Про затвердження Положення про порядок голографічного захисту документів і товарів (24.02.2001), Детальна інформація

Про затвердження Положення про порядок голографічного захисту документів і товарів (24.02.2001)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 7
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 16.3
Скачувань: 1065
перевірки ліцензійних умов;

запровадження сертифікації та експертизи голографічних захисних елементів;

ведення особливого обліку виготовлених голографічних захисних елементів;

перевірки дотримання особливих умов використання та зберігання майстер-матриць (робочих копій) та інших матеріалів, пов'язаних з виготовленням голографічних захисних елементів;

проведення інших заходів згідно з законодавством.

49. Контроль на всіх стадіях розроблення та виробництва голографічних захисних елементів, нанесення на документи (товари), що підлягають захисту, а також за ввезенням та вивезенням голографічних захисних елементів здійснює департамент.

50. Криміналістичні дослідження та криміналістична експертиза голографічних захисних елементів проводяться відповідно до законодавства.

51. Порядок проведення державної експертизи голографічних захисних елементів визначається департаментом.

Додаток

до Положення про порядок голографічного

захисту документів і товарів

ЗАГАЛЬНІ ВИМОГИ

до забезпечення голографічного захисту носіїв інформації,

документів і товарів

Загальні вимоги мають на меті визначення загальних ознак голографічних захисних елементів, їх класифікації, а також переліку кількісних показників і порядку їх встановлення у нормативних документах.

Визначення термінів

Голографічний елемент - матеріальний об'єкт з тонкошаровою структурою, який створюється з метою формування (відновлення) записаного на ньому зображення шляхом інтерференції та дифракції світла, що відбивається.

Голографічний захисний елемент - голографічний елемент, призначений для маркування носіїв інформації, документів і товарів з метою підтвердження їх справжності, авторства тощо, виконаний з використанням технологій, що унеможливлюють його несанкціоноване відтворення.

Ключові ознаки - сукупність заданих явних і прихованих деталей та властивостей зображення, яке підлягає обов'язковій ідентифікації при встановленні справжності голографічного захисного елемента.

Рівень прихованості - захищеність ключових ознак голографічного захисного елемента від підробки неочевидністю способу їх виявлення, що розпізнаються за рівнем складності ідентифікації цих ознак.

Додатковий захист - використання способів захисту голографічного захисного елемента від підробки, які базуються на додаткових ускладненнях зображення без наміру маскування ключових ознак.

Клас виконання голографічного захисного елемента - інтегральний показник захищеності такого елемента від фальсифікації, який враховує сукупну дію всіх засобів, що для цього застосовуються.

Вимоги до голографічних захисних елементів

1. Для захисту носіїв інформації, документів і товарів використовуються тільки голографічні елементи, які мають сертифікат відповідності або позитивний експертний висновок департаменту.

2. Розроблення, виробництво, сертифікаційні випробування (експертиза) та використання голографічних захисних елементів здійснюються відповідно до вимог технічного завдання, погодженого з департаментом, та іншої нормативної і технологічної документації на голографічні захисні елементи, яка визначається технічним завданням.

3. До технічного завдання обов'язково включають такі відомості:

функціональне призначення голографічного захисного елемента (відповідно до розділу "Загальні ознаки голографічних захисних елементів");

технічні вимоги до голографічних захисних елементів згідно з вимогами до класу виконання (відповідно до розділу "Підсумкова класифікація голографічних захисних (за класом виконання)");

кількісні показники голографічного захисного елемента та його окремих частин;

методи випробувань, умови, обсяг і порядок їх проведення для підтвердження відповідності технічним вимогам;

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes