Про затвердження Правил охорони життя людей на водних об'єктах України (01.02.2002), Детальна інформація

Про затвердження Правил охорони життя людей на водних об'єктах України (01.02.2002)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 16
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 39.3
Скачувань: 764
розпивати спиртні напої і користуватись плавзасобами в стані сп'яніння;

сидіти на носі, кормі чи бортах човна, звісивши ноги за борт плавзасобу;

використовувати рятувальні засоби не за призначенням;

користуватись плавзасобами особам, які не вміють плавати;

віддалятись від берега на відстань, більшу, ніж указано в судовому квитку;

купатись з борту плавзасобу, переходити під час руху з плавзасобу на плавзасіб, з місця на місце в плавзасобі.

7.7. Громадяни, які користуються плавзасобами, зобов'язані надавати допомогу людям, які потерпають на воді.

7.8. До користування моторними човнами і вітрильниками допускаються особи, які мають відповідні документи на право керування цими плавзасобами. Забороняється керувати моторними плавзасобами особам, які не мають на це права.

7.9. Під час проведення тренувань, змагань чи інших заходів на воді відповідальність за забезпечення безпеки плавання плавзасобів і безпеку учасників покладається на керівника підприємства, установи чи організації, яка здійснює цей захід.

8. ЗАХОДИ БЕЗПЕКИ ПРИ ЗАНУРЕННІ І ПЕРЕБУВАННІ ПІД ВОДОЮ

ПІДВОДНИХ ПЛАВЦІВ (АКВАЛАНГІСТІВ)

8.1. Занурення підводних плавців (спортсменів-підводників, підводників-любителів, мисливців-підводників) дозволяється в спеціально відведених місцях для занять підводним спортом та полюванням. На узбережжі Азовського, Чорного морів, Керченської протоки та на внутрішніх водоймах України місця для підводних спусків визначаються місцевими державними адміністраціями. З метою уникнення нещасних випадків місця для занять підводним спортом та полюванням повинні бути віддалені одне від одного, від пляжів і від судноплавних маршрутів. На підводній частині акваторій районів для занять підводним спортом та полюванням не повинно бути природних чи штучних перешкод, швидкість течії не повинна перевищувати 0,5 м/сек і прозорість води не менше 2 м, дно повинно бути маломулистим.

\x20AC

\x0161

B*

8

¦

\x3700$\x2438\x4800$\x6467\x0F0Eo\x1C00, мають посвідчення підводного плавця (аквалангіста), знають заходи безпеки при спусках та перебуванні під водою, мають навички та володіють прийомами рятування на воді.

8.3. Члени юнацьких клубів (секцій) до практичних підводних спусків допускаються з 14 років під керівництвом і контролем з боку відповідальної особи клубу (секції) з дотриманням усіх вимог безпеки і в присутності медичного працівника з необхідними медикаментами та обладнанням. Керувати заняттями та проводити навчання мають право допущені водолазно-кваліфікаційною комісією:

штатні інструктори з підводного спорту та легководолазної справи;

громадські інструктори, які мають кваліфікацію водолазного спеціаліста чи водолаза;

керівник занять (спуску) повинен знати місце розташування найближчої декомпресійної камери і мати засоби своєчасної доставки до неї потерпілого під час спуску.

Відповідальність за проведення безпечних спусків покладається на керівників спусків, при цьому мають виконуватись вимоги Єдиних правил безпеки праці на водолазних роботах.

8.4. Занурення під воду може проводитись з берега чи з плавзасобів, укомплектованих рятувальним обладнанням, спеціальними трапами. Перед початком спусків на березі чи на плавзасобах повинні бути підняті попереджувальні сигнали:

на ріках та озерах - білий прапор з синьою косинкою;

на морі - сигнал "А" (алфа) - " у мене спущений водолаз, тримайтесь подалі від мене".

8.5. Спуск водолазів-любителів в апаратах на стиснутому повітрі необхідно проводити лише в складі групи не менше 4-5 осіб, двоє з яких на страхувальному човні супроводжують і стежать за сигналами, буйками плавців-підводників; один з тих, хто перебуває у човні, має бути готовим до негайного спуску під воду для надання допомоги плавцям, які перебувають під водою. У всіх випадках до спусків мають бути підготовлені не менше 2 комплектів спорядження N 2 (один для того, хто спускається під воду, інший - для страхувальника). Плавці, які забезпечують безпеку спусків, повинні мати щонайменше комплект спорядження N 1.

ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ ПРОВЕДЕННЯ СПУСКІВ:

з плавзасобів на ходу, з високобортних суден, набережних, причалів та уривчастих берегів, у районах руху суден, у заборонених для купання зонах, у місцях масового відпочинку людей на воді;

у несправному та неперевіреному спорядженні;

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes