Про затвердження Положення про використання повітряного простору України (29.03.2002), Детальна інформація

Про затвердження Положення про використання повітряного простору України (29.03.2002)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 17
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 43.8
Скачувань: 811
виконання польотів на перехоплення повітряних суден-порушників, нерозпізнаних цілей, інша діяльність, що провадиться з метою захисту державних інтересів України;

виконання польотів для проведення пошуково-рятувальних робіт, робіт, пов'язаних з поданням допомоги у разі виникнення стихійного лиха, катастроф, аварій, аварійних ситуацій та в інших випадках, що загрожують життю і здоров'ю людей.

Про провадження діяльності, зазначеної в абзацах третьому і четвертому цього пункту, органи об'єднаної цивільно-військової системи організації повітряного руху інформують підприємства, установи та організації, в інтересах яких встановлено заборону або обмеження.

98. Заборона та обмеження використання повітряного простору, пов'язані з перехопленням повітряних суден-порушників, перехопленням або супроводженням нерозпізнаних цілей, проведенням пошукових заходів, вильотами повітряних суден для подання допомоги у разі виникнення стихійного лиха, катастроф, аварій, аварійних ситуацій та в інших випадках, що загрожують життю і здоров'ю людей, встановлюються Украероцентром та РДЦ негайно.

99. У разі встановлення заборони або обмежень використання повітряного простору для забезпечення польотів за маршрутом груп повітряних суден у нельотному порядку виділяється повітряний простір у таких межах:

1) по горизонталі:

за умови здійснення радіолокаційного контролю за польотом:

на малих (гранично малих), середніх та великих висотах - завширшки до 20 кілометрів (по 10 кілометрів з обох боків від осі маршруту);

у стратосфері до 40 кілометрів (по 20 кілометрів з обох боків від осі маршруту);

без здійснення радіолокаційного контролю;

на малих та гранично малих висотах - завширшки до 20 кілометрів (по 10 кілометрів з обох боків від осі маршруту);

на середніх висотах - завширшки до 40 кілометрів (по 20 кілометрів з обох боків від осі маршруту);

на великих висотах і в стратосфері - завширшки до 50 кілометрів (по 25 кілометрів з обох боків від осі маршруту);

2) по вертикалі - мінімальна кількість ешелонів, необхідна для виконання встановлених завдань і забезпечення безпеки побудови польотних порядків з урахуванням нормативних відхилень повітряних суден за умови дотримання висоти польоту.

Для забезпечення польотів одиночних повітряних суден за окремим маршрутом у разі встановлення заборони або обмежень на використання повітряного простору виділяється повітряний простір в удвічі менших межах, ніж для груп повітряних суден. Встановлення інших меж повітряного простору обгрунтовується у поданій заявці на встановлення заборони або обмежень.

100. Заборона використання повітряного простору встановлюється на постійній або тимчасовій основі.

101. Заборона використання повітряного простору на постійній основі встановлюється Укравіатрансом за поданням відповідних державних органів, підприємств, установ та організацій і оприлюднюється в документах з аеронавігаційної інформації.

102. Заборона використання повітряного простору на тимчасовій основі встановлюється в окремих частинах повітряного простору в інтересах забезпечення діяльності користувачів, які подали відповідні заявки, з урахуванням пріоритетів на використання повітряного простору і доводиться до всіх користувачів Украероцентром та CAI.

103. Польоти контрольних цілей у районах навчань і за окремими маршрутами для перевірки чергових сил і засобів Військ ППО забезпечуються Украероцентром шляхом встановлення тимчасової заборони або обмеження в смугах їх прольоту.

Рішення про встановлення заборони або обмеження використання повітряного простору на тимчасовій основі доводиться Украероцентром, РДЦ, CAI до користувачів повітряного простору, інтересів яких торкаються зазначені заборона та обмеження, а також до органів управління Військ ППО.

104. Контроль за дотриманням рішень про встановлення заборон та обмежень використання повітряного простору покладається на відповідні органи, які їх встановили.

105. Заборона використання повітряного простору на тимчасовій основі скасовується Украероцентром, а обмеження використання повітряного простору - РДЦ по закінченні часу їх дії або у зв'язку із закінченням діяльності, для якої було встановлено заборону або обмеження, за заявою керівника заходу.

106. У повітряному просторі над атомними станціями, гідроелектростанціями, греблями, об'єктами природно-заповідного фонду та над об'єктами або промисловими підприємствами підвищеної екологічної небезпеки встановлюються заборонені зони на постійній основі.

107. З метою забезпечення польотів повітряних суден, що виконують рейси літери "А", проведення пошуково-рятувальних робіт, запуску та посадки космічних об'єктів, навчань, повітряних парадів, показу нової авіатехніки та провадження іншої діяльності, яка може створити загрозу безпеці використання повітряного простору, виконання випробувальних (дослідницьких) польотів, польотів на встановлення рекордів, практичних пусків ракет і десантування, проведення перевірки бойової готовності авіаційних частин і чергових сил Військ ППО, інших об'єктів підвищеної небезпеки у районі провадження зазначеної діяльності встановлюється заборона використання повітряного простору на тимчасовій основі.

Заборона використання повітряного простору на тимчасовій основі для забезпечення польотів повітряних суден, що виконують рейси літери "А", встановлюється рішенням Укравіатрансу.

108. Про готовність до встановлення заборони на тимчасовій основі відповідні користувачі повітряного простору та РДЦ доповідають Украероцентру не пізніше ніж за 2 год. до початку введення її в дію в установленому порядку.

109. Провадження пов'язаної з використанням повітряного простору діяльності, для забезпечення якої встановлено тимчасову заборону, без отримання підтвердження відповідних РДЦ про готовність до введення її в дію забороняється.

110. У разі встановлення заборони використання повітряного простору на тимчасовій основі для цивільних повітряних суден на маршрутах ОПР виділяються:

не менше ніж по одній парі суміжних ешелонів у кожному діапазоні: 1200-3050 метрів, 4900-6400 метрів, 7900-11900 метрів;

обов'язково два суміжних ешелони у діапазоні 9450-14350 метрів.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes