Ринковий попит та його еластичність, Детальна інформація

Ринковий попит та його еластичність
Тип документу: Курсова
Сторінок: 12
Предмет: Економіка
Автор: фелікс
Розмір: 39.7
Скачувань: 2280
354 тыс. ед. — атласов,

365 тыс. ед. — монографий,

5 тыс. ед. — каталогов,

2 тыс. ед. — брошюр.

Невитраченими залишилися: картон (279 тонн),

папір офсетний (83,7 тонни).

Всі інші запаси витрачаються повністю.

Для виробництва продукція вибиралася по найменших витратах на виробництво одиниці продукції і по найбільшому прибутку від реалізації одиниці товару.

Таблица №1.

Ефект прибутку і ефект заміщення.

Таблиця №2.

Загальна крива попиту.









Таблиця №3.



Парадокс Гіффена.



Динамічна спіраль або циклічні коливання попиту і пропозиції



Висновок.

Ринковий процес складається з безлічі актів обміну товарами і послугами. У кожному такому акті бере участь продавець, на стороні якого виступає пропозиція товару, і покупець, що представляється попитом на товари. Попит і пропозиція є тісно пов'язаними і безперервно взаємодіючими категоріями і служать зв'язуючим механізмом між виробництвом і споживанням. На величину попиту, як індивідуального, так і сукупного, впливають цінові і нецінові чинники, які повинні чітко відстежуватися на постійній основі спеціальними відділами.

Результатом взаємодії попиту і пропозиції виступає ринкова ціна, яка також називається рівноважною ціною. Вона характеризує стан ринку, при якому величина попиту рівна пропозиції. Для вимірювання величини зміни попиту і пропозиції використовується поняття еластичності як міри реагування однією змінною на зміну іншої.

Треба також зазначити, що попит виступає одним з самих найважливіших чинників при формуванні економічної стратегії підприємства, оскільки тільки виробництво “потрібних", товарів, що користуються попитом у покупців доцільне і вигідне з економічної точки зору.

Визначення еластичності попиту на певну категорію товарів з врахуванням всіх факторів і законів еластичності дає можливість підприємству стримувати стабільні прибутки і правильно реагувати на зміни ринкової ціни товару.

Список використаної літератури

1. Економічна теорія. Ч. 2. Мікроекономіка. – Львів: ЛДУ, 1994, с. 26-37

2. Крупка М.І., Островерх П.І., Реверчук С.К. Основи економічної теорії – Львів: Діалог, 1997, тема 7.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes