Про Національний аграрний університет (01.03.2001), Детальна інформація

Про Національний аграрний університет (01.03.2001)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 13
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 34
Скачувань: 687
Рішення вченої ради Університету набирає чинності після його затвердження ректором Університету.

Питання діяльності навчально-наукових інститутів і центрів розглядаються і схвалюються вченими радами цих структурних підрозділів. Кількісний склад рад, термін повноважень, умови ротації їх членів, функції, порядок і регламент роботи визначаються відповідними положеннями.

66. Для забезпечення функціонування Університету та здійснення контролю за його діяльністю створюється наглядова рада. Персональний склад наглядової ради затверджує Кабінет Міністрів України.

Наглядова рада розглядає питання перспективного розвитку Університету, надає допомогу його керівництву в реалізації покладених на нього завдань.

Голова, його заступники та члени наглядової ради виконують свої обов'язки на громадських засадах.

67. У науково-дослідних інститутах Національної академії наук, Української академії аграрних наук, інших установах, що не є структурними підрозділами Університету, спільним наказом ректора Університету і директора відповідного науково-дослідного інституту (керівника установи) можуть утворюватися кафедри Університету та їх філії. Керівники цих підрозділів діють у межах наданих їм повноважень згідно з положенням про кафедру чи про її філію. Керівник установи, на базі якої утворено кафедру (філію), несе відповідальність за організацію її діяльності відповідно до договорів з Університетом.

XI. Фінансово-господарська діяльність Університету

68. Фінансово-економічна діяльність Університету здійснюється за рахунок коштів, передбачених окремим рядком у державному бюджеті за індивідуальними нормативами, які встановлюються Кабінетом Міністрів України. Індивідуальні нормативи не поширюються на працівників виробничих структурних підрозділів та навчальних закладів I - III рівнів акредитації, які входять до складу Університету з правом юридичних осіб.

Університет самостійно встановлює форми, системи і розміри оплати праці працівників, стипендії студентів, аспірантів і докторантів згідно із законодавством та цим Статутом у межах фонду заробітної плати. За рахунок коштів спеціального фонду Університет має право фінансувати витрати, пов'язані із залученням до навчально-виховного процесу провідних іноземних учених, стажуванням за кордоном окремих студентів, аспірантів, докторантів і працівників, а також з виконанням представницьких функцій.

69. Сруктурні підрозділи Університету, які мають право юридичної особи, фінансуються за окремими кошторисами.

За рахунок коштів спеціального фонду Університет має право проводити витрати, пов'язані із залученням до навчального процесу провідних іноземних вчених, стажуванням за кордоном окремих студентів, аспірантів, докторантів і працівників, а також з виконанням представницьких функцій та провадженням інших видів діяльності відповідно до законодавства.

70. Університет самостійно планує діяльність і визначає перспективи розвитку навчально-виробничих підрозділів виходячи з потреб навчального процесу, попиту на вироблювану продукцію, виконувані роботи (послуги) та необхідності забезпечення розвитку матеріально-технічної бази і соціальної інфраструктури Університету.

71. Обсяги виготовлення продукції (виконання робіт, надання послуг) у навчально-виробничих підрозділах Університет визначає самостійно виходячи з внутрішньогосподарських потреб та укладених угод.

72. Університет має право самостійно реалізувати свою продукцію (роботи, послуги) за цінами і тарифами, визначеними згідно із законодавством.

73. Університет веде бухгалтерський облік і подає звітність згідно із законодавством. Відповідальність за об'єктивність і своєчасне подання звітної документації несуть проректори Університету, головний вчений секретар та головний бухгалтер.

74. Додатковими джерелами фінансування діяльності Університету є:

1) кошти, одержані за навчання, підготовку, підвищення кваліфікації та перепідготовку кадрів відповідно до укладених договорів;

2) плата за надання додаткових освітніх послуг;

3) кошти, одержані за науково-дослідні та інші роботи (послуги), виконані Університетом на замовлення підприємств, установ, організацій, громадян;

4) доходи від реалізації продукції навчально-виробничих майстерень, цехів і господарств, надання в оренду приміщень, споруд, обладнання;

5) кредити і позички банків, дивіденди від цінних паперів та доходи від розміщення на депозитних вкладах тимчасово вільних коштів спеціального фонду;

6) валютні надходження;

7) добровільні грошові внески, матеріальні цінності, одержані від підприємств, установ, організацій, окремих громадян;

8) інші кошти.

Кошти, матеріальні цінності та нематеріальні активи, які надходять Університетові як безповоротна фінансова допомога або добровільні пожертвування юридичних і фізичних осіб, у тому числі нерезидентів, для провадження освітньої, наукової, оздоровчої, спортивної, культурної діяльності, не вважаються прибутком і не оподатковуються.

У разі одержання коштів з інших джерел бюджетні асигнування Університету не зменшуються.

Бюджетні асигнування та позабюджетні кошти не підлягають вилученню і використовуються виключно за призначенням, якщо інше не передбачено законодавством.

75. Згідно з постановою Верховної Ради України від 29 липня 1994 р. N 158 ( 158/94-ВР ) в Університеті створено за рахунок частини прибутку підприємств, які входять до його складу, фонд розвитку матеріально-технічної бази і соціальної інфраструктури.

76. Ревізія фінансово-господарської діяльності Університету проводиться в установленому порядку.

XII. Майно Університету

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes