Ринок цінних паперів: його сутність та проблеми становлення в Україні, Детальна інформація

Ринок цінних паперів: його сутність та проблеми становлення в Україні
Тип документу: Курсова
Сторінок: 19
Предмет: Економіка
Автор: фелікс
Розмір: 43.9
Скачувань: 1277
gd

a$gd^

gd

h

h

h

gd

gd

h

h

h

h

gd

gd

gd

gd

gd

gd

gd

gd

\x0400Таке зростання випуску векселів за звітний період пояснюється збільшенням дебіторської та кредиторської заборгованості й зростанням значення векселів як засобу розрахунків.

В Україні, на відміну від країн із розвинутою економікою, переважає позабіржовий ринок, що стало наслідком приватизаційних процесів попередніх років.

Використання цінних паперів як символ володіння капіталом е необхідною умовою реформування відносин влади у суспільстві.

Розвиток фондового ринку України та поглиблення приватизаційних процесів призвели до того, що в Україні функціонують кілька тисяч акціонерних товариств і налічуються-тисячі власників акцій. Так, тільки в Одеській області на 01.10. 2000 року налічувалося 700 акціонерних товариств.

Аналіз випуску акцій за галузевою ознакою за 1999 рік показав, що на промислові підприємства припадає 65% від загальної вартості акцій, сільське господарство — 6%, торгівлю та громадське харчування — 5%, транспорт — 4%, на інші галузі (фінанси, кредит, страхування та пенсійне забезпечення) — 20%. У 2000 році порівняно з 1999 роком вартість ощадних сертифікатів збільшилася в 3,7 разу, то в 2,3 разу перевищує темпи зростання випуску цінних паперів у цілому.

Із 01.10. 2000 року ощадні сертифікати можуть використовувати вітчизняні й зарубіжні інвестори для здійснення своєї фінансово-господарської діяльності. Це підтверджує, що цінні папери є інструментом взаємного інвестування суб'єктів господарської діяльності України та їхніх зарубіжних партнерів.

Метою стратегічного інвестування в акції є набуття корпоративних прав (контрольного пакета акцій чи пакета акцій, що блокуються) для управління підприємством заради його розвитку (розвитку певного бізнесу на певній території) та, звичайно ж, одержання доходу. Портфельні інвестори й спекулянти мають на меті збереження та примноження власності, не втручаючись у питання управління корпорацією. Зазначене групування інвесторів детермінує метод статистичного аналізу інвестиційної привабливості підприємств.

При статистичному аналізі, то проводиться стратегічними та портфельними інвесторами, застосовуються переважно такі методи, як і при фундаментальному аналізі.

До статистичних методів, що використовуються у фундаментальному аналізі, належать методи:

— аналітичних групувань;

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes