймання їжі організовується за дві години до сну.

3.19. Переведення дітей до будинку-інтернату іншого профілю, який відповідає стану їх здоров'я здійснюється на підставі рішення зональної психолого-медико-педагогічної консультації та відповідного наказу Міністерства праці та соціального захисту Автономної Республіки Крим, головних управлінь праці та соціального захисту населення обласних держадміністрацій, Головного управління соціального захисту населення Київської міської держадміністрації, Управління праці та соціального захисту населення Севастопольської міської держадміністрації.

3.20. За заявою батьків (опікунів, піклувальників) та за наявності поважних причин вихованці можуть бути переведені до будинку-інтернату іншого регіону лише за узгодженням відповідно між Міністерством праці та соціального захисту Автономної Республіки Крим, головними управліннями праці та соціального захисту населення обласних держадміністрацій, Головним управлінням соціального захисту населення Київської міської держадміністрації, Управлінням праці та соціального захисту населення Севастопольської міської держадміністрації.

3.21. Тимчасове вибуття вихованців на лікування (без обмеженого терміну), за особистими мотивами (строком не більше 1 місяця) та на канікули здійснюється з дозволу адміністрації будинку-інтернату, який надається з урахуванням висновку лікаря про можливість виїзду, наявності письмової заяви батьків, опікунів (піклувальників), які згодні їх прийняти і забезпечити їхній належний догляд.

B*

$

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes