Про затвердження Правил охорони життя людей на водних об'єктах України (01.02.2002), Детальна інформація

Про затвердження Правил охорони життя людей на водних об'єктах України (01.02.2002)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 16
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 39.3
Скачувань: 765
при медичних протипоказаннях (нездужання, ознаки перевтоми, стан сп'яніння, хвороба тощо);

при хвилюванні моря (водойми) понад 2 бали;

при течії понад 0,5 метра за секунду;

при температурі води нижче 10 град. С;

одинакам і групам у складі менше 4 осіб.

Обов'язковою умовою безпеки є неухильне дотримання заводських інструкцій з експлуатації водолазних апаратів.

8.6. До використання допускаються апарати, попередньо перевірені в роботі. Під час перевірки особлива увага звертається на термін чергового технічного огляду апаратів, який проводиться щороку, та повітряних балонів, який проводиться не менше одного разу на 5 років.

9. ПРОВЕДЕННЯ ФІЗКУЛЬТУРНИХ, СПОРТИВНИХ І ІНШИХ

ЗАХОДІВ НА ВОДІ

9.1. Усі фізкультурні, спортивні і інші заходи (масовки, гуляння тощо) на воді обов'язково повинні узгоджуватись з Державною пошуково-рятувальною службою на водних об'єктах.

9.2. Організатори таких заходів несуть всю відповідальність за безпеку учасників і забезпечують роботу відомчих рятувальних постів.

9.3. Про місце проведення фізкультурних, спортивних та інших масових заходів на воді, про час, характер заходу, що здійснюється, загальну кількість учасників та список осіб, які забезпечують охорону життя людей на воді (склад рятувального поста), та які плавзасоби забезпечують безпеку масових заходів, підприємства, установи та організації завчасно повідомляють Державну пошуково-рятувальну службу на водних об'єктах.

10. ЗАХОДИ БЕЗПЕКИ ПРИ КОРИСТУВАННІ

ПАРОМНИМИ ПЕРЕПРАВАМИ

10.1. Статус паромних переправ і наплавних мостів (далі - переправи) та режим їх роботи визначається організаціями, що їх експлуатують, за погодженням з Державною пошуково-рятувальною службою на водних об'єктах.

10.2. Всі плавзасоби повинні відповідати технічним вимогам, які пред'являються до пасажирських плавзасобів, мати необхідну кількість рятувальних засобів, документацію, реєструватись, проходити огляд на придатність до плавання, а берегові споруди переправ повинні відповідати технічним вимогам, експлуатуватись у відповідності з вимогами нормативно-технічних документів.

10.3. На кожній переправі організація, яка її експлуатує, повинна вивісити на видному місці порядок посадки та висадки пасажирів, навантаження та розвантаження автомобільного та гужового транспорту.

10.4. На внутрішніх судноплавних шляхах переправи мають бути позначені навігаційними знаками та вогнями, плавзасоби повинні нести вогні (знаки) і подавати звукові сигнали у відповідності до Міжнародних правил попередження зіткнення суден та згідно з вимогами чинного законодавства України. У темний час доби переправи повинні бути освітлені.

10.5. Переправи мають бути оснащені рятувальними і протипожежними засобами у відповідності до встановлених норм. Наплавні мости повинні мати рятувальні круги з розрахунку 1 рятувальний круг на 5 метрів довжини моста з кожного його боку.

11. ЗАХОДИ БЕЗПЕКИ НА ЛЬОДУ

11.1. У зимовий період місцеві засоби масової інформації під час публікації або передачі метеозведень чи метеопрогнозів повинні давати інформацію про товщину та міцність льоду на місцевих водоймах і особливо попереджувати про його ослаблення під час відлиг чи таненні льоду (особливо в районах промислової та аматорської підлідної рибалки та льодових переправ).

11.2. Перш ніж ступити на лід, дізнайтесь про товщину льодового покриву на водоймі. У різних місцях річок та озер товщина льодового покриву може бути різною. У гирлах річок та приток міцність льоду послаблена течією.

Міцність льоду можна частково визначити візуально.

На водоймах безпечним уважається лід (при температурі повітря нижче 0 град.):

- для одного пішохода - синюватого або зеленуватого відтінку, товщиною не менше 5-7 см

(лід блакитного кольору - найміцніший,

білого - міцність у два рази менше,

сірий - свідчить про присутність води в товщі льоду);

- для групи людей (масові переправи пішки ) - товщиною не менше 15 см (дистанція в колоні по 4 чоловіка 5 м);

- при масовому катанні на ковзанах - 25 см ;

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes