Про затвердження положень про прийом, стажування слухачів та працевлаштування випускників Української Академії державного управління при Президентові України (16.05.2002), Детальна інформація

Про затвердження положень про прийом, стажування слухачів та працевлаштування випускників Української Академії державного управління при Президентові України (16.05.2002)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 10
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 20.6
Скачувань: 697
5. Слухач Академії за час проходження стажування повинен виконати програму стажування і подати звіт про нього до Академії та органу, установи, організації, де проводилося стажування.

Вимоги до звіту про стажування та критерії його оцінки визначаються Академією.

6. Організаційні та правові питання стажування слухачів Академії, не передбачені у цьому Положенні, вирішуються згідно із законодавством.

ЗАТВЕРДЖЕНО

постановою Кабінету Міністрів України

від 16 травня 2002 р. N 619

ПОЛОЖЕННЯ

про працевлаштування випускників Української Академії

державного управління при Президентові України

1. Випускники Української Академії державного управління при Президентові України (далі - Академія), які навчалися за денною формою навчання за державним замовленням, працевлаштовуються тими органами державної влади, органами місцевого самоврядування та іншими установами, організаціями, на які поширюється дія Законів України "Про державну службу" ( 3723-12 ) і "Про службу в органах місцевого самоврядування" ( 2493-14 ), де вони працювали чи перебували у кадровому резерві (далі - органи, установи, організації).

Зазначені органи, установи, організації забезпечують надання випускникам посад I-IV категорій або не нижче тих, які вони займали до вступу в Академію, рівноцінних за оплатою праці та характером діяльності, а також реалізацію переважного права на зайняття вакантної посади чи просування по службі без конкурсного відбору або стажування.

Відповідальність за прийняття випускників Академії - магістрів державного управління на зазначені посади покладається на керівника органу, установи, організації, який щороку звітує про це перед Держкомстатом.

2. У разі ліквідації чи реорганізації органу, установи, організації, де раніше працювали або перебували в кадровому резерві випускники Академії, працевлаштування їх здійснює орган, установа, організація, що є правонаступником, або орган, установа, організація, на які покладено виконання відповідних функцій. Зобов'язання щодо працевлаштування випускників Академії зберігається також у разі скорочення чисельності штату і зміни структури зазначеного органу, установи, організації. Зміна керівника органу, установи, організації не є підставою для відмови у працевлаштуванні випускників Академії.

3. Протягом місяця після початку навчання Академія подає відповідному органу, установі, організації та Головдержслужбі відомості про вступників, які розпочали навчання. На підставі цього повідомлення зазначений орган, установа, організація зараховують слухачів Академії до відповідного кадрового резерву або підтверджують їх перебування у цьому резерві згідно з пунктом 17 Положення про прийом слухачів до Української Академії державного управління при Президентові України.

Щороку в січні орган, установа, організація, де до вступу до Академії працювали чи перебували у кадровому резерві слухачі денної форми навчання, подає до Академії підтвердження щодо їх перебування у кадровому резерві із зазначенням повної назви посади, на яку випускники будуть призначені після закінчення Академії.

4. Керівник органу, установи, організації здійснює призначення на посаду випускника Академії відповідно до штатного розпису з урахуванням вимог, зазначених у пункті 1 цього Положення.

5. За згодою органу, установи, організації, яка направила працівника на навчання, та особи, яка навчається в Академії, можливе зарахування (переміщення) слухача у період його навчання до кадрового резерву зазначеного органу, установи, організації або до кадрового резерву іншого органу, установи, організації з наступним працевлаштуванням.

6. Академія за погодженням із Секретаріатом Кабінету Міністрів України та Адміністрацією Президента України видає випускникові Академії направлення на роботу за зразком згідно з додатком 1 до цього Положення, про що інформує Головдержслужбу та орган, установу, організацію, до яких направлено випускника. У направленні зазначається термін, протягом якого випускник зобов'язаний прибути до місця призначення.

Випускник Академії, який навчався за державним замовленням, зобов'язаний відпрацювати на державній службі або службі в органах місцевого самоврядування безпосередньо після закінчення Академії не менш як п'ять років.

7. Випускник Академії може не розпочати роботу за направленням з поважних причин, визначених в установленому порядку. Поважною причиною є також вступ випускника за рекомендацією Вченої ради Академії до аспірантури чи докторантури Академії або до закордонного навчального закладу для подальшої підготовки у галузі державного управління.

8. Орган, установа, організація у місячний термін після прибуття випускника Академії інформує Секретаріат Кабінету Міністрів України, Адміністрацію Президента України про його працевлаштування та надсилає Академії і Головдержслужбі повідомлення за зразком згідно з додатком 2 до цього Положення.

9. Контроль за працевлаштуванням випускників Академії здійснюють Академія і Головдержслужба.

10. У разі неприбуття випускника Академії за направленням без поважної причини або його відмови від перебування на державній службі чи службі в органах місцевого самоврядування протягом п'яти років після закінчення Академії випускник зобов'язаний відшкодувати вартість навчання в Академії в установленому порядку.

Зразок Додаток 1

до Положення про працевлаштування

випускників Української Академії

державного управління при Президентові

України

НАПРАВЛЕННЯ НА РОБОТУ N

__________________________________________________________________

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes