Про Національний аграрний університет (01.03.2001), Детальна інформація

Про Національний аграрний університет (01.03.2001)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 13
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 34
Скачувань: 687
11) безпечні та нешкідливі умови навчання і праці;

12) навчання за індивідуальними навчальними планами, програмами і графіками;

13) трудову діяльність у позаурочний час;

14) перерву в навчанні відповідно до законодавства;

15) захист від будь-яких форм експлуатації, фізичного та психічного насильства, дій науково-педагогічних та інших працівників, які порушують права або принижують їх честь і гідність.

14. Студенти, аспіранти і докторанти Університету зобов'язані:

1) систематично відвідувати навчальні заняття, в установлені терміни виконувати всі види завдань, проходити всі форми контролю знань, передбачені навчальними планами і програмами;

2) підвищувати свій гуманітарний і загальнокультурний рівень, оволодівати загальнолюдськими духовними цінностями, знаннями національної культури, історії, традицій Українського народу, світової цивілізації;

3) поглиблювати знання з української мови як державної мови в Україні та оволодівати іноземними мовами;

4) додержуватися вимог Статуту, правил внутрішнього розпорядку Університету, інших нормативних документів, правових та етичних норм співжиття;

5) вчасно інформувати деканат про неможливість (з поважних причин) відвідувати заняття, складати, перескладати заліки та іспити, виконувати контрольні роботи тощо;

6) постійно прагнути до морального і фізичного вдосконалення;

7) виявляти бережливе ставлення до державного майна, підтримувати в належному стані навчальні, житлові приміщення та їх обладнання, а в разі навмисного псування компенсувати їх вартість згідно з законодавством, правилами внутрішнього розпорядку Університету, правилами проживання в гуртожитку та іншими нормативними документами.

15. За успіхи у навчанні, практичній та громадській роботі в установленому порядку застосовуються різні види морального та матеріального заохочення (іменні стипендії, стипендії різних рівнів, подяки тощо) студентів Університету.

16. За невиконання вимог навчального плану, пропуски занять, порушення дисципліни, правил внутрішнього розпорядку, правил проживання в гуртожитку на студентів, аспірантів і докторантів можуть бути накладені відповідні стягнення, передбачені законодавством, аж до відрахування з Університету.

17. З Університету студент, аспірант і докторант може бути відрахований:

1) за власним бажанням;

2) за незадовільне складання іспитів і заліків протягом сесії;

3) за невиконання вимог навчального плану та графіка навчально-виховного процесу;

4) за появу на заняттях, у навчальному корпусі, бібліотеці, гуртожитку в нетверезому стані, у стані наркотичного або токсикологічного сп'яніння;

5) за вироком суду, що набрав законної сили, чи постановою органу, до компетенції якого належить накладення адміністративного стягнення або застосування заходів громадського впливу;

6) за одноразове грубе порушення навчальної дисципліни або правил внутрішнього розпорядку Університету (за погодженням з його профспілковими організаціями).

Поновлення студентів, аспірантів і докторантів на навчанні в Університеті здійснюється відповідно до положення, затвердженого МОН.

18. Працевлаштування випускників денної форми навчання здійснюється відповідно до законодавства. Університет сприяє студентам в укладенні угод (контрактів) з підприємствами, установами та організаціями під час їх працевлаштування.

19. З метою підвищення культурного рівня студентів, задоволення їх потреб в організації дозвілля, захисту прав та сприяння виконанню ними своїх обов'язків в Університеті утворюються органи студентського самоврядування.

Органи студентського самоврядування (організації, угруповання, об'єднання, рада молодих вчених, клуби та їх органи управління), діяльність яких не суперечить Статуту Університету, формуються за інтересами і діють відповідно до статуту студентської організації Університету та статутів (положень) студентських угруповань, об'єднань (клубів), погоджених з ректором та вченою радою Університету.

З метою заохочення громадської діяльності студентів, вирішення питань студентського життя, формування серед них лідерів в Університеті запроваджується система рейтингової оцінки лідерських якостей, яка за бажанням випускника може вноситися у додаток до його диплома.

IV. Працівники Університету

20. Трудовий колектив Університету складається з науково-педагогічних та наукових працівників, а також з інженерно-технічного, навчально-допоміжного, навчально-виробничого та адміністративно-господарського персоналу.

21. Заміщення вакантних посад науково-педагогічних працівників здійснюється, як правило, за конкурсом. Рішення щодо проведення конкурсу приймає ректор Університету.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes