Облік розрахунків з оплати праці на підприємстві, Детальна інформація

Облік розрахунків з оплати праці на підприємстві
Тип документу: Курсова
Сторінок: 25
Предмет: Облік та аудит
Автор: фелікс
Розмір: 58.5
Скачувань: 4240
1.3 Відділ бухгалтерського обліку очолюється головним бухгалтером який призначається та звільняється з посади начальником управління за погодженням з правлінням облспоживспілки.

1.4 Кваліфікаційні вимоги: головний бухгалтер повинен мати повну, базову вищу освіту відповідно напрямку та стаж роботи не менше 3-х років. При відсутності головного бухгалтера його правом користується заступник головного бухгалтера. Обов'язки та рівень відповідальності визначається начальником управління у порядку розподілу функцій.

2. Завдання

2.1 Забезпечує разом з іншими структурами та відділами управління виконання завдання економічного та соціального розвитку, здійснює контроль з їх виконанням.

2.2 Подальше удосконалення механізму господарювання з метою досягнення високих кінцевих результатів діяльності та підпорядкованих структурних підрозділів.

2.3 Організаційне керівництво відділу бухгалтерського обліку фінансовий, обліково-аналітичний розвиток в апараті управління та підпорядкованих структурних підрозділах, підвищувати їх рівень на базі методичних та інших нормативних документів Укоопспілки, облспоживспілки, наказів управління, інших директивних органів.

2.4 Згідно з Законом "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні" від 16.07.99 р. забезпечує відповідний вимогам бухгалтерський облік господарських операцій управління. Забезпечення разом з галузевими службами і відділами, контролю за достовірністю звітних даних, додержання дисципліни в обліковій політиці, статистичному обліку, цін і тарифів Управління ринку та підпорядкованих структурних підрозділах.

3 Структура

Штат відділу бухгалтерського обліку визначено штатним розкладом.

Назва посади Кількість штатних одиниць

Головний бухгалтер 1

Заступник головного бухгалтера 1

Бухгалтер з податкового обліку 1

Бухгалтер 1 категорії 2

Бухгалтер 2 категорії 3

Бухгалтер 1

Бухгалтер-касир 1

Штатний розклад всіх підрозділів Управління ринків наведено в Додатку.

Розділ 3. Техніка підрахунку заробітної плати при погодинній і відрядній формі оплати заробітної плати

Техніка підрахунку заробітної плати складається з трьох етапів: нарахування, підрахунок утримань із заробітної плати та визначення заробітної плати до видачі на руки.

3.1. Нарахування заробітної плати

При погодинній оплаті праці сума нарахованої заробітної плати визначається шляхом множення відпрацьованих нормо-годин на тарифну ставку, а розмір премій визначається шляхом множення суми погодинної заробітної плати на визначений процент премій.

Для нарахування основної заробітної плати робітникам-відрядникам необхідно мати підсумок про їх виробіток і розцінки за виконані роботи. Для обліку виробітку продукції використовуються різні первинні документи, що залежать від характеру виробництва, системи організації і оплати праці. На підприємствах, в цехах з дрібносерійним та індивідуальним характером виробництва використовуються накопичувальні чи разові наряди.

У серійних виробництвах застосовується більш досконала документація - маршрутний лист, який виписується на всю партію продукції на весь шлях її обробки у даному цеху. Маршрутний лист, на відміну від наряду виписується на всю роботу (всі операції), виконувану різними робітниками для випуску відповідної партії продукції.

У масовому виробництві застосовується, як правило, змінний рапорт без маршрутного листка. Інколи ведеться журнал робіт типу табельної відомості, у якому проти прізвища кожного робітника щоденно проставляється кількість однорідного виробітку (кг, шт., тощо). Після закінчення визначеного періоду по кожному робітнику підраховують підсумок виробітку.

Первинні документи по обліку виробітку передаються в бухгалтерію, де вони перевіряються і групуються. Якщо облік ведеться на кількох документах, то в бухгалтерії складається нагромаджувальна карточка обліку виробітку.

На підставі цих первинних та групових документів здійснюється нарахування заробітної плати, яка визначається множенням встановленої розцінки за одиницею виробітку на кількість виробів. При відрядно-преміальній заробітній платі відзначається норма виробітку.

В тому випадку, коли робота здійснюється колективом по відрядній формі оплати праці, то порядок визначення заробітної плати такий:

1) визначається заробіток по тарифу кожного робітника і бригади в цілому множенням ставок тарифних відповідного розряду на кількість годин;

2) визначається коефіцієнт розподілу як відношення місячного заробітку бригади на загальний заробіток по тарифам;

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes