Облік розрахунків з оплати праці на підприємстві, Детальна інформація

Облік розрахунків з оплати праці на підприємстві
Тип документу: Курсова
Сторінок: 25
Предмет: Облік та аудит
Автор: фелікс
Розмір: 58.5
Скачувань: 4239
- займатися благодійною діяльністю;

- придбавати акції, облігації та інші цінні папери юридичних осіб.

4.2. Спільне підприємство відповідає за:

- збереження матерільних цінностей, переданих йому Зясновниками;

- своєчасне перерахування податків, процентів за кредити і т.п.

- створення умов для забезпечення техніки безпеки, протипожежних правил, правил санітарії та гігієни;

- своєчасне надання засновникам звітів за затвердженими формами.

5. ГОСПОДАРСЬКА, ЕКОНОМІЧНА І СОЦІАЛЬНА ДІЯЛЬНІСТЬ ТА ЦІНОУТВОРЕННЯ.

5.1. Спільне підприємство самостійно планує свою діяльність, розробляє і затверджує перспективні і поточні плани економічного і соціального розвитку з урахуванням потреб системи споживчої кооперації України. Планує діяльність виходячи з попиту послуг і необхідності забезпечення соціального розвитку підприємства та своїх статутних завдань.

5.2. Основу планів підприємства становлять замовлення засновників та договори, укладенні з споживачами продукції, робіт, послуг і постачальниками матеріально-технічних ресурсів.

5.3. Забезпечення спільного підприємства сировиною, матеріалами, обладнанням та іншими матеріально-технічними ресурсами здійснюється Засновниками або органом, якому вони делегують ці функції. Підприємство також самостійно організовує матеріально-технічне забезпечення виробництва і капітально будівництва шляхом придбання ресурсів на ринку товарів і послуг.

5.4. В установленому законом порядку підприємство самостійно встановлює для членів трудового колективу розміри тарифних ставок, посадові оклади, надбавки інші види виплат, тривалість і розпорядок робочого дня, порядок надання і тривалість відпусток, вирішує інші питання внутрішнього трудового розпорядку.

5.5. Самостійно встановлює для своїх працівників додаткові відпустки, скороченний робочий день та інші соціальні пільги в межах своїх фінансових можливостей.

5.6. Веде роботу по підбору, розстановці кваліфікованних робітників і спеціалістів, організовує підготовку і перепідготовку кадрів, забезпечуючи поєднання професійного навчання з єкономічним.

5.7. Забезпечує для всіх працюючих безпечні умови праці і несе відповідальність в установленому законодавством порядку за шкоду, заподіяну їх здоров’ю і працездатності. Проводить профілактичну роботу по запобіганню травматизму і нещасних випадків.

5.8. Матеріально заохочує працівників медичних, дитячих, культурно-освітніх, учбових і спортивних установ, організацій громадського харчування і організацій, що обслуговують трудовий колектив і не входять до його складу.

5.9. Спільне підприємство самостйно або на договірних засадах встановлює вільні ціни і тарифи на продукцію виробничо-технічного призначення, сировину, сільськогосподарську продукцію і товари народного споживання, що виробляються і закуповуються, надані послуги, виходячи з попиту і пропозицій, за винятком продукції, товарів і послуг, на які передбачається державне регулювання цін і тарифів.

6. ЗВІТНІСТЬ ТА КОНТРОЛЬ

6.1. Спільне підприємство здійснює оперативний та бухгалтерський облік результатів своєї роботи, веде статистичну і бухгалтерську звітність по формах, затверджених для підприємств і організацій споживчої кооперації і подає її в установлені строки правлінню облспоживспілки або іншому уповноваженому органу.

6.2. Перевірки і ревізії господарсько-фінансової роботи спільного підприємства призначаються у кожному окремому випадку облспоживспілкою. Вони проводяться в міру необхідності, але не рідше одного разу в два роки.

6.3. Державні органи здійснюють у межах своєї компетенції контроль за додержанням споживчою кооперацією виног Законів України з питань безпеки виробництва та праці, пожежної безпеки, антимонопольного законодавства і санітарно-екологічних вимог, а також за сплатою обов'язкових платежів у бюджет.

7. КЕРІВНИЦТВО

7.1. Вищим органом управління спільним підприємством є Рада Засновників, в яку входять представники всіх Засновників по одному від кожного, незалежно від його частки у майні підприємства.

7.2. Засновники здійснюють свої права по управлінню підприємством безпосередньо або через уповноважений ними орган - правління облспоживспілки:

- затверджує статут підприємства, вносить до нього зміни і доповнення;

- розглядає та затверджує квартальні та річні звіти, а також дані бухгалтерської і статистичної звітності.

7.3 Керівництво підприємством здійснює начальник, який призначається на посаду Радою Засновників або уповноваженим нею органом на підставі контракту, в якому визначаються права, строки найму, обов’язки і його відповідальність перед правлінням облспоживспілки, умови його матеріального забезпечення і звільнення з посади з урахуванням гарантій, передбачених контрактом та чинним законодавством України.

7.4. Начальник підприємства забезпечує виконання рішень Ради Засновників та правління, облспоживспілки, самостійно вирішує всі питання діяльності підприємства, за вийнятком віднесених цим Статутом до компетенції інших органів управління підприємством.

7.5. Начальник підприємства без доручення діє від імені підприємства представляє його інтереси на всіх підприємствах і в організаціях, укладає договори, в тому числі трудові, видає доручення, відкриває в банках розрахункові та інші рахунки, користується правом розпорядження коштів, затверджує, штатний розклад, видає і дає вказівки, обовязкові для всіх працівників підприємства, несе повну відповідальність за діяльність підприємства, забезпечення збереження товарно-матеріальних цінностей, грошових коштів та іншого майна підприємства, забезпечує безпечні умови праці, санітарно-гігіенічні норми і вимоги захисту здоров’я працівників підприємства, населення і споживачів продукції.

7.6. Трудовий колектив підприємства:

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes