Шлюзи файлів і друку між NetWare і Windows NT, Детальна інформація

Шлюзи файлів і друку між NetWare і Windows NT
Тип документу: Реферат
Сторінок: 5
Предмет: Комп`ютерні науки
Автор: фелікс
Розмір: 16.3
Скачувань: 817
У полі Print Options діалогового вікна Client Service for NetWare або Gateway Service for NetWare задайте опції принтера. Для того щоб заборонити принтеру прогін сторінки після друку документа, відключіть опцію Add Form Feed. Для того щоб скасувати відправлення сповіщення про закінчення друку документа, відключіть опцію Notify When Printed. Для того, щоб скасувати друк порожньої сторінки перед документом, відключите опцію Print Banner.

Коли ви приведете параметри друку у відповідність із вашими потребами, клацніть на кнопці ОК.

Організація шлюзу

Перед тим як на комп'ютері під управлінням Windows NT Server буде активований шлюз, варто подбати про наступне:

У мережі NetWare у вас повинен бути бюджет із усіма необхідними для доступу до потрібних вам ресурсів правами.

У системі NetWare Server повинна існувати група по імені NTGATEWAY із усіма необхідними правами доступу до необхідних ресурсів.

Бюджет користувача NetWare повинен бути членом групи NTGATEWAY. Після того як включене з'єднання через шлюз, воно не від'єднає доти, поки комп'ютер не відключить, або поки адміністратор системи Windows NT не заблокує ресурс спільного доступу або не деактивує шлюз. Вихід із системи Windows NT Server на відповідному комп'ютері сам по собі не від'єднує шлюз. Шляхом управління складом групи NTGATEWAY адміністратор мережі NetWare у змозі визначати, які з комп'ютерів під управлінням Windows NT Server можуть служити шлюзами в систему NetWare Server, а також, який доступ і до яких файлів буде даватися користувачам. Адміністратор мережі NetWare управі вирішувати одноосібно, чи може шлюз надавати доступ до файлів і черг друку в системі NetWare Server. Доступ до ресурсів мережі NetWare управляється адміністратором мережі або через шлюз, або безпосередньо засобами, що входять до складу мережі NetWare.

На комп'ютер під управлінням Windows NT Server, що функціонує в якості шлюзу, адміністратор вправі накласти колективні заборони, щоб обмежити окремим користувачам або групам мережі доступ до що розділяються ресурсам і файлам, що знаходяться на цьому комп'ютері.

Маніпулюючи групою NTGATEWAY, адміністратор може надати піклувальні права на каталоги і файли, до яких користувачам і групам дозволений доступ через шлюз. Контроль за доступом через шлюз неможливий.

Щоб зробити сервер NetWare доступним бюджету комп'ютера-шлюзу, виконайте наступні дії:

Створіть бюджет групи NTGATEWAY на файловому сервері NetWare за допомогою утиліти SYSCON із складу NetWare.

За допомогою тієї ж утиліти SYSCON створіть бюджет користувача NetWare з ім'ям і паролем, що будуть використовуватися для входу в мережу з комп'ютера під Windows NT Server.

Включите бюджет комп'ютера-шлюзу в групу NTGATEWAY.

Надайте групі NTGATEWAY піклувальні права.

Для організації Файлового шлюзу на комп'ютері під управлінням Windows NT Server зазначте том або каталог NetWare. Тому, каталоги і черги принтерів подані в Windows NT їхніми іменами у форматі універсальної угоди про найменування (Universal Naming Convention - UNC). Втім, підтримується також і синтаксис NetWare.

LJNC-імена починаються з двох обернених косих рис (\\), за яких іде ім'я віддаленого (у даному випадку приналежного до NetWare) серверу, а потім імена томів або каталогів, розділені одиночними оберненими косими рисами.

Наприклад, якщо до складу Файлового серверу з ім'ям NW4 входить том THOR, на якому є каталог WINAPPS\WORD, то UNC-ім'я цього каталога буде виглядати як \\NW4\THOR\WINAPPS\WORD.

Для організації шлюзу виконаєте наступні дії:

Запустіть програму GSNW із панелі управління на тому комп'ютері під управлінням Windows NT Server, якому має стати шлюзом.

Клацніть на кнопці Gateway у діалоговому вікні Gateway Service for NetWare. З'явиться діалогове вікно Configure Gateway.

Включіть у вікні Configure Gateway опцію Enable Gateway.

Наберіть ім'я бюджету шлюзу, що відноситься до файлового серверу NetWare, у поле Gateway Account. Пароль цього бюджету варто набрати як у поле Password, так (для підтвердження) і в поле Confirm Password.



Перелік використаної літератури

Штольц К. Секреты сетей под Windows.-К.: Диалектика, 1996.-480 с.

Валда Хиллей. Секреты Windows NT Server 4.0 95.-К.: Диалектика, 1997.- 525 с.

PAGE 1

PAGE 2

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ УКРАЇНИ

ТЕРНОПІЛЬСЬКА АКАДЕМІЯ НАРОДНОГО ГОСПОДАРСТВА

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes