Про затвердження Стратегії заміни системи пільг на адресну грошову допомогу населенню (02.03.2002), Детальна інформація

Про затвердження Стратегії заміни системи пільг на адресну грошову допомогу населенню (02.03.2002)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 4
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 12.7
Скачувань: 664
допомогу населенню

Низький рівень фінансового забезпечення пільг порівняно з реальною їх вартістю (це стосується осіб, які користуються 100-відсотковою знижкою плати за послуги) може призвести до зниження рівня соціального захисту населення і, відповідно, збільшення кількості осіб, які матимуть право на житлово-комунальні субсидії.

Відшкодування населенню вартості пільг готівкою навіть у розмірі 4-5 млрд. гривень може спричинити зростання темпів інфляції.

У зв'язку з проведенням роботи із запровадження адресної грошової допомоги населенню замість пільг та субсидій виникне ряд проблем:

необхідність підготовки населення до заміни системи пільг;

зменшення рівня розрахунків населення за спожиті послуги;

необхідність вишукання додаткових коштів на оплату послуг банківських установ у разі проведення через них розрахунків з громадянами, які мають право на пільги, а також здешевлення цих послуг;

різке збільшення навантаження на структурні підрозділи органів праці та соціального захисту населення.

Організаційне забезпечення реалізації Стратегії

Принциповою умовою заміни системи пільг на адресну грошову допомогу населенню є усвідомлення населенням, насамперед громадянами, які мають право на пільги, об'єктивної необхідності таких змін і безповоротності цього процесу. У зв'язку з цим особливого значення набуватиме робота з інформування та роз'яснення громадянам засад та цілей такої заміни, переваг впровадження адресної грошової допомоги як одного з важливих кроків на шляху реалізації принципів соціальної справедливості та фінансового оздоровлення держави.

Для організаційного та інформаційного забезпечення цього процесу потрібно:

утворити міжвідомчий координаційний орган (комісію) з питань заміни системи пільг на адресну грошову допомогу населенню на чолі з Міністром праці та соціальної політики. До його складу слід включити представників Мінекономіки, Мінфіну, Мінпаливенерго, Мінтрансу, Держбуду, Держкомзв'язку, Держкомстату, МНС.

Головним завданням цього органу мають бути координація діяльності відповідних центральних органів виконавчої влади щодо розроблення та внесення змін до законодавчих та інших нормативно-правових актів, удосконалення тарифної політики, узгодження фінансових питань та інших проблем, що виникатимуть у ході реалізації Стратегії;

утворити в Мінпраці, місцевих органах праці та соціального захисту населення структурні підрозділи з організації практичного впровадження заміни системи пільг на адресну грошову допомогу населенню, створення єдиного банку даних отримувачів пільг, формування законодавчої бази, проведення моніторингу, інформаційно-роз'яснювальної роботи тощо.

Упродовж реалізації Стратегії необхідно проводити соціальний моніторинг цього процесу та регулярні соціологічні опитування населення.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes