Облік розрахунків з оплати праці на підприємстві, Детальна інформація

Облік розрахунків з оплати праці на підприємстві
Тип документу: Курсова
Сторінок: 25
Предмет: Облік та аудит
Автор: фелікс
Розмір: 58.5
Скачувань: 4240
Для бухгалтерського обліку нарахування амортизації на основні засоби здійснювати прямолінійним методом, виходячи із корисного строку експлуатації.

Установити п'ять класів основних засобів згідно затверженого плану рахунків.

Ліквідаційну вартість основних засобів не використовувати.

Первісну оцінку об'єкта основних засобів здійснювати по собівартості згідно з Положенням (стандартом) бухгалтерського обліку - №7.

1.13. Строк використання нематеріальних активів визначати по кожному об'єкту окремо, виходячи з:

- терміну корисного використання подібних активів;

- передбаченого морального зносу;

- правових та подібних обмежень по строках його використання.

Первісну вартість нематеріального активу формувати згідно з п. 11-17 Положенням ( стандартом) бухгалтерського обліку - №8.

Амортизацію нематеріальних активів здійснювати прямим лінійним методом за яким річна сума амортизації визначається діленням вартості, яка амортизується на очікуваний період часу використання нематеріального активу.

Строк корисного використання нематеріальних активів встановлюється наказом керівника.

1.14. Малоцінними необоротними матеріальними активами признавати активи, які утримуються для використання у виробництві або постачанні товарів та наданні послуг, для здачі в оренду іншим особам або для адміністративних цілей і будуть використовуватись, як очікується протягом більше одного року і вартістю меньше 500 гривень. Амортизацію Малоцінних необоротних матеріальних активів здійснювати прямолінійним методом, за яким річна сума амортизації визначається діленням вартості, яка амортизується на очікуваний період часу використання активу. Строк корисного використання Малоцінних необоротних матеріальних активів встановлюється наказом керівника.

1.15. Відсрочені податкові активи визначати у тому випадку, коли податок на прибуток, визначений згідно з обліковою політикою підприємства, менший за податок на прибуток, визначений чинним податковим законодавством.

1.16. Одиницею бухгалтерського обліку запасів визнавати їх найменування. Придбання (отримання), або вироблені запаси зараховуються на баланс підприємства за первісною вартістю згідно з Положенням ( стандартом) бухгалтерського обліку - №9 і Положенням (стандартом) бухгалтерського обліку - №16. При відпуску запасів у виробництво, продаж та іншому вибутті, оцінку їх здійснювати за методом середньозваженої собівартості. Оцінка за середньозваженою собівартістю проводиться по кожній одиниці запасів діленням сумарної вартості залишку таких засобів на початок місяці запасів на сумарну кількість запасів на початок звітного місяця і одержаних у звітному місяці запасів. Запаси відображати в бухгалтерському обліку за найменшою з двох оцінок:

- первісною вартістю;

- або чистою вартістю реалізації.

1.17. Малоцінними швидкозношувальними предметами вважати активи, строк корисного використання яких менше 1 року. При передачі в експлуатацію малоцінних швидкозношувальних предметів їх вартість виключати зі складу активів (списувати з балансу) з подальшою організацією оперативного кількістного обліку таких предметів за місцями експлуатації і відповідальними особами протягом строку їх фактичного використання. З оперативного обліку малоцінні предмети, які вийшли з ладу, списувати відповідно до актів, складених комісією та затверджених мною.

1.18. Бухгалтерський облік дебіторської заборгованості за продуцію, товари, послуги вести за первиннною вартістю окремо по кожному дебітору.

Класифікація дебіторської заборгованості здійснюється групуванням дебіторської заборгованості за строками її непогашення в наступному порядку:

1 група - 1 рік і більше з дати виникнення;

2 група - безнадійна заборгованість, строк позивної давності якої не закінчився.

Для визначення чистої реалізаційної вартості на дату балансу обчислювати резерв сумнівних боргів, який визначається виходячи з платоспроможності окремих дебіторів. При цьому враховується дебіторська заборгованість, яка віднесена до 1-2 груп класифікації.

Дебіторську заборгованість за продукцію, товари, послуги включати до підсумку балансу за чистою реалізаційною вартістю, тобто після вирахування із первісної вартості резерву сумнівних боргів.

1.19. Грошовими коштами та їх еквівалептами у фінансовій звітності прийняти грошові кошти на розрахунковому рахунку, в касі, в дорозі.

1.20. До "Витрат майбутніх періодів" відносити суми за підписку періодичних видань, наперед сплачені рекламні послуги і всі інші витрати, які стосуються наступного облікового періоду.





\x02C6



@

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes