Типове Положення про дитячий будинок-інтернат (29.01.2002), Детальна інформація

Типове Положення про дитячий будинок-інтернат (29.01.2002)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 6
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 16.5
Скачувань: 691
\x00A8

X

\x00B8

\x00BA

1/4

\x3700$\x2438\x4800$\x64673b\x1C00 Витрати, пов'язані з тимчасовим вибуттям вихованців, будинком-інтернатом не компенсуються.

3.22. Вихованці будинків-інтернатів першого профілю, які закінчили 9 класів загальноосвітньої школи або здобули середню освіту і направляються на працевлаштування або на навчання в інші навчальні заклади, підлягають відрахуванню з будинку-інтернату.

3.23. Після досягнення 18-річного віку вихованці:

відраховуються з будинку-інтернату на утримання батьків, опікунів (піклувальників) чи родичів за їх заявою;

за особистою заявою або заявою батьків, опікунів (піклувальників) та на підставі висновку лікарської комісії за участю лікаря-психіатра переводяться до психоневрологічного інтернату;

у яких сформувалися відповідні трудові навички, за бажанням, можуть бути переведені до молодіжного відділення цього самого або іншого дитячого будинку-інтернату.

3.24. Вихованці, які не досягли 18 років, відраховуються з будинку-інтернату лише з дозволу відповідно Міністерства праці та соціального захисту Автономної Республіки Крим, головних управлінь праці та соціального захисту населення обласних держадміністрацій, Головного управління соціального захисту населення Київської міської держадміністрації, Управління праці та соціального захисту населення Севастопольської міської держадміністрації на підставі:

заяви батьків, опікунів чи піклувальників, які мають змогу їх утримувати і забезпечувати їхній необхідний догляд;

висновку зональної психолого-медико-педагогічної консультації про необхідність зміни профілю інтернатної установи;

рішення медико-соціальної експертної комісії про скасування групи інвалідності.

3.25. Під час відрахування з будинку-інтернату вихованцю видаються: особисті документи (паспорт, документи про інвалідність); закріплений за ним одяг, білизна і взуття за сезоном; власні речі і цінності (ощадна книжка, акції, цінні папери та ін.), які зберігалися в будинку-інтернаті, а також довідка із зазначенням часу перебування в даній установі та медичні документи, які доповнюють перебіг захворювання.

4. Фінансова і виробничо-господарська діяльність

будинку-інтернату

4.1. Будинок-інтернат є юридичною особою, фінансується з обласного бюджету, має печатку, штамп із своїм найменуванням, самостійний баланс, поточні та інші рахунки в установах банків.

4.2. Фінансово-господарська діяльність будинку-інтернату здійснюється відповідно до єдиного кошторису доходів і видатків, штатного розпису, які затверджуються Міністерством праці та соціального захисту Автономної Республіки Крим, головними управліннями праці та соціального захисту населення обласних держадміністрацій, Головним управлінням соціального захисту населення Київської міської держадміністрації, Управлінням праці та соціального захисту населення Севастопольської міської держадміністрації.

4.3. У будинку-інтернаті для організації трудового виховання і забезпечення вихованців продуктами харчування власного виробництва можуть створюватися підсобні господарства, різноманітні промислові міні-виробництва, багатопрофільні лікувально-виробничі (трудові) майстерні, цехи, дільниці з необхідним інвентарем, обладнанням, транспортом та іншими засобами сільськогосподарського виробництва, які здійснюють свою діяльність відповідно до діючого законодавства та Положення про ці структури.

4.4. У будинках-інтернатах з метою закріплення трудових навичок дітей-інвалідів за наявності виробничих підрозділів, у межах штатного розпису, використовуючи грошові і натуральні норми витрат, які діють у дитячих будинках-інтернатах, можуть утворюватися молодіжні відділення для вихованців II і III профілів віком від 18 до 25 років.

Молодіжне відділення територіально відокремлюється від основного дитячого колективу в ізольованому приміщенні, корпусі, поверсі тощо.

У молодіжних відділеннях застосовуються натуральні норми харчування, які діють у психоневрологічних інтернатах.

4.5. До трудових процесів у підсобних господарствах і інших виробничих підрозділах будинку-інтернату можуть залучатися як вихованці, так і наймані працівники.

Оплата праці за виконані роботи здійснюється у відповідності до чинного законодавства за фактично відпрацьований час.

4.6. Стимулювання праці працівників будинку-інтернату і підопічних здійснюється згідно з Положенням про преміювання, розробленим керівництвом інтернатної установи за погодженням з профспілковим комітетом або уповноваженими трудовим колективом особами на представництво, яке затверджується відповідно Міністерством праці та соціального захисту Автономної Республіки Крим, головними управліннями праці та соціального захисту населення обласних держадміністрацій, Головним управлінням соціального захисту населення Київської міської держадміністрації, Управлінням праці та соціального захисту населення Севастопольської міської держадміністрації в межах фонду заробітної плати зазначеної установи.

4.7. Економічні і виробничі відносини будинку-інтернату з підприємствами і організаціями всіх форм власності здійснюються на підставі договорів.

4.8. Планування, облік, калькуляція собівартості продукції, яка виробляється у виробничих структурах будинку-інтернату здійснюється відповідно до чинного законодавства.

4.9. Будинок-інтернат для розвитку матеріально-технічної бази, благоустрою, культурно-виховної роботи може використовувати допомогу підприємств, організацій, релігійних конфесій, благодійних об'єднань та громадян.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes