Облік розрахунків з оплати праці на підприємстві, Детальна інформація

Облік розрахунків з оплати праці на підприємстві
Тип документу: Курсова
Сторінок: 25
Предмет: Облік та аудит
Автор: фелікс
Розмір: 58.5
Скачувань: 4239
4. Кожна із Сторін щоквартально аналізує хід виконання Договору, в разі невиконання окремих пунктів здійснює додаткові заходи щодо їх реалізації, надає відповідну інформацію іншій Стороні.

Сторони спільно підводять підсумкивиконання Договору не менше 2 разів на рік і оформляють протоколом.

5. За порушення чи невиконання положень цього Договору, ухилення від участі в переговорах, за ненадання своєчасної інформації, необхідної для колективних переговорів і здійснення контролю, представники Сторін несуть відповідальність згідно з Кодексом про адміністративні порушення і Закону України «Про колективні договори і угоди».

Сторони, що підписали цей Договір, несуть персональну відповідальність за його виконання.

6. Договір зберігається у кожної із Сторін і має однакову юридичну силу.

Порядок визначення стажу роботи

1. Загальні положення

1.1. Згідно з передбаченим порядком визначається стаж роботи в управлінні ринків, який дає право його працівникам на одержання додаткових оплачуваних відпусток за тривалий час роботи, щомісячної надбавки за вислугу років і винагород за підсумками роботи за квартал і рік.

2. Визначення стажу роботи в управлінні ринків

2.1. До стажу роботи у споживчій кооперації, який дає право-на одержання додаткових оплачуваних відпусток, щомісячної надбавки за вислугу років і винагород за підсумками роботи за квартал і рік, зараховується:

а) загальний стаж роботи в управлінні ринків;

б) стаж роботи в організаціях, крім роботи у кооперативних /за винятком управління ринків/ та інших громадських організаціях, передбачених статтею 118 КЗпП України;

в) стаж роботи на підприємстві, з якого працівник був прийнятій на роботу в управління ринків за переведенням.

2.2. До стажу роботи, який дає право на одержання додаткових оплачуваних відпусток, щомісячної надбавки за вислугу років і винагороди за підсумками роботи за квартал і рік, включається також:

а) період відпустки по догляду за дитиною до досягнення нею віку трьох років, а у виняткових випадках, якщо за медичними показаннями дитині потрібні домашній догляд - період додаткової відпустки без збереження заробітної плати тривалістю, визначеною у медичному висновку, аленз більше ніж до досягнення дитиною віку шести років;

б) час підвищення кваліфікації /перепідготовки/ з відривом від роботи, якщо працівник направлений на курси підвищення кваліфікації /перепідготовки/ з підприємств управління ринків.

2.3. Документом для визначення стажу, який дає право на одержання додаткових оплачуваних відпусток, щомісячної надбавки за вислугу років і винагороди за підсумками роботи за квартал і рік, є трудова книжка працівника, а також чинне законодавство.

2.4. Скарги, пов’язані з визначенням стажу роботи працівників, вирішуються в порядку, передбаченому чинним законодавством.

Порядок і умови встановлення надбавок, доплат, премій, винагород, та інших виплат

1. Загальні положення

1.1. Згідно з передбаченим Порядком визначаються умови встановлення надбавок, доплат, премій, винагород та інших виплат працівникам управління ринків.

1.2. Розміри надбавок /за високі досягнення у праці, виконання особливо важливої роботи, персональні надбавки/ працівникам управління ринків визначаються його начальником за погодженням з профспілковим комітетом.

1.3. Надбавки, доплати, премії та винагороди враховуються під час обчислення середнього заробітку, який зберігається за працівниками відповідно до чинного законодавства на час відпустки, на період тимчасової непрацездатності, у разі призначення пенсії та в інших випадках.

1.4. Виплати надбавок, доплат, премій та винагород проводяться одночасно з виплатою заробітної плати за другу половину місяця.

1.5. Особи, які допустили упущення в роботі, несвоєчасно і не якісно виконували завдання, обов’язки і доручення, мали дисци плінарні стягнення і порушення трудової дисципліни, не забезпечили збереження матеріальних та грошових цінностей, інші недоліки в роботі за рішенням начальника управління ринків, погодженим з профспілковим комітетом, можуть бути позбавлені виплат премій, доплат, надбавок, винагород, а також інших виплат стимулюючого характеру повністю або частково.

1.6. Персональні надбавки встановлюються висококваліфікованим працівникам, які мають відповідні знання та досвід роботи, постійно надають кваліфіковану допомогу підприємству, вносять максимальний особистий внесок у виконання планів і завдань. Її розмір установлюється в межах 50% тарифної ставки (посадового окладу).

1.7. Надбавка за високу професійну майстерність установлюється робітникам, які забезпечують високу якість виконуваних робіт, високу продуктивність праці, суворе дотримання технологічної, виробничої та трудової дисципліни, надають практичну допомогу молодим робітникам, її розмір установлюється диференційовано до тарифних ставок /посадових окладів/, але не вище 24 відсотків.

2. Порядок установлення і виплати доплат

2.1. Доплата за суміщення професій /посад/.

Доплата одному працівнику максимальними розмірами не обмежуються і визначається наявністю одержаної економії за тарифними ставками і окладами суміщуваних працівників.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes