Штрихові коди, Детальна інформація

Штрихові коди
Тип документу: Реферат
Сторінок: 6
Предмет: Інше
Автор: фелікс
Розмір: 66.9
Скачувань: 1901
Приведений перелік переваг, що отримуються від впровадження на підприємстві технологій штрихового кодування, далеко не повний. Крім вже відмічених, з’являються додаткові можливості в:

табельном обліку;

вимірюванні продуктивності праці за рахунок отримання детальних даних по виготовленню і збиранню кожного виробу, включаючи вартість вузлів і деталей, а також трудових витрат;

забезпеченні підвищення якості продукції, що виробляється і обліку браку з одночасним виявленням причин його появи;

автоматичному веденні бухгалтерських рахунків і т.п.

Підприємства гуртової торгівлі

Будучи найважливішою ланкою в сфері обігу товарів, підприємства гуртової торгівлі фактично “замовляють музику” в області техніки і технології управління товарними потоками як між виробниками і гуртовими підприємствами, так і між собою і підприємствами роздрібної торгівлі. Отже, вони є ключовою ланкою у впровадженні штрихових кодів для ідентифікації товарів.

Наявність на товарах штрихових кодів дозволяє спроектувати технологію управління товарними потоками на гуртовій базі, даючу можливість в кожний момент часу знати, який товар і де знаходиться на складі. Наявність такої інформації дозволяє автоматизувати різні функції управління гуртовим підприємствам, реалізовувавши режим “реального часу”:

приймання і обліку поступаючих товарів;

розміщення товарів по зонах зберігання з урахуванням вагових і геометричних характеристик;

автоматичну підготовку комплектовочних і відвантажувальних документів;

оперативне управління відбором і комплектацією товарів відповідно до заявочних даних;

підготовку товаро - транспортної документації;

матеріальний облік і звітність по складах в різних розрізах;

автоматичне складання бухгалтерської звітності;

аналіз фінансової діяльності і т.п.

Економічний ефект від впровадження технологій штрихового кодування досягається за рахунок:

прискорення оборотності оборотних коштів;

оперативність управління товарними запасами; зниження внутрішньоскладських витрат;

зменшення втрат товарів і т.п.

Роздрібна торгівля

Роздрібна торгівля є областю найбільш ефектного застосування технологій штрихового кодування. Наявність штрихових кодів на товарах дозволяє повністю автоматизувати процес руху товару від моменту його прийому в магазин і до його купівлі, створити принципово нову розрахунково - касову систему, що дозволяє на 30 - 40% підвищити пропускну спроможність касових точок, легко міняти ціни на товари.

Будь - які операції з кожною одиницею товару оперативно враховуються в центральному комп’ютері магазина, що дозволяє контролювати динаміку продажу товарів, зміну товарних запасів; здійснювати автоматичний дозаказ товарів з гуртових баз при досягненні критичного рівня товарних запасів; оперативно управляти ціноутворенням і, отже, ефективністю фінансово - комерційної діяльності магазина.

Фактично, всі процеси управління технологією товароруху в магазині в їх взаємозв’язку з системами замовлення і постачання товарів, обліку і звітності, можливості включення магазина в єдину мережу торгової системи все це базується на штриховому кодуванні товарів і застосуванні систем їх зчитування і передачі в комп’ютерних мережах.

Крім того, повністю автоматизується бухгалтерська робота, створюються комфортні умови для проведення аналітичної роботи в асортиментних підрозділах.

Виникає ще одна принципово нова можливість оперативний облік і прогнозування попиту на товари як в розрізі асортиментних груп, так і з урахуванням соціальної приналежності мажоритарних груп населення, що є покупцями в даному магазині.

Основний економічний ефект від впровадження штрихових кодів досягається в підприємствах роздрібної торгівлі від прискорення оборотності оборотних коштів; зниження рівня товарних запасів, що планується, зменшення необхідних складських приміщень; зменшення товарних втрат; підвищення ефективності асортиментної роботи і т.п.

Пошта

Найбільший ефект від впровадження технології штрихового кодування в поштовій службі виникає при створенні системи сортування посилок і автоматизованої системи управління, приймання і відправки їх за адресами. Звичайно ця технологія об’єднується з мережевими системами передачі даних між різними підприємствами зв’язку.

Транспортування продукції і матеріалів

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes