Про Національний аграрний університет (01.03.2001), Детальна інформація

Про Національний аграрний університет (01.03.2001)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 13
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 34
Скачувань: 683
32. З викладачами, які допускають в Університеті некоректні стосунки (брутальна поведінка, пияцтво, незаконні вимоги до студентів, порушення трудової дисципліни тощо), контракт може бути розірвано достроково. Для розгляду конфліктів на конференції трудового колективу утворюється спеціальна комісія. Пропозиції, внесені комісією з кожної конкретної справи, подаються ректору Університету для прийняття рішення.

33. Представником інтересів трудового колективу є профспілковий комітет Університету, а інтересів студентів - профспілковий комітет студентів Університету.

34. Університет сприяє діяльності організації ветеранів війни і праці, яка обирає раду ветеранів.

V. Організація навчальної і виховної роботи

35. Учасниками навчально-виховного процесу є:

1) студенти, аспіранти, докторанти;

2) керівні, науково-педагогічні, наукові працівники, спеціалісти;

3) представники підприємств, установ, організацій, які беруть участь у навчально-виховній роботі;

4) батьки або особи, які їх замінюють.

36. Організація навчально-виховного процесу в Університеті визначається Положенням про вищий навчальний заклад, Положенням про організацію навчального процесу у вищих навчальних закладах, Статутом і правилами внутрішнього розпорядку Університету та іншими нормативно-правовими актами.

37. Університет проводить підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації фахівців відповідних освітньо-кваліфікаційних рівнів на основі ступеневої освіти за навчальними планами, затвердженими вченою радою Університету, які розробляються з урахуванням вимог нормативних документів щодо підготовки фахівців відповідного рівня. Зміст, термін і форми навчання визначаються Університетом згідно із законодавством.

38. Університет проводить:

1) підготовку фахівців таких освітньо-кваліфікаційних рівнів, як бакалавр, спеціаліст і магістр за відповідними напрямами, спеціальностями та спеціалізаціями;

2) підготовку кандидатів і докторів наук за відповідними спеціальностями;

3) перепідготовку та підвищення кваліфікації фахівців та осіб з числа науково-педагогічних працівників аграрного профілю. Перепідготовка та підвищення кваліфікації спеціалістів агропромислового комплексу проводиться Університетом на договірних засадах разом з міністерствами, іншими центральними та місцевими органами виконавчої влади, підприємствами, установами, організаціями та громадянами.

39. Навчально-виховний процес базується на використанні сучасних інформаційних технологій і забезпечує підготовку фахівців, здатних до адаптації в умовах сучасного ринку праці.

У навчально-виховний процес не можуть втручатися політичні партії, громадські і релігійні організації.

40. Навчальний рік, як правило, складається з двох семестрів, кожний з яких закінчується екзаменаційною сесією або підсумковим контролем знань.

41. Навчальні програми, підручники, навчальні та навчально-методичні посібники опрацьовуються кафедрами Університету, розглядаються і затверджуються навчально-методичними комісіями, вченою радою Університету.

42. Університет забезпечує науково-педагогічних та наукових працівників, студентів, аспірантів, докторантів та інших учасників навчально-виховного процесу навчальними та навчально-методичними посібниками, приміщеннями для навчання, технічними, аудіовізуальними та іншими засобами навчання (у тому числі за додаткову плату).

43. Студенти, які виконали всі вимоги навчального плану, допускаються до підсумкової державної атестації, за результатами якої згідно з законодавством присвоюється відповідна кваліфікація та освітньо-кваліфікаційний рівень. Випускникам Університету видаються документи про здобуття вищої освіти відповідного освітньо-кваліфікаційного рівня, а також додаток до документа про освіту із зазначенням результатів контролю знань з усіх дисциплін, що вивчалися.

44. Мова викладання і навчання в Університеті - українська, а в окремих випадках - англійська, німецька, французька, російська (за рекомендацією вченої ради Університету).

45. Координацію навчально-виховного процесу та контролю за додержанням навчальної дисципліни здійснює навчальна частина, яка слідкує за рівномірним педагогічним навантаженням викладачів, керуючись положенням, затвердженим ректором Університету.

Для розроблення перспективних науково-методичних напрямів, відпрацювання та апробації новітніх педагогічних технологій при навчальній частині створюються науково-методичні кабінети (лабораторії).

46. Система виховної роботи спрямовується на формування належної культури у студентів, викладачів та інших працівників Університету, налагодження між ними стосунків у межах етичних норм, створення умов для співпраці.

Виховна робота проводиться як у процесі поєднання навчальної, наукової, творчої і виробничої діяльності студентів і викладачів, так і в позааудиторний час. Виховний вплив може здійснюватись як у результаті цілеспрямованої діяльності суб'єктів виховної роботи, так і через вияв ставлення до своїх службових обов'язків, власну поведінку та особистий приклад. Виховна робота вважається невід'ємною складовою частиною службової діяльності керівників, науково-педагогічних, наукових та інших працівників Університету.

До проведення організаційно-виховної, культурно-просвітницької та індивідуальної роботи із студентами залучаються викладачі та інші працівники всіх кафедр Університету.

Для забезпечення цілеспрямованого функціонування системи виховної роботи на факультетах, у гуртожитках, студентських колективах утворюються відповідні громадські структури із залученням представників кафедр, навчально-виховних підрозділів та органів студентського самоврядування.

З метою проведення організаційно-виховної роботи безпосередньо в студентських колективах призначаються старости та наставники академічних груп і курсів, діяльність яких регламентується окремими положеннями, що затверджуються вченою радою Університету. Координацію виховної роботи здійснює відділ виховної роботи та студентських справ.

Виховна робота зараховується в робочий час відповідно до положення про планування, штатно-фінансове забезпечення, проведення виховної роботи, яке затверджується ректором за погодженням з вченою радою Університету.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes