Про затвердження Положення про порядок голографічного захисту документів і товарів (24.02.2001), Детальна інформація

Про затвердження Положення про порядок голографічного захисту документів і товарів (24.02.2001)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 7
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 16.3
Скачувань: 1063
28. Якщо для виконання замовлення виготовлялося декілька робочих копій майстер-матриці, обліковується та опечатується кожна окрема партія голографічних захисних елементів, яка виготовлялася на конкретній робочій копії майстер-матриці. При цьому на робочі копії наносяться ідентифікаційні номери.

29. Партія голографічних захисних елементів обліковується в департаменті та передається замовнику. Процедура приймання-передачі оформляється відповідним актом.

30. Майстер-матриця голографічного захисного елемента (робоча копія), що застосовується для державних потреб, зберігається в департаменті.

31. У разі виникнення необхідності в поновленні тиражу голографічного захисного елемента представники замовника, виконавця та СБУ здійснюють розкриття майстер-матриці або її робочої копії і передають її виконавцю для виготовлення. Процедура розкриття оформляється відповідним актом.

32. У разі виявлення пошкодження контрольних ознак упаковки майстер-матриця (робоча копія) у виробництво не допускається і передається департаменту. Процедура передачі оформляється актом, на підставі якого департамент із залученням виробника майстер-матриці (робочої копії майстер-матриці) приймає рішення щодо її подальшого використання та зберігання.

33. Виконавець відповідає за належне зберігання та використання майстер-матриці (робочої копії) в процесі виконання замовлення.

34. Голографічні елементи для захисту документів чи товарів, які виготовляються за ініціативою їх власників, видаються уповноваженому представнику замовника в присутності представників СБУ. Процедура передачі оформляється відповідним актом.

35. Майстер-матриці (робочі копії), що застосовуються для власних потреб замовників, зберігаються на умовах відповідального зберігання у замовників, виконавців, третіх осіб або за бажанням замовників у департаменті. Умови зберігання майстер-матриці (робочої копії) окремо зазначаються у договорі.

36. Після отримання майстер-матриці (робочої копії) та облікованої партії голографічних захисних елементів замовник бере на себе відповідальність за їх зберігання, а також за належне їх застосування згідно з правилами внутрішнього розпорядку чи згідно з іншими документами, які регулюють застосування та зберігання голографічних захисних елементів замовником.

37. Облік голографічних захисних елементів ведеться їх замовниками та виробниками.

38. Порядок ведення обліку та надання звітності визначається департаментом.

Єдиний реєстр виготовлення

голографічних захисних елементів

39. З метою дотримання міжнародних норм у сфері голографічного захисту, забезпечення дієвого механізму ідентифікації та обліку голографічних захисних елементів ведеться їх Єдиний реєстр.

40. До Єдиного реєстру вносяться голографічні захисні елементи вітчизняного виробництва та ввезені на територію України з метою використання або впровадження.

41. Після внесення голографічного захисного елемента до Єдиного реєстру замовнику (або особі, уповноваженій замовником) видається свідоцтво про реєстрацію голографічного захисного елемента.

42. Власник свідоцтва має право проставляти поряд із голографічним захисним елементом знак попереджувального маркування, який свідчить про реєстрацію голографічного елемента.

43. Обов'язки з ведення Єдиного реєстру покладаються на департамент.

¬

E

B*

\x017D



A

\x3700$\x2438\x4800$\x6467\x7191\\x1C00інформацією з обмеженим доступом. Департамент вживає заходів до захисту цієї інформації згідно з вимогами нормативно-правових актів та нормативних документів у сфері захисту інформації.

45. Порядок проведення робіт з реєстрації голографічних захисних елементів та ведення Єдиного реєстру затверджується департаментом.

46. Оплата робіт з реєстрації голографічних захисних елементів та ведення їх Єдиного реєстру проводиться на умовах і в порядку, визначених СБУ за погодженням з Мінфіном.

47. Замовлення, організація та виконання закупівель у сфері голографічного захисту, проведення попередньої експертизи матеріалів для організації закупівлі, організація розроблення та власне розроблення голографічних захисних елементів, надання рекомендацій щодо особливостей застосування їх спеціальних складових, зберігання майстер-матриць (робочих копій) та проміжних матеріалів можуть здійснюватися спеціалізованим державним підприємством, що створюється департаментом.

Контроль у сфері голографічного захисту

48. Контроль у сфері голографічного захисту забезпечується шляхом:

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes