Про Національний аграрний університет (01.03.2001), Детальна інформація

Про Національний аграрний університет (01.03.2001)
Тип документу: Реферат
Сторінок: 13
Предмет: Закони України
Автор: Олексій
Розмір: 34
Скачувань: 687
5) здійснює заходи щодо взаємного визнання системи навчання фахівців, а також їх дипломів і атестатів;

6) залучає іноземні інвестиції для поліпшення статутної діяльності Університету, а також благодійні внески як у національній валюті України, так і в іноземній валюті;

7) забезпечує в установленому порядку участь Університету у міжнародних навчальних, наукових та виробничих об'єднаннях (консорціумах).

56. Валютні і матеріальні надходження від зовнішньоекономічної діяльності використовуються Університетом для забезпечення його статутної діяльності згідно із законодавством.

IX. Навчально-виробничі підрозділи

Університету

57. Основним завданням навчально-виробничих підрозділів є:

1) забезпечення практичної підготовки студентів;

2) створення умов для проведення наукових досліджень;

3) відпрацювання передових технологій з метою їх подальшого впровадження;

4) надання науково-консультаційних послуг;

5) провадження господарської діяльності.

На базі науково-виробничих підрозділів можуть створюватися кафедри, їх філії, відділи, навчальні лабораторії, майстерні тощо.

Фінансові відносини Університету з юридичними особами, які входять до його складу, грунтуються на договірних умовах.

58. Студенти Університету під час проходження практики можуть в установленому порядку працювати в навчально-виробничих підрозділах, на них поширюється дія трудового законодавства та відповідні умови оплати праці.

X. Органи управління і самоврядування Університету

59. Керівництво діяльністю Університету здійснюється ректором, конференцією трудового колективу, вченою радою та керівниками структурних підрозділів.

60. Ректор Університету в межах своєї компетенції та відповідно до цього Статуту діє на засадах єдиноначальності і несе відповідальність за результати роботи Університету. Ректор призначається на посаду і звільняється з посади Кабінетом Міністрів України за поданням вченої ради Університету.

Ректор Університету:

1) самостійно вирішує згідно із законодавством питання діяльності Університету, виступає від імені Університету, представляє його в державних та інших органах, підприємствах, установах та організаціях;

2) є розпорядником майна і коштів Університету;

3) укладає договори (угоди), дає доручення, видає накази, розпорядження, які є обов'язковими для всіх студентів, аспірантів, докторантів і працівників Університету;

4) відкриває згідно із законодавством рахунки в Державному казначействі та установах банків;

5) затверджує рішення вченої ради Університету, перелік структурних підрозділів з правом юридичних осіб (за погодженням з Мінфіном), штатний розпис, положення про підпорядковані підрозділи та статути юридичних осіб, що входять до складу Університету, забезпечує охорону праці, додержання законності та порядку в Університеті;

6) формує контингент студентів, аспірантів і докторантів Університету, відраховує та поновлює їх на навчанні, контролює виконання навчальних планів і програм, планів науково-дослідних робіт, здійснює контроль за додержанням штатно-фінансової дисципліни, якістю роботи викладачів, організацією навчально-виховної та культурно-масової роботи, станом фізичного виховання студентів; організовує побутове обслуговування студентів, аспірантів, докторантів і працівників, проведення заходів з їх оздоровлення;

7) розробляє і разом з профспілковим комітетом працівників Університету подає на затвердження конференції трудового колективу правила внутрішнього розпорядку Університету та колективний договір;

8) затверджує склад вчених та навчально-методичних рад.

Ректор має право змінювати співвідношення обсягів основних видів діяльності науково-педагогічних працівників (навчальна, наукова, науково-методична і виховна робота, практичне впровадження досягнень науково-технічного прогресу) залежно від виробничої потреби та індивідуальних здібностей цих працівників, а також вирішувати в установленому порядку питання матеріального заохочення та встановлення надбавок до їх заробітної плати в межах фонду оплати праці за кошторисом Університету.

Ректор може делегувати частину своїх прав і обов'язків проректорам, директорам навчально-наукових інститутів і центрів, деканам факультетів, керівникам інших структурних підрозділів Університету.

Ректор за погодженням з вченою радою Університету на контрактних засадах призначає на посаду та звільняє з посади проректорів, директорів навчально-наукових інститутів і центрів, деканів, керівників інших структурних підрозділів Університету, визначає їх конкретні обов'язки і відповідальність.

The online video editor trusted by teams to make professional video in minutes