Шлюзи файлів і друку між NetWare і Windows NT, Детальна інформація

Шлюзи файлів і друку між NetWare і Windows NT
Тип документу: Реферат
Сторінок: 5
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: фелікс
Розмір: 16.3
Скачувань: 814
Ue

i

®

XКлацніть на кнопці ОК у вікні Configure Gateway.

Клацніть на кнопці ОК у вікні Gateway Service for NetWare.

Активування шлюзу друку

Робота шлюзу друку багато в чому схожа на роботу тільки що описаного файлового шлюзу: як тільки на комп'ютері під управлінням Windows NT Server буде встановлена і запущена програма Gateway Service, принтери зі складу мережі NetWare стануть, доступні в мережі Windows NT точно так само, як і будь-які інші принтери спільного доступу. щопосилаються на шлюз друку завдання перенаправляются у відповідну чергу друку NetWare. Конфігурація шлюзу друку NetWare визначається за допомогою диспечера друку (Print Manager).

Щоб мати можливість сконфігурувати робочі параметри шлюзу друку, його потрібно спочатку організувати. Всі звертання до принтерів мережі NetWare проводяться через користувацький бюджет, що був створений при організації шлюзу.

Щоб сконфігурувати шлюз друку NetWare, виконайте такі дії:

На комп'ютері під управлінням Windows NT Server скористайтеся програмою-диспечером друку для під'єднання цього комп'ютера до черги друку мережі NetWare. Знаходячись у диспечері друку, клацніть на піктограмі принтера або вікні черги друку.

Виберіть пункт Properties у меню Printer або ж клацніть на кнопці Properties панелі інструментів.

Включіть опцію Share This Printer On The Network у вікні діалогу Printer Properties. Диспечер друку створить для принтера ім'я для спільного доступу, що підкоряється угодам MS-DOS про імена, що буде висвітлене в поле Share Name. Завдяки цьому до принтера зможуть підключатися комп'ютери, керовані MS DOS. При редагуванні цього імені, якщо в мережі Windows NT є клієнти під управлінням MS DOS, стежте за дотриманням вимог MS DOS до імен.

У поле Location наберіть опис місцезнаходження принтера, щоб користувачі мережі знали, де будуть друкуватися їхні документи.

Клацніть на кнопці ОК.

Як тільки до черги друку встановлений режим спільного доступу, клієнти мережі вправі до неї звертатися. Клієнтам мережі Microsoft черги друку, що входять до складу мережі NetWare, доступні тією ж мірою, в якій і принтери мережі під управлінням власне Windows NT.

Підключення до черги друку NetWare

Якщо на вашому комп'ютері, керованому системою Windows NT, установлені програми Gateway Service for NetWare або Client Service for NetWare, то за допомогою диспечера друку або командного рядка ви в змозі встановлювати зв'язок із чергами друку, що входять до складу мережі NetWare. Підключитися до черг друку NetWare за допомогою диспечера друку можна в такий спосіб:

Виберіть команду Connect То Printer із меню Printer або ж клацніть на кнопці Connect Printer панелі інструментів.

Виберіть якийсь із принтерів у поле Shared Printers діалогового вікна Connect То Printer або наберіть ім'я комп'ютера і черги принтера в поле Printer. Для мереж NetWare у поле Shared Printers відображаються сервери і черги принтерів. Якщо в переліку об'єктів, що надають послуги друку, мережа NetWork значиться на першому місці (що відбувається по змовчанню), то список серверів, що входять до складу цієї мережі, засвічується в полі Shared Printers автоматично. Щоб показати або сховати черги друку, що відносять до якогось із серверів, варто двічі клацнути на його імені. При виділенні черги в поле Shared Printers диспечер друку заповнює поле Printer. При безпосередньому наборі імені черги друку в поле Shared Printers варто поставити перед ім'ям комп'ютера дві обернені косі риси (\\) і відокремити ім'я комп'ютера від імені черги друку одною косою рисою (\).Наприклад, можна набрати \\win_nt\hp4si. Не можна використовувати синтаксис NetWare, оскільки для черг друку в цій системі зовсім не передбачений який би то не був синтаксис.

Клацніть на кнопці ОК.

Якщо черги друку з мережі NetWare недоступний драйвер принтера, що повинен знаходитися на тій ж машині, то диспечер друку видає запит на установку відповідного драйвера. Для продовження клацніть на кнопці ОК.

У поле Driver діалогового вікна Select Driver виберіть потрібний драйвер принтера.

Наберіть шлях і каталог, у якому розміщуються драйвери принтерів Windows NT, у діалоговому вікні Windows NT Setup, а потім клацніть на кнопці Continue.

Система Windows NT установить драйвер і відкриє вікно принтера для відповідної залученої черги друку.

Після завантаження підхожого драйвера варто правильно встановити опції принтера. Після цього можна друкувати через чергу з мережі NetWare точно так само, як і на принтері зі складу мережі Windows NT.

Настроювання параметрів друку

Для користувачів, що зареєструвалися в системі Windows NT, параметри друку вже настроєні; такі ж параметри можна встановити й у чергах друку мережі NetWare. По змовчуванню заборонений прогін сторінки, включений друк шапки (порожньої сторінки) між двома різноманітними документами, включене сповіщення користувача про закінчення друку його документа. Зрадивши конфігурації утиліт стикування мереж, можна змінити згадані опції.

Настроювання утиліт стикування мереж впливає на всі черги друку мережі NetWare, що використовуються з вашого комп'ютера, керованого Windows NT. Відповідні опції еквівалентні параметрам, що можна встановлювати за допомогою утиліти CAPTURL на листку системи NetWare.

Щоб настроїти параметри друку, виконайте наступні дії:

Запустіть програму GSNW або CSNW у панелі управління.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes