Про затвердження Правил охорони життя людей на водних об'єктах України (01.02.2002), Детальна інформація

Про затвердження Правил охорони життя людей на водних об'єктах України (01.02.2002)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 16
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 39.3
Скачувань: 763
реєструють усі події, випадки грубих порушень заходів безпеки на воді з фіксацією їх у вахтовому журналі і донесенням адміністрації;

проводять з відпочиваючими на пляжі (по радіо або через мегафон) профілактичну роботу з попередження нещасних випадків на воді.

6. ЗАХОДИ ЩОДО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ БЕЗПЕКИ ДІТЕЙ НА ВОДІ

6.1. Безпека дітей на воді досягається правильним вибором і обладнанням місць купання, чіткою організацією купання, систематичним проведенням роз'яснювальної роботи серед населення про правила поведінки на воді і дотримання попереджувальних заходів.

6.2. У дитячих оздоровчих установах, розташованих на берегах водойм чи поблизу них, місце для купання вибирається, по змозі, біля похилого піщаного берега, не ближче як за 500 м від причалів, пристаней, гребель та інших гідротехнічних споруд. Швидкість течії не повинна перевищувати 0,2 м/сек.

6.3. На пляжах дитячих оздоровчих установ місця купання мають бути позначені поплавковою огорожею або парканом, ділянки пляжу, акваторії для купання та навчання плаванню дітей до 9 років повинні мати глибини не більше ніж до рівня грудей дитини, середньої на зріст у даній групі.

6.4. Територія пляжу повинна бути обладнана, мати кабіни для переодягання, тіньові тенти, душові та інше обладнання.

6.5. Дно акваторії, відведеної для купання дітей, повинно мати пологий нахил до глибини 1,5 м без ям, обривів і небезпечних предметів (підводного каміння, уламків свай, коріння, скла та ін.). Перед відкриттям табору і купального сезону дно акваторії повинно бути обстежено водолазами і очищене від сторонніх предметів, про що складається акт. Обстеження дна входить в обов'язки організації, якій належать пляж, місце купання. (Право на обстеження дна акваторії та видачі відповідного акта мають водолази-професіонали.)

6.6. У місці купання не повинно бути виходу ірунтових вод з низькою температурою, джерел забруднення води, вирів.

6.7. Пляж дитячої оздоровчої установи повинен відповідати встановленим санітарним вимогам, бути впорядкованим, огородженим з боку суші. На відстані 3 метрів від зрізу води встановлюються щити з рятувальними кругами (з фалами) та плавучими кулями (з плавучими фалами).

6.8. На території пляжу дитячої установи обладнуються стенди з матеріалами щодо попередження нещасних випадків на воді, вивішені "Правила купання", установлений стенд з даними про температуру повітря і води, силу і напрям вітру.

6.9. На території дитячої оздоровчої установи повинен бути медичний пункт.

6.10. Відкриття пляжу дитячої оздоровчої установи дозволяється після перевірки його спеціальною комісією, яка створюється рішенням місцевої державної адміністрації з участю регіонального інспектора ДПРСВО.

6.11. Кожний табір або інші дитячі заклади, що розміщені біля водойм, обов'язково повинні мати відомчий сезонний рятувальний пост, який виставляється тією організацією, у віданні якої знаходиться дана оздоровча установа.

6.12. Відповідальність за безпеку дітей під час купання покладається на дорослого підготовленого керівника групи дітей.

6.13. Купання дітей дозволяється тільки групами не більше 12 осіб. За тими дітьми, які купаються, повинно вестись безперервне спостереження черговими вихователями та інструкторами.

6.14. Купання дітей, які не вміють плавати, необхідно проводити окремо від інших дітей. Купання таких дітей організовує і контролює керівник оздоровчого закладу.

6.15. Перед початком купання дітей проводиться така підготовка пляжу:

перевірка дна акваторії пляжу;

межі пляжу, відведеного для купання групи дітей, позначаються вздовж берегової лінії прапорцями або віхами;

на щитах вивішуються рятувальні круги, плавучі кінці з плавучими кулями та інший рятувальний інвентар.

6.16. Після завершення цих заходів групи відводяться на свої ділянки купання, де кожна група інструктується з правил поведінки на воді.

6.17. Купання дітей при відсутності рятувальних постів заборонено.

6.18. Дітям, які купаються, заборонено пірнати з перил, запливати за знаки лінії запливу, допускати безглузді витівки, подавати сигнали про необхідність допомоги заради жарту.

6.19. Для навчання дітей плаванню на кожному дитячому пляжі обладнується учбовий пункт. Учбовий пункт огороджується сіткою або штахетником на суші і на воді. Учбовий пункт забезпечується плавальними дошками, підтримувальними поясами, електромегафоном. Територія і акваторія учбового пункту повинна забезпечувати проведення навчання плаванню на березі і у воді не менше 12 дітей. Учбовий пункт обладнується вивіскою, повинен мати стенд з розкладом занять, учбовими плакатами з методики і техніки плавання, правилами поводження на воді.

6.20. Під час купання дітей на території дитячого пляжу забороняється:

купання і присутність сторонніх осіб;

катання на човнах і катерах;

ігри і розваги на воді.

6.21. Для купання дітей під час походів, прогулянок, екскурсій вибирається неглибоке місце з пологим дном, яке б не мало гострих каменів, водоростей, мулу. Обстеження місця проводиться дорослими, які вміють добре плавати і пірнати, добре знають прийоми рятування та надання першої медичної допомоги потерпілим на воді.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes