Про затвердження Комплексної програми ліквідації наслідків підтоплення територій в містах і селищах України (15.02.2002), Детальна інформація

Про затвердження Комплексної програми ліквідації наслідків підтоплення територій в містах і селищах України (15.02.2002)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 20
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 31.5
Скачувань: 817
\x0152

\x017D

th

>

@

L

N

\x3700$\x2438\x4800$\x6467\x0151"\x1C00 Рада міністрів Автономної Республіки Крим, обласні, Київська та Севастопольська міські держадміністрації, місцеві органи виконавчої влади, підприємства щороку на підставі відповідного аналізу стану територій включають до планів соціально-економічного розвитку конкретні завдання щодо розроблення проектно-кошторисної документації та виконання робіт з ліквідації підтоплення територій, а також визначають організацію, яка забезпечуватиме технічну експлуатацію споруд інженерного захисту територій від підтоплення.

Організаційна робота щодо визначених Програмою заходів забезпечуватиметься шляхом укладення угод, де визначаються обсяги, зміст, терміни виконання робіт, порядок фінансування та звітування. Конкретний механізм фінансування визначається за умов максимально ефективного використання виділених коштів, можливостей виконавців, виконання робіт у зазначений термін.

Органом управління Програмою є Держбуд, при якому утворюється і працює Міжвідомча науково-технічна рада у складі провідних учених, фахівців, відповідальних працівників заінтересованих міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, провідних організацій, яка здійснює:

координацію заходів Програми;

проведення експертизи цільових проектів та заходів;

підготовку пропозицій щодо обсягів фінансування та необхідності розроблення нормативно-будівельного і методичного забезпечення;

розгляд звітів за результатами виконання передбачених угодами робіт і програмних заходів;

періодичну перевірку виконання заходів з реалізації Програми та використання коштів. Висновки і пропозиції перевірок передаються замовнику для коригування Програми і уточнення обсягів фінансування програмних заходів.

Замовником Програми на державному рівні є Держбуд.

Замовниками конкретних проектів є місцеві органи виконавчої влади і органи місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації незалежно від форми власності і підпорядкування та фізичні особи.

Замовник окремих конкретних завдань Програми розробляє порядок визначення обсягів фінансування і контролю за використанням коштів.

Виконавці Програми визначаються в установленому порядку, ними можуть бути науково-дослідні, проектно-вишукувальні, конструкторсько-технологічні, будівельно-монтажні і спеціалізовані організації, промислові підприємства, інші фізичні та юридичні особи.

В адміністративних утвореннях та за необхідності у великих містах обов'язковим є наявність спеціалізованої організації, що виступає замовником будівництва споруд та приймає в експлуатацію системи інженерного захисту територій від підтоплення.

Контроль за виконанням заходів Програми на державному рівні покладається на Держбуд, який разом з Мінфіном та Мінекономіки здійснюватиме загальний контроль і перевірку використання коштів.

На регіональному і місцевому рівнях функції контролю і координації покладаються на обласні, Київську та Севастопольську міські держадміністрації, місцеві органи виконавчої влади.

Науково-технічне забезпечення Програми

Для ефективної оцінки ситуації з підтопленням земель, аналізу всіх чинників розвитку підтоплення та заподіяної ним шкоди, прогнозування в майбутньому можливих небезпечних ситуацій, пов'язаних із шкідливою дією вод, поетапного планування заходів з їх запобігання (і особливо - на найбільш складних ділянках та найважливіших об'єктах), передбачаються такі пріоритетні напрями з науково-технічного забезпечення Програми:

а) розроблення науково обгрунтованої стратегії та економічного механізму досягнення передбачених Програмою показників;

б) інформаційне забезпечення Програми на базі сучасних комп'ютерних технологій.

Цей напрям включає:

розроблення програмного забезпечення для введення та зберігання інформації (матеріалів обстежень) та моніторингу підтоплених територій;

побудову геоінформаційної системи та програмних комплексів для моделювання процесів, складання прогнозів їх розвитку;

розроблення програмного забезпечення інформаційно-аналітичних систем для прийняття експертних рішень, планування заходів та керування їх впровадженням;

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes