Про затвердження положень про прийом, стажування слухачів та працевлаштування випускників Української Академії державного управління при Президентові України (16.05.2002), Детальна інформація

Про затвердження положень про прийом, стажування слухачів та працевлаштування випускників Української Академії державного управління при Президентові України (16.05.2002)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 10
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 20.6
Скачувань: 695
Термін навчання в Академії за денною формою становить 18 місяців, за вечірньою, заочною, дистанційною та екстернатною - 30 місяців.

2. На навчання до Академії за державним замовленням приймаються громадяни України незалежно від статі, які мають повну вищу освіту (диплом спеціаліста або магістра).

3. На навчання за денною формою приймаються особи:

1) віком до 45 років, які:

а) працюють в органах державної влади, органах місцевого самоврядування, інших установах, організаціях, на які поширюється дія Законів України "Про державну службу" ( 3723-12 ) і "Про службу в органах місцевого самоврядування" ( 2493-14 ) (далі - органи, установи, організації), мають стаж державної служби або служби в органах місцевого самоврядування не менш як один рік і ранг державного службовця, посадової особи місцевого самоврядування не нижче десятого;

б) працюють в органах державної влади, органах місцевого самоврядування на посадах не нижче шостої категорії та зараховані до кадрового резерву на посади першої - четвертої категорій, мають загальний трудовий стаж не менш як три роки - за рекомендацією органів, установ, організацій, у кадровому резерві яких вони перебувають не менше одного року;

в) працюють на підприємствах, в установах та організаціях незалежно від форми власності і зараховані до кадрового резерву на державну службу або службу в органах місцевого самоврядування на посади першої - четвертої категорій, мають загальний трудовий стаж не менш як три роки - за рекомендацією органів, установ, організацій, у кадровому резерві яких вони перебувають не менше одного року;

2) віком до 30 років, які працюють на підприємствах, в установах та організаціях незалежно від форми власності, мають загальний трудовий стаж не менш як три роки або диплом про повну вищу освіту з відзнакою.

Такі особи приймаються в межах 10 відсотків плану прийому на навчання за денною формою.

4. На навчання за вечірньою та заочною формами приймаються особи віком до 45 років, які перебувають на державній службі або на службі в органах місцевого самоврядування, мають загальний трудовий стаж не менш як три роки, а також:

1) ранг державного службовця, посадової особи місцевого самоврядування не нижче десятого;

2) працюють на посадах не нижче шостої категорії та зараховані до кадрового резерву для просування по службі на посади першої - четвертої категорій - за рекомендацією органів, установ, організацій, у кадровому резерві яких вони перебувають не менше одного року.

5. На навчання за денною, вечірньою, заочною, дистанційною та екстернатною формами на факультет вищих керівних кадрів Академії (м. Київ) за погодженням із Секретаріатом Кабінету Міністрів України та Адміністрацією Президента України приймаються особи віком до 48 років, які:

1) працюють на державній службі або службі в органах місцевого самоврядування на посадах керівників першої - третьої категорій;

2) працюють в органах, установах, організаціях на посадах спеціалістів третьої категорії не менш як два роки та зараховані до кадрового резерву на посади керівників першої - третьої категорій - за рекомендацією органів державної влади або органів місцевого самоврядування;

3) обіймають посади керівників державних підприємств, установ та організацій I-II номенклатурних груп, мають загальний трудовий стаж не менш як п'ять років - за рекомендацією відповідного центрального органу виконавчої влади, у сфері управління якого перебувають ці підприємства, установи, організації.

Особи, які навчаються в Академії за денною, вечірньою та заочною формами, успішно засвоюють навчальну програму, відповідають умовам прийому, можуть бути переведені на факультет вищих керівних кадрів.

6. Спеціалісти, які працюють у сільських районах і не є державними службовцями або посадовими особами місцевого самоврядування, але перебувають у кадровому резерві для зарахування на посади голів, заступників голів, керівників структурних підрозділів районних держадміністрацій, приймаються до Академії на цільову підготовку за денною, вечірньою, заочною формами навчання незалежно від віку і стажу роботи за рекомендацією місцевих органів виконавчої влади.

7. Рекомендація органів, установ, організацій щодо осіб, які вступають на навчання до Академії, оформляється за формою, зразок якої додається до цього Положення.

8. Громадяни інших держав приймаються на навчання до Академії на підставі міжнародних договорів України, договорів, укладених Академією із зарубіжними навчальними закладами та організаціями, індивідуальних договорів, контрактів на умовах, визначених цими договорами, контрактами.

9. До Академії за державним замовленням не приймаються особи, які раніше навчалися за державним замовленням і отримали диплом магістра державного управління, та особи, щодо яких існують встановлені законами обмеження, пов'язані з прийняттям і перебуванням на державній службі, службі в органах місцевого самоврядування.

10. План прийому на навчання визначається Академією відповідно до державного замовлення та укладених договорів.

11. Формування обсягів державного замовлення на підготовку фахівців органів, установ, організацій здійснюється Академією та Головдержслужбою в установленому порядку.

Академія за погодженням з Адміністрацією Президента України встановлює для місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування обсяги підготовки кадрів у межах не більш як 50 відсотків плану прийому слухачів до Академії, які повинні рекомендувати вступників з розрахунку не менш як 1,5 заяви на одне місце для кожної форми навчання окремо. При цьому кількість державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування, які займають посади першої - четвертої категорій, повинна становити не менш як 50 відсотків.

12. За півроку до початку вступних екзаменів місцеві органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування подають до Академії відомості про осіб, рекомендованих для участі в конкурсному відборі на навчання, та пропозиції про їх подальше використання на державній службі, службі в органах місцевого самоврядування, затверджені відповідно на засіданнях Ради міністрів Автономної Республіки Крим, колегій обласних, Київської та Севастопольської міських держадміністрацій, обласних, міських рад.

Відомості про осіб, які вступають на навчання на факультет вищих керівних кадрів, подаються до Академії (м. Київ) органами, установами, організаціями не пізніше ніж за два місяці до початку вступних екзаменів.

Академія разом з Головдержслужбою узагальнює отримані матеріали і подає списки осіб, рекомендованих для участі в конкурсному відборі на навчання, Для погодження до Секретаріату Кабінету Міністрів України та Адміністрації Президента України. Погоджені списки доводяться Академією до відома відповідних органів, установ, організацій.

13. До заяви про вступ до Академії додаються особова картка державного службовця, посадової особи місцевого самоврядування (особовий листок з обліку кадрів для інших категорій вступників), автобіографія, медична довідка за формою N 086-у, три фотокартки розміром 3 х 4 см, копії диплома про повну вищу освіту, трудової книжки та довідки про присвоєння ідентифікаційного номера, засвідчені в установленому порядку. Вступники, які перебувають у кадровому резерві, подають рекомендацію органу, установи, організації, до кадрового резерву яких вони зараховані. Вступники з числа керівників державних підприємств, установ та організацій

I-II номенклатурних груп подають рекомендацію центрального органу виконавчої влади, у сфері управління якого перебувають ці підприємства, установи, організації. Паспорт та військовий квиток пред'являються особисто.

14. Прийом слухачів на навчання здійснюється за конкурсом приймальною комісією, склад якої затверджується ректором Академії.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes