Про затвердження Інструкції про порядок складання акта аварійної та технологічної броні електропостачання споживачів (01.02.2002), Детальна інформація

Про затвердження Інструкції про порядок складання акта аварійної та технологічної броні електропостачання споживачів (01.02.2002)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 11
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 21.9
Скачувань: 1078
3.5. До Акта обов'язково додається принципова однолінійна схема електропостачання споживача та субспоживачів, що мають аварійну і технологічну броню, та схеми живлення об'єктів житлово-комунального господарства. На принциповій схемі повинні бути позначені всі зовнішні електричні зв'язки з енергосистемою, блок-станцією, усі внутрішні зв'язки між об'єктами, цехами та розміщення за схемою електроприймачів, що належать до броні з виділенням навантажень особливої групи I категорії з надійності електропостачання іншим кольором. На схемі повинні бути позначені зв'язки із субспоживачами, резервні зв'язки, резервні джерела живлення (ДЕС, акумуляторні батареї тощо), розміщення пристроїв автоматики - АЧР, АВР, чіткий розподіл електроприймачів, що належать до броні по зовнішніх живильних лініях. Схема повинна бути підписана представником споживача та представником електропередавальної організації.

3.6. Величина аварійної та технологічної броні електропостачання не може бути змінена без перегляду Акта.

3.7. Акт може бути переглянутий в місячний термін у таких випадках:

у разі довготривалого (більше одного кварталу) відхилення понад 25 % фактичної споживаної потужності споживача від величини, зафіксованої в Акті;

у разі зміни зовнішньої схеми електропостачання;

у разі зміни категорії з надійності електропостачання споживача;

у разі виявлення прорахунків у визначенні аварійної, технологічної броні діючого Акта;

за приписом Держенергонагляду.

3.8. Якщо після складання Акта споживач не згоден з його змістом і не підписує його, то в термін до 10 діб, він повинен письмово подати свої зауваження з цього приводу (особисту думку) в електропередавальну організацію, яка організовує розгляд зауважень і вирішує спірні питання. У разі неприйняття сторонами узгодженого рішення щодо суперечних питань, що виникли, ці зауваження оформляються протоколом, який підписується електропередавальною організацією і споживачем. Спірні питання, що виникли при цьому, розглядаються Держенергонаглядом.

3.9. У разі безпідставної відмови споживача від складання Акта електропередавальна організація у місячний термін повідомляє споживача та органи Держенергонагляду про те, що за необхідності вона має право включити його до графіків обмеження та відключення електроенергії, і складає спеціальний акт про відмову, який підписується керівниками електропередавальної організації і споживача. При відмові споживача від підписання цього Акта про це робиться відповідний запис. Відповідальність за можливі наслідки введення обмеження або відключення його від електричної мережі несе споживач.

3.10. У разі тільки зміни форми власності споживача Акт аварійної та технологічної броні підлягає переоформленню одночасно з переоформленням договору про постачання електричної енергії.

4. Розрахунок величини аварійної броні електропостачання

споживача

4.1. Величина аварійної броні працюючого споживача розраховується за заздалегідь визначеними електроприймачами аварійної броні цеху, об'єкта, лінії за формулою

N

Р'п = S Рн * Кз (кВт), (1)

1

де

S - сума;

Р'п - розрахункова величина аварійної броні цеху, об'єкта, лінії, кВт;

N - кількість електроприймачів у цеху, на об'єкті, лінії з індексом (п);

Рн - номінальна (паспортна) потужність електроприймача аварійної броні, кВт;

Кз - коефіцієнт завантаження електроприймача (0,7-0,8) уточнюється щодо кожного електроприймача під час обстеження.

Аварійна броня працюючого споживача Рп у цілому визначається сумою розрахункових величин аварійної броні цехів, об'єктів, ліній з урахуванням коефіцієнта одночасної роботи електроприймачів аварійної броні (Ко)

М

Рп = S Р'п * Ко (кВт), (2)

1

де

Ко - <= 1;

М - кількість цехів, об'єктів, ліній споживача.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes