Про затвердження Положення про порядок голографічного захисту документів і товарів (24.02.2001), Детальна інформація

Про затвердження Положення про порядок голографічного захисту документів і товарів (24.02.2001)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 7
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 16.3
Скачувань: 1063
10. На бланки цінних паперів та документів суворої звітності, які підлягають обов'язковому захисту, голографічні захисні елементи наносяться спеціалізованими підприємствами-виробниками цих бланків у процесі їх виготовлення, якщо інше не передбачено загальними вимогами до забезпечення голографічного захисту носіїв інформації, документів і товарів.

11. На товари, які підлягають обов'язковому захисту, голографічні захисні елементи наносяться безпосередньо підприємствами-виробниками цих товарів або виробниками упаковки для цих товарів під час її виготовлення, якщо інше не передбачено загальними вимогами до забезпечення голографічного захисту носіїв інформації, документів і товарів.

12. На документи і товари, які не підлягають обов'язковому захисту, голографічні захисні елементи наносяться безпосередньо підприємствами-виробниками цих документів і товарів, виробниками упаковки або замовниками виготовлення голографічних захисних елементів.

13. Нанесення голографічних захисних елементів на документи і товари здійснюється залежно від типу та сфери їх застосування шляхом наклеювання, використання етикет-пістолетів, портативних пресів для тиснення, а також спеціалізованого обладнання для припресування за умови забезпечення відповідного рівня безпеки та обліку цих елементів.

14. Порядок нанесення голографічних захисних елементів, що використовуються для державних потреб та/або створені на замовлення державних органів, погоджується з департаментом.

Замовлення та фінансування закупівлі у сфері

голографічного захисту

15. Витрати, пов'язані з розробленням, виробництвом, веденням обліку, впровадженням, ввезенням, вивезенням, сертифікаційним випробуванням, проведенням державної експертизи голографічних захисних елементів, що використовуються для державних потреб та/або створені на замовлення державних органів, проводяться за рахунок коштів державного бюджету та інших джерел, не заборонених законодавством.

16. Державними замовниками документів і товарів, які підлягають обов'язковому захисту голографічними елементами, є органи державної влади згідно з їх компетенцією, Національний банк України, а також державні спеціалізовані підприємства, що виготовляють бланки цінних паперів і документів суворої звітності.

Замовниками голографічних захисних елементів також можуть бути підприємства, установи та організації недержавної форми власності, які мають намір застосовувати такі елементи для захисту власних документів і товарів.

17. Обсяг фінансування витрат, пов'язаних із закупівлею у сфері голографічного захисту за рахунок державного бюджету, визначається в кошторисах державних органів згідно з їх компетенцією відповідно до переліку документів і товарів, які підлягають обов'язковому захисту голографічними елементами.

18. Замовники голографічних захисних елементів, фінансування діяльності яких здійснюється за рахунок державного бюджету, в установленому порядку подають обгрунтовані пропозиції щодо обсягів замовлення.

Обов'язковою умовою для організації процедури закупівлі у сфері голографічного захисту є наявність позитивного висновку департаменту.

Для отримання експертного висновку щодо організації закупівлі (для державних замовників - проведення тендеру) замовник подає до департаменту такі документи:

заяву;

проект технічного завдання на виготовлення (розроблення) голографічного захисного елемента, підготовлений відповідно до загальних вимог до забезпечення голографічного захисту носіїв інформації, документів і товарів (додаток до Положення);

графічне зображення голографічного захисного елемента, затверджене замовником;

інші документи із складу тендерної документації відповідно до вимог законодавства (для державних замовників).

19. Експертиза поданих матеріалів проводиться департаментом у двотижневий термін.

20. За окремою заявою замовника департамент може надавати рекомендації щодо особливостей застосування спеціальних складових голографічних захисних елементів, а також перелік організацій-ліцензіатів у сфері голографічного захисту, які відповідають вимогам замовника.

21. Державні замовники здійснюють закупівлю голографічних захисних елементів за процедурою, визначеною Законом України "Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти" ( 1490-14 ).

22. У роботі тендерного комітету із закупівлі голографічних захисних елементів для державних потреб обов'язково беруть участь представники СБУ, а результати тендеру вважаються дійсними за умови їх погодження з СБУ.

23. Інші, ніж відкриті торги, процедури здійснення закупівлі, передбачені законодавством, застосовуються за погодженням з СБУ.

24. Юридичні і фізичні особи-суб'єкти підприємницької діяльності провадять господарську діяльність, пов'язану з розробленням, виробництвом, веденням обліку, впровадженням, сертифікаційним випробуванням, ввезенням та вивезенням голографічних захисних елементів, за наявності відповідної ліцензії, виданої департаментом.

25. Діяльність, пов'язана з видозміною голографічного захисного елемента, яка не призводить до зміни голографічного зображення (зміна форми голографічного елемента, нумерація, персоналізація, маркування тощо, в тому числі під час нанесення), виготовленням обладнання для голографічного захисту, а також надання послуг щодо монтажу виробничого та експлуатаційного устаткування, ідентифікації голографічних захисних елементів тощо може здійснюватися тільки ліцензіатами, які мають право провадити діяльність щодо впровадження голографічних захисних елементів.

Передача та зберігання голографічних

захисних елементів

26. Виготовивши партію голографічних захисних елементів, виробник сповіщає департамент про завершення робіт.

27. Партія голографічних захисних елементів, яка передбачається для передачі замовнику, у присутності представників СБУ перевіряється та упаковується таким чином, щоб уникнути можливості несанкціонованого доступу. Упаковка опечатується (опломбовується) ідентифікаційними печатками виробника та СБУ. Процедура обліку та опечатування оформляється відповідним актом. В акті обов'язково зазначається кількість виготовлених голографічних захисних елементів, ідентифікаційні ознаки майстер-матриці та (або) її робочої копії.

Один примірник акта передається представникам СБУ. До акта додаються два контрольних зразки голографічних захисних елементів з партії, що була облікована, майстер-матриця (якщо вона передбачена технологічним процесом виготовлення) та (або) її робоча копія, повний опис голографічного захисного елемента.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes