Облік розрахунків з оплати праці на підприємстві, Детальна інформація

Облік розрахунків з оплати праці на підприємстві
Тип документу: Курсова
Сторінок: 25
Предмет: Облік та аудит
Автор: фелікс
Розмір: 58.5
Скачувань: 4239
6. Надання працюючим санітарно-побутових приміщень, обладнання, спецодягу, миючих засобів, засобів індивідуального захисту, спеціального харчування, які надаються безкоштовно згідно діючих норм, що додаються.

Надання травмованому на виробництві працівнику за травму, яка призвела до втрати працездатності, одноразової допомоги на основі строку непрацездатності:

а) до 10 днів - у розмірі місячної заробітної плати;

б) до 20 днів - у розмірі 1,5 місячної заробітної плати;

в) до 30 днів - у розмірі 2 місячних заробітних плат;

г) більше 30 днів - у розмірі 3 місячних заробітних плат;

7. Надання одноразової допомоги сім'ї потерпілого у разі нещасного випадку на виробництві, що призвело до смерті не менше шестирічних заробітних плат та 1,5 річні заробітні плати на кожного утриманця, а також на його дитину, яка народилася після його смерті.

Якщо несчасний випадок трапився внаслідок невиконання померлим вимог нормативних актів про охорону праці - розмір одноразової допомоги може бути зменшено в порядку, визначеному профспілковим комітетом, але не більше, як на 50 відсотків.

8. Збереження за працівником, що втратив працездатність у зв'язку з нещасним випадком на виробництві, місця роботи, посади і середньомісячної заробітної плати на весь період до відновлення працездатності або визначення його інвалідності в установленому порядку.

V. У сфері гарантії профспілкової діяльності

1. Своєчасність перерахування' профспілкових внесків через бухгалтерію управління ринків на розрахунковий рахунок профспілкового комітету з утриманням їх із заробітної плати на основі письмових заяв членів профспілки.

2. Закріплення прав профспілкового комітету на одержання інформації, що стосується фінансово-економічного становища управління ринків та використання прибутку.

3. Надання можливості профспілковому комітету для здійснення контролю за додержанням законодавства про працю, правил про охорону праці.

4. Інформувати трудові колективи про законодавчі та нормативні акти, які безпосередньо стосуються ринків та працюючих.

5. Організувати навчання профспілкового активу з питань трудового законодавства, оплати праці, оподаткування, державних гарантія, компенсацій, пільг тощо.

6. Надавати консультації та роз'яснення працюючим щодо їх трудових та соціально-економічних прав, передбачених чинним законодавством та даним Договором.

7. Постійно проводити організаційну роботу в трудових колективах ринків щодо зміцнення виробничої і трудової дисципліни, підвищення продуктивності праці та зростання на цій основі розмірів заробітної плати. Здійснювати контроль за виплатами та компенсаціями, дотримання принципу соціальної справедливості з питань оплати праці.

8. Надавати практичну допомогу та контролювати дотримання законодавчих актів про працю в системі споживчої кооперації та Закону України «Про відпустки».

9. Здійснювати контроль за виконанням Положення про оплату праці та матеріальне і соціальне забезпечення працівників управління ринків.

10. Вносити пропозиції керівництву управління про зміни і доповнення щодо оплати праці та матеріального і соціального' забезпечення працівників управління ринків.

11. Заслуховувати протягом року доповіді директорів ринків, керівництво управління ринків про виконання зобов'язань, передбачених цим Договором.

12. Забезпечувати контроль за дотриманням чинного законодавства і нормативних актів з питань режиму роботи, тривалості робочого часу і відпочинку, визначення виплат, які відповідно до чинного законодавстваобчислюються, виходячи із середньої заробітної плати /відпустки, вихідна допомога, лікарняні тощо/.

13. Захищати права та інтереси працівників при розгляді трудових спорів.

14. Проводити систематичний аналіз життєвого рівня працівників і на його основі вносити пропозиції керівництву управління ринків щодо надання допомоги сім'ям з ' дітьми, одиноким матерям, інвалідам, непрацюючим пенсіонерам, ветеранам праці тощо.

15. Розробити пропозиції щодо поліпшення медичного обслуговування працюючих.

16. Виділяти кошти із профбюджету на проведення культурно-масової роботи.

VI. Прикінцеві положення

1. Зміни і доповнення до цього Договору протягом терміну його дії можуть вноситися за взаємною згодою Сторін.

2. Тлумачення окремих положень цього Договору здійснюється разом Сторонами, що підписали Договір.

3. Контроль за виконанням цього Договору, за дорученням Сторін, проводити робочими комісіями у порядку, який визначається Сторонами самостійно.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes