Облік розрахунків з оплати праці на підприємстві, Детальна інформація

Облік розрахунків з оплати праці на підприємстві
Тип документу: Курсова
Сторінок: 25
Предмет: Облік та аудит
Автор: фелікс
Розмір: 58.5
Скачувань: 4234
5. Договір набуває чинності з дня його підписання представниками Сторін, діє до укладення нового або перегляду чинного.

Договір зберігає чинність у разі зміни складу, структури, найменування уповноваженного органу, від імені якого укладено цей договір.

6. Сторони, що підписали договір звітують на зборах /конференціях/ трудових колективів про його виконання не менше двох разів на рік, вони можуть вносити тимчасові зміни та доповнення до нього.

II. Зобов'язання управління ринків облспоживспілки

1. Політику зайнятості та соціального захисту працюючих здійснювати шляхом: розроблення програми зайнятості, де передбачити заходи щодо поліпшення роботи ринків; перерозподілу трудових ресурсів;

збереження та створення додаткових робочих місць; економічного обгрунтування підстав скорочення чисельності або штату працівників.

2. Письмово попереджувати /не менш ніж за 2 місяці/ профспілковий комітет про причини і обсяги скорочень, терміни вивільнення, спеціальності працівників, що підлягають скороченню, та проводити спільні консультації щодо заходів, спрямованих на сприяння працевлаштуванню працівників, які звільняються.

3. Надавати працівникам, які отримали повідомлення про звільнення за скороченням штатів, вільний час /три дні у місяць/ для пошуку роботи із збереженням заробітної плати.

4. У сфері оплати праці та соціальних гарантій забезпечити збереження на весь термін дії Договору тарифних співвідношень, посадовихокладів, що діяли у галузях народного господарства у 1990 році. Вносити своєчасно відповідні зміни тільки при змінах у чинному законодавстві з цього приводу.

5. Заробітна плата працівників управління ринків складається з посадових окладів /відрядних розцінок, тарифних ставок/, премій, надбавки за стаж роботи /вислугу років/ в управлінні ринків та інших видів виплат.

6. Надбавка за вислугу років виплачується працівникам управління ринків щомісячно у відсотках до посадового окладу /або заробітної плати, нарахованної по тарифних ставках, відрядних розцінках/ залежно від стажу роботи в управлінні ринків.

7. Працівникам управління ринків, за погодженням з профспілковим комітетом можуть установлюватися надбавки за високі досягнення у праці і виконання особливо важливої роботи, доплати за виконання обов'язків тимчасово відсутніх працівників та інші види виплат, а також надаватися матеріальна допомога для вирішення соціальних питань.

8. За сумлінну безперервну працю на підприємствах управління ринків, зразкове виконання трудових обов'язків, а також при виході на пенсію працівникам управління ринків видається грошова винагорода в порядку, що встановлюється керівником управління ринків, за погодженням з профспілковим комітетом.

9. Працівникам управління ринків надається щорічна відпустка тривалістю 28 календарних днів, якщо чинним законодавством не передбачено більш тривалої відпустки, з виплатою допомоги на оздоровлення у розмірі посадового окладу /або середньомісячної заробітної плати за останні два місяці роботи, нарахованої по тарифних ставках, відрядних розцінках/.

10. Працівникам управління ринків /учасникам бойових дій, учасникам або постраждалим при ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС тощо/ надаються пільги, що встановлені відповідними діючими законодавчими актами.

III. Трудові відносини, режим праці та відпочинку

1. Для всіх категорій працюючих управління ринків встановлюється 40-годинний робочий тиждень за графіком: працівники управління ринків -шестиденний робочий тиждень з одним вихідним днем; початок роботи з 8 години; обідня перерва з 12.00 до 13.00; кінець робочого дня о 16 годині: у суботу - 8.00 до 13.00 без обідньої перерви. Вихідний день - неділя.

На безперервних виробництвах, де режим робочого дня не може бути організований за графіком п'яти або шестиденного робочого тижня, застосування графіків змінності, які забезпечують безперервну роботу персоналу ринків змінами рівної тривалості з урахуванням 8-годинної робочої зміни та двома вихідними днями. Вказані графіки затверджуються адміністрацією управління ринків і профспілковим комітетом.

Напередодні святкових днів тривалість робочого дня скорочується на одну годину.

2. Для розв'язання поточних невідкладних питань у вихідні і святкові дні організовується чергування, до якого залучаються спеціалісти і службовці управління ринків (за окремим графіком).

IV. Охорона праці і здоров'я працівників

1. Створення комісії з питань охорони праці у відповідності з ст. 26 Закону України «Про охорону праці» та примірним положенням «Про комісію з питань охорони праці підприємства в системі споживчої кооперації України».

2. Щотижневі розгляди директорами ринків стану охорони праці безпосередньо на робочих місцях.

3. Розгляд стану охорони праці два рази на рік разом з профспілковим комітетом.

4. Безумовне виконання приписів та організаційно-технічних заходів, розроблених комісією або її членами з рослідування нещасних випадків на виробництві.

5. Проведення єдиної науково-технічної політики в галузі охорони праці шляхом:

а) виконання заходів поліпшення стану безпеки, гігієни праці у поточному році;

б) здійснення методичного керівництва діяльністю ринків з питань охорони праці;

в) організації навчання і перевірки знань правил і норм з охорони праці працівниками ринків;

г) здійснення постійного контролю за станом охорони праці.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes