Про Національний аграрний університет (01.03.2001), Детальна інформація

Про Національний аграрний університет (01.03.2001)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 13
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 34
Скачувань: 684
VI. Організація науково-дослідної роботи

47. Науково-дослідна робота в Університеті проводиться у тісному зв'язку з Національною академією наук, МОН, Мінагрополітики, Мінекоресурсів, Держкомземом, Держкомлісгоспом, іншими центральними органами виконавчої влади, Українською академією аграрних наук, Державним департаментом рибного господарства, Державним департаментом ветеринарної медицини, підприємствами та установами за перспективними (на 3 - 5 років) планами, затвердженими вченою радою Університету.

48. Координація і методичне забезпечення наукової роботи здійснюються науково-дослідною частиною та координаційною радою з питань науково-технічної діяльності Університету.

Для координації виконання важливих науково-дослідних програм в Університеті при науковій частині утворюється координаційна рада з питань науково-технічної діяльності з числа провідних фахівців Університету та інших установ, склад якої затверджується наказом ректора.

49. Тематика науково-дослідних, дослідно-конструкторських робіт формується вченими радами навчально-наукових і науково-дослідних інститутів та навчально-наукових центрів на конкурсній основі.

Висновок щодо затвердження рекомендованих вченими радами науково-дослідних та дослідно-конструкторських робіт дає вчена рада Університету на підставі рішення координаційної ради з питань науково-технічної діяльності Університету за поданням проректора.

50. Науково-дослідні роботи виконуються науково-педагогічними та інженерно-технічними (за сумісництвом) і штатними науковими працівниками Університету, у тому числі докторантами і аспірантами, а також студентами на основі трудових угод, контрактів, договорів про створення науково-технічної продукції відповідно до законодавства.

Науково-технічною продукцією є технології, сорти рослин, породи тварин, нова техніка і матеріали, хімічні речовини і лікарські препарати, комп'ютерні програми і бази даних, наукові рекомендації тощо.

Університет вживає заходів до охорони інтелектуальної власності, вартісної оцінки її як нематеріального активу, здійснення авторського нагляду за проектуванням, розробленням та впровадженням закінчених розробок у виробництво.

51. Фінансування наукових досліджень Університету здійснюється за рахунок коштів державного бюджету, що виділяються Мінфіном на проведення фундаментальних і пошукових та прикладних розробок (базове фінансування), а також бюджетних і позабюджетних коштів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, коштів за господарськими договорами з окремими організаціями, установами тощо.

Університет є замовником науково-дослідних робіт, які виконуються на основі базового фінансування, і власником одержаної науково-технічної продукції.

52. Атестацію наукових і науково-педагогічних працівників в Університеті проводять спеціалізовані вчені ради в установленому порядку.

VII. Інформаційно-консультаційне і дорадче забезпечення

потреб сільськогосподарських товаровиробників та впровадження

досягнень науково-технічного прогресу і передових технологій в

агропромисловому комплексі

53. Університет бере участь у забезпеченні розвитку інфраструктури, наданні науково-консультаційних, інформаційних, правових, дорадчих та інших послуг виробникам та споживачам сільськогосподарської продукції, а також у впровадженні в галузях агропромислового виробництва завершених наукових розробок та передового досвіду шляхом:

1) навчання спеціалістів для роботи в місцевих органах виконавчої влади та органах місцевого самоврядування; перепідготовки та підвищення кваліфікації фахівців - експертів-консультантів інформаційно-консультаційних служб;

2) методичної, інформаційної та комунікаційної підтримки діяльності інформаційно-консультаційних служб;

3) координації діяльності консультаційних служб та центрів;

4) інформаційно-консультаційного забезпечення потреб сільськогосподарських підприємств, об'єднань і організацій агропромислового комплексу та населення, у тому числі сільської молоді;

5) провадження інших видів діяльності, які становлять безпосередній практичний інтерес і відповідають законодавству.

54. Для організації інформаційно-консультаційної і впроваджувальної діяльності Університет створює творчі колективи, центри, лабораторії та інші навчально-наукові і виробничі підрозділи в установленому порядку, в тому числі на госпрозрахункових засадах.

VIII. Міжнародне співробітництво та

зовнішньоекономічна діяльність

55. З метою інтеграції у світову освітянську систему Університет:

1) установлює зв'язки з навчальними закладами, науковими установами, організаціями, фірмами, фондами іноземних держав, укладає угоди (контракти) про співробітництво, реалізує спільні міжнародні проекти;

2) організовує виконання наукових робіт за грантами, започаткованими фондами іноземних держав та міжнародних організацій;

3) залучає вчених з інших країн до викладацької і дослідницької роботи в Університеті згідно із законодавством;

4) у рамках міжнародних договорів України, проектів та договорів Університету з навчальними та науковими установами інших держав координує навчання іноземців за міждержавними та двосторонніми угодами і направляє своїх студентів, аспірантів, докторантів та науково-педагогічних працівників на стажування до зарубіжних навчальних закладів;

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes