Про затвердження Положення про порядок голографічного захисту документів і товарів (24.02.2001), Детальна інформація

Про затвердження Положення про порядок голографічного захисту документів і товарів (24.02.2001)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 7
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 16.3
Скачувань: 1064
0171 Про затвердження Положення про порядок голографічного захисту документів і товарів (24.02.2001)

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

П О С Т А Н О В А

від 24 лютого 2001 р. N 171

Київ

Про затвердження Положення про порядок

голографічного захисту документів і товарів

На виконання Указу Президента України від 15 листопада 2000 р. N 1239 ( 1239/2000 ) "Про захист документів і товарів голографічними захисними елементами" Кабінет Міністрів України п о с т а н о в л я є:

Затвердити Положення про порядок голографічного захисту документів і товарів (додається).

Перший

віце-прем'єр-міністр України Ю.ЄХАНУРОВ

Інд. 28

ЗАТВЕРДЖЕНО

постановою Кабінету Міністрів України

від 24 лютого 2001 р. N 171

ПОЛОЖЕННЯ

про порядок голографічного захисту документів і товарів

Загальна частина

Це Положення визначає загальні вимоги до голографічного захисту документів і товарів та особливості провадження діяльності у сфері голографічного захисту.

1. Голографічний захист запроваджується з метою підвищення рівня національної безпеки, запобігання розповсюдженню контрафактної продукції та підробці документів, сприяння захисту українського ринку від неякісних товарів.

2. Перелік документів і товарів, які підлягають обов'язковому захисту голографічними елементами, затверджується Кабінетом Міністрів України за поданням СБУ.

3. Координацію закупівель товарів, робіт і послуг у сфері голографічного захисту, державний контроль у цій сфері, організацію проведення сертифікації та експертизи голографічних захисних елементів, визначення порядку їх розроблення, виробництва, обліку, впровадження, ввезення та вивезення, запровадження та ведення Єдиного реєстру виготовлення голографічних захисних елементів (далі - Єдиний реєстр) здійснює департамент спеціальних телекомунікаційних систем та захисту інформації СБУ (далі - департамент).

4. Порядок розроблення, виробництва, експертизи, реєстрації, обліку, впровадження голографічних захисних елементів визначається відповідним положенням, яке затверджується наказом департаменту.

5. Організацію та координацію робіт щодо розвитку фундаментальних та прикладних досліджень у сфері голографічного захисту здійснює Національна академія наук.

6. Надання технологічних та науково-методичних рекомендацій щодо розвитку виробництва і запровадження захисту документів і товарів за допомогою голографічних елементів здійснює Міжнародний центр "Інститут прикладної оптики" Національної академії наук.

7. Голографічні елементи вважаються захисними і можуть застосовуватися для захисту документів і товарів лише за наявності сертифіката відповідності або позитивного експертного висновку департаменту та після внесення їх до Єдиного реєстру.

Особливості застосування голографічних

захисних елементів

8. Голографічні елементи застосовуються для захисту документів і товарів, які підлягають обов'язковому захисту від підробки, а також інших документів і товарів, голографічний захист яких запроваджується за ініціативою їх власників.

9. Голографічні захисні елементи можуть мати особливе індивідуальне маркування, вид якого визначається замовником виходячи з потреб та організації ведення обліку обігу документів чи товарів за ініціативою замовника та за погодженням з департаментом.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes