Облік розрахунків з оплати праці на підприємстві, Детальна інформація

Облік розрахунків з оплати праці на підприємстві
Тип документу: Курсова
Сторінок: 25
Предмет: Облік та аудит
Автор: фелікс
Розмір: 58.5
Скачувань: 4234
- розглядає і затверджує проект колективного договору;

- бере участь у матеріальному і моральному стимулюванні продуктивної праці, порушує клопотання про представлення працівників до державних винагород;

- визначає і затверджує перелік і порядок надання працівникам соціальних пільг.

8. ПРИПИНЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ

8.1. Ліквідація (припинення діяльності) спільного підприємства здійснюється за рішенням Засновників або судових органів у порядку, передбаченому Законом України “Про підприємство”.

8.2. Спільне підприємство може бути ліквідоване у випадку визнання його у порядку, встановленному чинним законодавством України банкрутом.

8.3. Для ліквідації створюється ліквідаційна комісія, до складу якої залучаються представники Засновників.

8.4. При ліквідації встановлюються порядок і термін її проведення, при цьому термін ліквідації не може бути менше двох місяців з моменту прийняття рішення судом. Ліквідаційна комісія містить в офіційній пресі публікацію про ліквідацію спільного підприємства, порядок і термін заяви притензій кредиторам, проводить роботу по стягненню дебіторської заборговакності.

8.5. Ліквідаційна комісія оцінює майно спільного підприємства і рояраховується з кредиторами, складає ліквідаційний баланс і подає його Засновникам, які призначили ліквідаційну комісію.

8.6. Майно, що залишилось після задоволення претензій кредиторів, використовується у відповідності з рішенням Засновників

2.2 Облікова політика підприємства

Облікова політика Управління ринків регламентується наказом начальника Управління від 27 грудня 2000 року № 119 “Про затвердження бухгалтерського обліку та облікової політики в 2001 році.”

1. Організація бухгалтерського обліку.

Згідно Закону України "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні" від 16 липня 1999 року № 996-14 та затверджених Положень (стандартів) бухгалтерського обліку, керуючись принципом послідовного ведення бухгалтерського обліку в цілях забезпечення єдиних (постійних) принципів, методів, процедур при відображені поточних операцій в обліку і складені фінансової звітності наказую:

1. Головному бухгалтеру:

1.1. Запровадити ведення бухгалтерського обліку згідно з принципами і методами передбаченими Національними Положеннями (стандартами) бухгалтерського обліку.

1.2. Забезпечити на протязі 2001 року незмінність відображення господарських операцій і достовірну оцінку активів, зобов'язань, капітала в бухгалтерському обліку, використовуючи меморіально-ордерну форму обліку з подальшим впровадженням книжково-ордерної форми обліку.

1.3. Облікову політику застосувати в такий спосіб, щоб фінансові звіти повністю відповідали всім вимогам Закону та кожного конкретного Положення (стандарту). Застосовувати передусім ті підходи та методи для ведення бухгалтерського обліку та подання інформації у фінансових звітах, які передбачені Положенням (стандартом) бухгалтерського обліку, та тайбільше адаптовані до діяльності підприємства.

1.4. Організувати послідовну і безперервну регістрацію всіх господарських операцій в первинних документах згідно з Положенням про документальне забезпечення записів в бухгалтерському обліку.

1.5. Затвердити перелік посадових осіб, наділених правом підписувати первинні документи, які повинні нести відповідальність за достовірність відображених в них даних.

1.6. Для забезпечення достовірності даних бухгалтерського обліку та фінансової звітності проводити інвентарізацію активів і зобов'язань, для чого складати окремий наказ по підприємству.

1.7. Застосувати план рахунків бухгалтерського обліку активів, капіталу, зобов'язань і господарських операцій на підприємстві (далі план рахунків) з урахуванням положень Інструкції про застосування Плану рахунків бухгалтерського обліку, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 30.11.1999 р № 291, починаючи з 1 січня 2001р (додаток № 1).

1.8. Згідно з Положенням (стандартом) бухгалтерського обліку - №1 ведення бухгалтерського обліку, складання фінансових звітів (крім звіту про рух грошових коштів) проводити за принципом нарахування так, щоб результати операцій та інших подій були відображені в облікових реєстрах і фінансових звітах тоді, коли вони мали місце. Доходи і витрати відображаються в обліку та звітності на момент їх виникнення, незалежно від часу надходження і витрачання коштів.

1.9. Ведення бухгалтерського обліку і складання фінансових звітів повинно відповідати слідуючим якісним характеристикам:

- достовірність і однозначність тлумачення;

- доречність;

- відповідність даних.

1.10. При складанні фінансових звітів визначити межу суттевості що дорівнює 100 гривен.

1.11. Встановити середню тривалість операційного циклу за 12 місяців.

1.12. Основними засобами признавати активи, які утримуються для використання у виробництві, або постачанні товарів та наданні послуг, для здачі в оренду іншим особам або для адміністративних цілей і будуть використовуватись, як очікується протягом більше одного року і вартістю більше 500 грн. Основні засоби класифікувати по групах і нараховувати амортизацію для даних податкового обліку по ставках згідно статті 8.2 Закону України "Про оподаткування прибутку підприємств" № 283/97 від 22.05.1997 р. із змінами та доповненнями.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes