Про затвердження Положення про використання повітряного простору України (29.03.2002), Детальна інформація

Про затвердження Положення про використання повітряного простору України (29.03.2002)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 17
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 43.8
Скачувань: 815
XI. Порядок розташування, будівництва,

реконструкції та маркування об'єктів,

що можуть створити загрозу

безпеці повітряного руху

146. Умови розташування, будівництва, реконструкції та маркування об'єктів, що можуть створити загрозу безпеці повітряного руху, погоджуються з Міноборони, Укравіатрансом, Украерорухом та РДЦ. Розташування та будівництво об'єктів, дійсна висота яких перевищує 50 метрів, погоджуються з Міноборони, Укравіатрансом, Украерорухом.

147. В Укравіатрансі підлягає погодженню вибір майданчиків для проектування, будівництва, розширення, реконструкції і технічного переобладнання:

1) аеродромів, постійних та тимчасових злітно-посадкових майданчиків;

2) об'єктів у межах смуг повітряних підходів до аеродромів, а також поза межами цих смуг у радіусі 10 кілометрів від контрольної точки аеродрому (КТА);

3) об'єктів заввишки 50 метрів і більше стосовно висоти аеродрому на відстані від 10 до 30 кілометрів від КТА;

4) ліній зв'язку, електропередачі, вибухонебезпечних, радіотехнічних, світлотехнічних та інших об'єктів (залізничних колій, автомобільних шляхів, кар'єрів тощо), які можуть створити перешкоди в функціонуванні аеродрому, його радіотехнічних засобів або радіотехнічних пристроїв повітряних трас незалежно від їх розміщення;

5) об'єктів заввишки 50 метрів і більше незалежно від їх розміщення;

6) об'єктів з викидом відкритого полум'я, газів та диму, діяльність яких може призвести до погіршення видимості в районах аеродромів незалежно від їх розміщення;

7) вибухонебезпечних об'єктів незалежно від їх розміщення.

Забороняється розміщення сміттєзвалищ, будівництво на відстані ближче ніж 15 кілометрів від визначеної території аеропорту звірівницьких ферм, боєнь та інших об'єктів, що спричиняє масове скупчення птахів.

148. Заінтересовані підприємства, установи та організації, що здійснюють будівництво, реконструкцію злітно-посадкових смуг і руліжних доріжок аеродромів до початку проектних робіт, погоджують умови проведення робіт з Генеральним штабом Збройних Сил, державними органами, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями, на діяльність яких може здійснити вплив виконання польотів з побудованого (реконструйованого) аеродрому. Погоджені документи надсилаються в установленому порядку до Укравіатрансу для отримання згоди на будівництво (реконструкцію) аеродрому з картою, на яку наносяться розміри і напрямки злітно-посадкової смуги, схеми зниження і заходження на посадку повітряних суден, смуги повітряних підходів, місця розташування засобів радіотехнічного забезпечення, межі зони обмеження житлово-цивільного, культурно-побутового і промислового будівництва, а також з пояснювальною запискою із зазначенням у ній типу і товщини аеродромного покриття, типів повітряних суден, для яких будується (реконструюється) аеродром. Координати об'єктів подаються за WGS-84.

149. З метою запобігання забрудненню атмосферного повітря транспортними та іншими пересувними засобами і установками та зменшення впливу пов'язаних з ними фізичних факторів на здоров'я людей, діяльність підприємств, установ та організацій для кожного аеродрому встановлюються зони обмеження житлово-цивільного, культурно-побутового та промислового будівництва, межі яких повідомляються власником аеродрому (аеропорту) чи уповноваженою ним особою відповідним органам місцевого самоврядування для врахування під час планування, будівництва і розвитку населених пунктів, а також будівництва і реконструкції промислових, сільськогосподарських та інших об'єктів.

150. Підприємства, установи та організації, заінтересовані в розміщенні об'єктів у районах аеродрому, повинні погоджувати таке розміщення з відповідними державними органами, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями, яким належать або підпорядковані ці аеродроми.

151. У разі якщо протягом 3 років відповідні підприємства, установи та організації не розпочали забудову об'єкта, рішення про її погодження анулюється.

152. Погодження розміщення об'єктів у районах аеродромів спільного базування та спільного використання проводиться з урахуванням інтересів підприємств, установ та організацій, повітряні судна яких виконуватимуть польоти на цих аеродромах.

153. Розміщення об'єктів поза районами аеродромів, якщо їх дійсна висота перевищує 50 метрів, підлягає погодженню з Головним штабом Військово-Повітряних Сил і штабом Військово-Повітряних Сил оперативного командування, на території та у зоні відповідальності яких планується розміщення цих об'єктів.

154. З метою забезпечення безпеки польотів повітряних суден особи, яким належать постійні і тимчасові висотні споруди, зобов'язані розмістити на цих спорудах за власний рахунок нічні і денні маркувальні знаки відповідно до норм придатності аеродромів.

155. Лінійні споруди (лінії зв'язку, електропередачі, канатні дороги тощо) заввишки 50 метрів і більше над місцевістю, а лінії електропередачі загальнодержавного значення незалежно від їх висоти маркуються через кожні 100 метрів макетами куль діаметром 0,5 метра білого та оранжевого кольору з обох боків від місць перетину з лінійними орієнтирами (річками, автомобільними дорогами, залізницями) на відстані не менше ніж 500 метрів.

156. Рада міністрів Автономної Республіки Крим, обласні, Київська та Севастопольська міські держадміністрації можуть встановлювати додаткові вимоги щодо маркування об'єктів, від яких залежить життєзабезпечення регіонів.

157. Укравіатранс, Генеральний штаб Збройних Сил, інші державні органи, органи місцевого самоврядування та старші авіаційні начальники аеродромів у межах своїх повноважень забезпечують контроль за виконанням вимог цього розділу.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes