Облік розрахунків з оплати праці на підприємстві, Детальна інформація

Облік розрахунків з оплати праці на підприємстві
Тип документу: Курсова
Сторінок: 25
Предмет: Облік та аудит
Автор: фелікс
Розмір: 58.5
Скачувань: 4238
Під суміщенням професій /посад/ розуміється виконання працівником за його згодою поряд, із основною роботою, обумовленою трудовим договором, додаткової роботи по іншій професії /посаді/.

Обов’язки вивільненого працівника можуть покладатися на одного або кількох працівників. Погодження про суміщення професій /посад/ може обумовлюватись на визначений час або безстрокове і оформляється наказом начальника управління ринків із зазначенням посади /професії/, що суміщається, та розміру доплати.

Доплати за суміщення професій /посад/ можуть установлюватись працівникам, які відносяться до однієї або різних категорій персоналу.

Зазначений порядок встановлення доплат не поширюється на керівників підприємств, структурних підрозділів, служб та їх заступників.

2.2. Доплата за збільшення обсягів робіт кожному працівнику встановлюється диференційовано залежно від складності характеру та обсягів робіт, затрат робочого часу. Погодження про збільшення обсягів робіт оформляється наказом начальника управління ринків зазначенням обсягу додаткової роботи та розміру доплати.

Не встановлюються доплати за збільшення обсягів робіт керівнику підприємства, керівникам.структурних підрозділів, відділів, служб та їх заступникам.

2.3. Доплати за роботу у важких і шкідливих умовах праці. Доплати за роботу у важких і шкідливих умовах праці установлюються до 12% тарифної ставки /посадового окладу/, а за роботу в особливо важких і особливо шкідливих умовах праці - до 24% тарифної ставки /посадового окладу/.

Доплата за роботу у важких і шкідливих умовах праці /особливо важких і шкідливих/ встановлюється за наслідками атестації робочих місць, де технологічний процес, використання обладнання, сировина та матеріали є потенційними джерелами шкідливих і небезпечних факторів, що можуть несприятливо впливати на стан здоров'я працівника.

2.4. Доплати за роботу у вечірні, нічні зміни та в нічний час.

Доплати за роботу у вечірню зміну встановлюється у розмірі 20%, нічну зміну – 40% годинної тарифної ставки. /посадового окладу/ за кожну годину роботи у відповідній зміні. Вечірньою зміною є зміна, яка безпосередньо передує нічній. Нічною зміною є зміна, в якій не менше 50% робочого часу випадає на нічний час /нічним є час з 22 години до 6 години ранку/

Доплата за.роботу у вечірню зміну провадиться, якщо друга зміна закінчується не раніше 18 годин вечора /при 2-змінному режимі праці/.

2.5. Доплата за керівництво бригадою.

Доплата за керівництво бригадою установлюється в розмірі до 30% тарифної ставки /посадового окладу/ бригадира.

Доплата за керівництво бригадою встановлюється працівникам в залежності від чисельності робітників у бригаді /до 5 чоловік 10 відсотків, до 10 чоловік – 20%, більше 10 чоловік – 30% тарифної ставки /окладу/ бригадира/.

Перелік порушень та недоліків, за які працівники позбавляються винагород частково або повністю

1. Низька якість обслуговування покупців.

2. Наявність великих розтрат та крадіжок колективної власності.

3. Притягнення до адміністративної та кримінальної відповідальності.

4. Неодноразові прогули або поява на роботі у нетверезому стані.

5. Неповне обілечування торгуючих протягом року, про що складено акт.

6. Аварія обладнання чи механізмів.

7. Наявність порушень правил техніки безпеки, що призвели до травматизму.



Розділ 2. Аналіз економічної особливості господарювання

2.1 Організаційні економічні особливості роботи підприємства

Організційні економічні особливості господарювання на підприємстві регламентуються статутом Управління ринків облспоживспілки.

І. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

1.1. Підприємство є юридичного особою, керується у своїй діяльності Законом України "Про споживчу кооперацію", рішеннями з’їздів, конференцій, зборів Рад, Ради засновників, правління споживспілки, Законом України “Про підприємство”, цим Статутом, має відокремлене майно, самостійний баланс, свій фірмовий бланк, печатку зі своїм найменуванням, штамп, діє на принципах господарського розрахунку, може від свого імені укладати угоди, набувати майнові і особисті немайнові права та обов’язки, бути позивачем і відповідачем у судових органах або третейському суді.

1.2. Метою діяльності спільного підприємства є задоволення потреб пайовиків споживчої кооперації, інших громадян, підприємств і організацій системи в товарах, продукції, роботах і послугах, реалізація на основі одержаних від господарської діяльності прибутків соціальних і економічних інтересів спільного підприємства та засновників.

1.3. Спільне підприємство знаходиться:

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes